fbpx

Οι 5 πιο δελεαστικοί λόγοι για να μπει η ποδηλασία στην καθημερινότητά σου!

Ίσως στην Κύπρο και στην Ελλάδα η χρήση του ποδηλάτου να μην είναι και τόσο συνηθισμένη και διαδεδομένη. Στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εντάξει την ποδηλασία στην καθημερινότητα τους.

Μάλλον κάτι περισσότερο ξέρουν από εμάς, αφού αρκετές έρευνες δείχνουν πως η ποδηλασία είναι μία καλή συνήθεια με πολλά οφέλη.

 

Πιο κάτω ακολουθούν 5 από τους δεκάδες λόγους που μου έρχονται στο μυαλό, που θα έκαναν καλή ιδέα να εντάξεις την ποδηλασία στην ρουτίνα σου!

 

1. Θα γίνεις πιο φιλικός προς το περιβάλλον! Go Green!

8068_39092

Τα ποδήλατα δεν χρησιμοποιούν βενζίνη ή πετρέλαιο στην λειτουργία τους. Σαν αποτέλεσμα, δεν προκαλούν καυσαέρια και δεν μολύνουν τον αέρα. Ένα ποδήλατο δεν χρειάζεται τόσα υλικά όσα το αυτοκίνητο όταν κατασκευάζεται. Το χαρακτηριστικό των ποδηλάτων που τα κάνει φιλικά προς το περιβάλλον, είναι το γεγονός ότι προκαλούν μηδενική ρύπανση.

 

2. Γνωριμίες και κοινωνικοποίηση

cycling_companions

Πλέον, σε μια περίοδο όπου αρκετοί άνθρωποι ξεκινούν να εντάσσουν την ποδηλασία στην ζωή τους, άρχισαν να ιδρύονται και αρκετοί όμιλοι ποδηλασίας απ’ όπου μπορεί κάποιος να γνωρίσει άτομα με κοινά ενδιαφέροντα.

 

 

Δες: Γυμναστική: 8 δικαιολογίες και πώς θα τις ξεπεράσετε

 

3. Ευκολία στην στάθμευση

1

15-20 ποδήλατα μπορούν να σταθμεύσουν στο χώρο όπου μόνο ένα αυτοκίνητο χωράει. Είναι λοιπόν εύκολα στην στάθμευση.

 

 

4. Γυμναστική και καύση θερμίδων

cycling

Η ποδηλασία είναι αρκετά αποτελεσματική όσον αφορά την απώλεια βάρους και την καύση θερμίδων και λίπους. Σχετική έρευνα έδειξε πως ένας μέσος άνθρωπος μέσα σε μια ώρα (με ταχύτητα περίπου 20 χιλιόμετρα) μπορεί εύκολα να κάψει μέχρι και 700 θερμίδες.

 

 

5. Έχεις άγχος; Απέβαλέ το τώρα!

Freshwater

Πρέπει να παραδεχθούμε πως το να οδηγεί κανείς αυτοκίνητο σε μια μεγαλούπολη, δεν είναι ότι πιο ευχάριστο. Αντιθέτως, προκαλεί αρκετό άγχος λόγω της κίνησης και των απροόπτων γεγονότων στον δρόμο. Ενώ με το να χρησιμοποιεί κανείς ποδήλατο; Ο,τιδήποτε εκτός από άγχος. Αίσθημα ελευθερίας, χαλάρωσης, ευελιξίας! Και πλήρης αποβολή του άγχους!


Τι λες λοιπόν να υιοθετήσεις και εσύ αυτή την καλή συνήθεια στην καθημερινότητά σου; Να εξερευνήσεις πιο εύκολα την πόλη σου, γυμνάζοντας το σώμα σου και απολαμβάνοντας τα όμορφα συναισθήματα που σου προκαλεί η ποδηλασία; 😉

 

Δες επίσης: 2 πρωινά λάθη που κoιμίζoυν το μεταβολισμό και βάζουν κιλά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending