fbpx

Ποια είναι η διαχρονική ανεκτίμητη αξία των Lego;

Σαν μικρά παιδιά τα λατρέψαμε. Δεν είναι άλλα από τα πολύχρωμα συναρμολογήσιμα τουβλάκια με το όνομα Lego! Η ιστορία τους αρχίζει το 1949, όταν ξεκίνησαν να κατασκευάζονται τα πρώτα Lego.

Η ονομασία του διάσημου Brand έχει τις ρίζες της από τις δανέζικες λέξεις “leg godt” που σημαίνουν «παίζω καλά». Τα Lego ανήκουν και παράγονται από τον αντίστοιχο Όμιλο Lego στο Μπίλουντ της Δανίας.

Lego (1)

  Τα πλαστικά τουβλάκια συνοδεύουν μικρές φιγούρες και άλλα μικρά εργαλεία.

111593716_lego_327122c

Μοναδικό είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τα Lego διαχρονικά καινοτόμα: η δυνατότητα του χρήστη να τα συναρμολογήσει και να τα συνδέσει με ποικίλους τρόπους. Ο χρήστης μπορεί να κατασκευάσει κτήρια, οχήματα και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί.  Επίσης, ότι κι αν κατασκευάσει, μπορεί ανά πάσα στιγμή να το αποσυναρμολογήσει και να φτιάξει κάτι άλλο!

4Tp30e7pCL_1396984057395

  Σκεφτήκατε ποτέ τι κερδίζουν τα παιδιά (ή οι ενήλικοι) που παίζουν με τα Lego;

  1. Υπομονή αφού δεν μπορούν για γίνονται όλα όπως θέλει ο χρήστης, πρέπει να είναι ψύχραιμος και να έχει επιμονή. Τα πάντα θέλουν το χρόνο τους.
  2. Απλοποίηση μεγαλύτερων προβλημάτων στο μυαλό τους. Το παράδειγμα των Lego μας διδάσκει πως ακόμα και τα πιο μεγάλα αντικείμενα είναι κατασκευασμένα από μικρότερα κομμάτια.
  3. Ευελιξία στην σκέψη, φαντασία και έμπνευση.

 

Το βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζει μερικές καταπληκτικές κατασκευές με τη χρήση των Lego. Απολαύστε το!

https://www.youtube.com/watch?v=wTyFsgx-y1I

Capture
 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending