fbpx

Τι κι αν και τα όνειρα μας περνάνε κρίση;

Ακούγοντας πολλούς να  μου λένε πως δεν έχει αξία να σπουδάσουν αυτό που αγαπούν, διότι δεν θα βρουν δουλειά όταν τελειώσουν, με έκανε να σκεφτώ ότι μάλλον τα όνειρα μας είναι αυτά που περνάνε κρίση ακόμα και αν όλοι μιλάμε για την οικονομική κρίση..

Dreams-3

Έχουμε μπει στη κατάσταση δίχως γυρισμό.. Σε μία κατάσταση που ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι, η νέα γενιά, καταστρέφουμε το ίδιο μας το μέλλον! Φοβόμαστε να ονειρευτούμε, να βάλουμε στόχους και να παλέψουμε για αυτούς.. Έχουμε απογοητευθεί από όλα.  Από την κοινωνία, την εξουσία, τα οικονομικά.. Ακόμα και από το ίδιο μας το εγώ!  

Θεωρούμε ό, τι δεν μπορούμε να παλέψουμε όλα όσα ζούμε.. και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος αυτής της γενιάς.

follow-your-dreams-vintage-poster-vector-illustration-33926736

Για ό, τι περνάμε, δεν έχουμε καμία ευθύνη, αλλά για τον τρόπο που θα ζήσουμε στο μέλλον, όταν αυτή η οικονομική  κρίση περάσει, είναι απολύτως δική μας απόφαση! 

Και ξαναρωτάω, μήπως είναι τα όνειρα μας που περνάνε κρίση; 

Βλέπω παντού νέους φοβισμένους… Νέους που δεν πιστεύουν στον εαυτό τους.. Νέους που δεν πολεμούν! Ακούω συνεχώς για σκοτωμένα όνειρα, μέσα σε εφηβικά μυαλά.. 

” Η αλήθεια είναι πως ήθελα να γίνω ηθοποιός, αλλά δεν θα είχα δουλειά, έτσι σπουδάζω Διοίκηση επιχειρήσεων”

 

” Πάντοτε αγαπούσα τα παιδιά. Όμως  δεν ξέρω αν θα έβρισκα ποτέ δουλειά ως νηπιαγωγός, έτσι έγινα δικηγόρος..”

 

” Η φιλολογία ήταν το μεγαλύτερο  μου όνειρο! Ποτέ όμως δεν θα το ακολουθήσω .. Όλοι ξέρετε για τον μακρύ Κ. Δ”

66ab7eca63b9f75cbe0ed50266907bf3

 

Δες: Όνειρα από την αρχή!

 

Η ζωή σου δεν είναι μία ευθεία γραμμή.  Είναι μία φουρτουνιασμένη θάλασσα.  ΠΟΤΕ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει αύριο.. Ούτε όταν τελειώσεις τις σπουδές σου, ούτε όταν τελικά ξεκινήσεις να ψάχνεις δουλειά..  Πάλεψε! Πάλεψε για τα όνειρα σου, για τα πάθη σου, για την ζωή σου! Αυτές είναι οι μεγαλύτερες αποφάσεις της ζωής σου, και αν ποτέ μετανιώσεις.. ίσως να είναι αργά!

dreams

 

Δεν λέω.. Το να έχεις μία δουλειά που θα σου δώσει άνεση στη ζωή σου είναι πολύ σημαντικό.. Αλλά τι να κάνεις τα χρήματα, όταν είσαι δυστυχισμένος/η;  Μία δουλειά που δεν αγαπάς, δεν θα σε γεμίσει ποτέ.. Δεν θα σε ευχαριστήσει ποτέ..

Γι’ αυτό, μην στηρίζεις τις αποφάσεις σου στον καιρό, αλλά στα θέλω σου.. Αυτό είναι το καλύτερο.

dreams_quote_2

 

Δες επίσης: Και κάπως έτσι..

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending