Γιατί τα σκυλιά γυρίζουν το κεφάλι τους στο πλάι όταν τους μιλάμε;

Σίγουρα θα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι ορισμένες φορές όταν μιλάς σε κάποιον σκύλο εκείνος γέρνει το κεφάλι του στο πλάι. Μια κίνηση που κάνει τους τετράποδους φίλους μας να μοιάζουν γλυκύτατοι και αστείοι.

Αναρωτήθηκες, όμως, ποτέ για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον Stanley Core, καθηγητή Ψυχολογίας και συγγραφέα πολλών βιβλίων που αφορούν στη συμπεριφορά των σκύλων, αυτή η χαριτωμένη κίνηση του κεφαλιού δεν σχετίζεται με την ακοή τους, όπως μπορεί να υπέθεσες, αλλά με την όρασή τους!

Μάθε πιο κάτω γιατί γέρνουν το κεφάλι τους οι σκύλοι:

Όπως αναφέρει ο Coren, τα σκυλιά παρατηρούν τις κινήσεις των ανθρώπων στην προσπάθειά τους να αντιληφθούν τι θέλουν εκείνοι να τους πουν.

Μιας και η μουσούδα τους αποτελεί εμπόδιο, γυρνούν τα κεφάλια τους στο πλάι, ώστε να μπορέσουν να αποκωδικοποιήσουν καλύτερα το μήνυμα που οι άνθρωποι τους στέλνουν. Προσπαθούν να έχουν μια καλύτερη θέαση των κινήσεων των χεριών, καθώς και των εκφράσεων του προσώπου!

Οπότε η κίνηση αυτή δεν έχει να κάνει με την ακοή τους… και ΌΧΙ δεν παραξενεύονται με κάτι που μόλις άκουσαν… Θέλουν απλά να καταλάβουν τι προσπαθείς να τους πεις.

Εσύ ήξερες για ποιον λόγο ο σκύλος σου γέρνει το κεφάλι όποτε του μιλάς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending