fbpx

8 φαγητά που δεν πρέπει να φας ποτέ αν προσπαθείς να χάσεις κιλά!

Αν βλέπεις πως οι προσπάθειες σου να χάσεις κιλά αποβαίνουν μάταιες, τότε ίσως κάτι φταίει.

Μην το βάζεις κάτω, αλλά περιόρισε τα πιο κάτω φαγητά, για να δεις αποτελέσμα!

Δες ποια φαγητά προτείνουμε να αποφεύγεις:

1
Οποιοδήποτε σνακ που περιέχει μόνο υδατάνθρακες

tekcapital.com

Όταν συνηθίζεις να τρως crackers, στεγνά δημητριακά ή ριζογκοφρέτες μόνο, το σώμα σου μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε απλή ζάχαρη, στέλνοντας την κατευθείαν στο αίμα σου. Για να το αντιμετωπίσει, το σώμα σου παράγει έξτρα ινσουλίνη, που βοηθά στο σώμα να απορροφήσει αμέσως τη ζάχαρη.

Το πρόβλημα; Καταλήγεις με χαμηλό ζάχαρο στο αίμα και πεινάς σαν να μην έφαγες τίποτα εξ αρχής. Έτσι, ψάχνεις για γλυκά με ζάχαρη χωρίς διατροφικές αξίες, για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου για ενέργεια (Dr. Charlie Seltzer, M.D., ειδικός στην απώλεια βάρους).

Εννοείται πως δεν θα κόψεις εντελώς τους υδατάνθρακες, αλλιώς δεν υπάρχει τρόπος να ζήσεις. Το σημαντικό είναι πως τα σνάκς που περιέχουν συνδυασμό υδατανθράκων, υγιεινών λιπαρών και πρωτεΐνη, χρειάζονται περισσότερο χρόνο να χωνευθούν και θα σε κρατήσουν χωρτάτο για περισσότερο. Δοκίμασε ένα σνακ με φέτα ψωμιού με βούτηρο καρυδιών, ή ολικής αλέσεως crackers με τυρί χαμηλό σε λιπαρά (Rachel Harvest, Νέα Υόρκη).

2
Κατεψυγμένα φαγητά

Για να έχεις φρέσκα φαγητά που αντέχουν περισσότερο στην κατάψυξη, οι κατασκευαστές φαγητών παρέχουν αρκετά από αυτά με νάτριο, ένα φυσικό συντηρητικό.Το νάτριο σε οδηγεί να αναζητάς νερό, που σε φουσκώνει κι έτσι δεν θα δείχνεις στα καλύτερα σου, άσχετα με το πόσα κιλά θέλεις να χάσεις.

Επίσης, όταν προσπαθούν να χωρέσουν τις θερμίδες ενός γεύματος σε ένα μικρό κουτί, κάθε μπουκιά καταλήγει να περιέχει περισσότερες θερμίδες. Ενώ οι μεγάλες μερίδες ξεγελούν το μυαλό να θεωρεί πως το σώμα είναι γεμάτο, οι μερίδες των κατεψυγμένων φαγητών είναι μη ικανοποιητικές, περιέχοντας πολλές θερμίδες. Άρα προτίμησε πιο λίγες θερμίδες σε μεγαλύτερες μερίδες φαγητών.

3
Snack Bars με υψηλή περιεκτικότα σε φυτικές ίνες

Ναι, όλοι χρειάζονται φυτικές ίνες, μιας και κρατούν το πεπτικό σύστημα ενεργό και σε χορταίνουν, ακόμα κι αν κόβεις θερμίδες. Τι δεν χρειάζεσαι; 25 γραμμάρια φυτικές ίνες, σε ένα σνακ μπαρ, με μια δίαιτα που γενικά το αποφεύγει.

Η λήψη φυτικών ινών πρέπει να είναι συστηματική καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, βελτιώνοντας την πέψη μας και να μην αναστατώνει το στομάχι μας. Γι’ αυτό απέφυγε τα μπαρς, και προσπάθησε να τρως φυσικές φυτικές ίνες σε γεύματα (φρούτα, λαχανικά).

4
Φαγητά με την ετικέτα “Low-Fat” (χαμηλά σε λιπαρά)

Έρευνες έδειξαν πως οι άνθρωποι τείνουν να τρωνε 30% περισσότερο όταν ξέρουν πως τρώνε φαγητά που είναι “χαμηλά σε λιπαρά“. Το πρόβλημα, πέρα από την υπερφαγία, είναι πως οι κατασκευαστές αφαιρούν το λίπος από το φαγητό, μαζί με τη γεύση του. Για να το προλάβουν όμως αυτό, συχνά προσθέτουν ζάχαρη, που κάνει το προϊόν χειρότερο για ‘σένα.

5
Χυμοί

Χρειάζονται αρκετά πορτοκάλια για να φτιάξουν 1 λίτρο χυμού, αλλά όταν πίνεις το χυμό, καταναλώνεις και όλες τις θερμίδες από αυτά, χωρίς τις φυσικές ίνες του φρούτου που σε γεμίζουν. Γι’ αυτό ακόμη κι αν είναι 100% φρέσκος χυμός, χωρίς θερμίδες, υπάρχει περισσότερη ζάχαρη.

Επίσης, η φρουκτόζη, η φυσική ζάχαρη των φρούτων, κάνει γλυκιά τη γεύση τους, αλλά ξεγελά το σώμα σου στο να κερδίσει βάρος, καθυστερώντας την ικανότητα του σώματος να αναγνωρίζει πως είναι γεμάτο (Melissa Rifkin, Montefiore Medical Center). Αυτό σε κάνει να τρως περισσότερο και αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη και αύξηση της αντίστασης στην ινσουλίνη.

6
Αναψυκτικά και ποτά με συντηρητικά

Αντίο diet coke, και οποιοδήποτε άλλο ποτό που περιέχει μυστηριωδώς “0 θερμίδες“. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως αυτά τα ποτά όντως τους χορταίνουν.

Αν πίνοντας κάτι “diet” σε οδηγεί να φας παγωτό, τότε σίγουρα καλύτερα να πιεις σκέτο νερό (ή με λεμόνι), ή νερό sparkling. Είναι όντως “0 θερμίδες” και γεμίζει το στομάχι σου που τρως πράγματι λιγότερο.

7
Δημητριακά σε μικρές-οικονομικές συσκευασίες

Το ίδιο ισχύει και τα μεγάλου-μεγέθους σνακς (βλέπε πιο πάνω). Οι άνθρωποι καταναλώνουν 22% περισσότερο όταν τρώνε από μεγαλύτερες συσκευασίες, σύμφωνα με έρευνα (Cornell University’s Food and Brand Lab). Όταν κάποιος γνωρίζει πως υπάρχει κι άλλο φαγητό διαθέσιμο, ασυναίσθητα αφήνουν τους εαυτούς τους να το φάνε.

Το ίδιο γίνεται και φαγητά που βρίσκονται σε προσφορές, άρα θα φάνε περισσότερο όταν το φαγητό στοιχίζει λιγότερο. Σίγουρα δεν πρέπει να ξοδεύεις περισσότερο σε κάτι που θα φας λίγο. Αλλά καλύτερα μέτρησε τις μερίδες σου παρά να τρως όλο το κουτί.

8
Αλκοολούχα ποτά

Είναι σχεδόν απίθανο να βρεις ένα ειδικό διατροφολόγο που να σου συστείσει αλκοόλ για απώλεια βάρους (αλήθεια!). Ενώ κάποια κοκτέιλς έχουν λιγότερες θερμίδες από άλλα, το αλκοόλ δεν μας βοηθά. Περιέχει “άδειες θερμίδες” που δεν σε γεμίζουν ή να σου παρέχουν θρεπτικά συστατικά και τρως περισσότερο.

Γι’ αυτό όταν μεθάς τρως πίτσα, αντί σαλάτα. Ακόμη χειρότερα, όταν υπάρχει αλκοόλ στο σώμα σου, θεωρείται τοξίνη που θέλει να την αποβάλει και γίνεται προτεραιότητα του συκωτιού σου (Dr. Caroline Cederquist).

Έτσι, δεν μπορεί να κάψει λίπος το ίδιο αποτελεσματικά. Αν το σκέφτεσαι σοβαρά να χάσεις βάρος, απέφυγε τα πιο πάνω.

Πάρ’ το απόφαση και περιόρισε τα πιο πάνω (αν θες να δεις αποτέλεσμα) 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending