fbpx

Οι Πολιτικές Νεολαίες ζητούν μείωση της στρατιωτικής θητείας!

Οι πολιτικές νεολαίες της Κύπρου συμφωνούν για την αναγκαιότητα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες στα πλαίσια συνολικής αναδιοργάνωσης της ΕΦ. Αυτό καταφάνηκε στην διάρκεια της ανοικτής συζήτησης που η οργάνωση πολιτών Πολιτεία διοργάνωσε την Τετάρτη 9/9 στο αμφιθέατρο ΟΥΝΕΣΚΟ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Να σημειωθεί ότι όπως κατέδειξε και η πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, 71%, υποστηρίζει την ανάγκη μείωση της θητείας. (Για λεπτομέρειες:  http://www.politeia-cyprus.eu/?p=777).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Βουλής κ. Βαρνάβα επισήμανε ότι το όλο εγχείρημα δεν είναι απλό. Αυτός είναι και ο λόγος κατά τον κ. Βαρνάβα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ανάλογες δεσμεύσεις τους.

Pn3QUirEc5x0yUDW5cV--aL-aPn8bCh1d_wAm-ToFto

Από την πλευρά του ακροατηρίου τέθηκε ανάμεσα στα άλλα η ανάγκη για να υπάρξει πρωτοβουλία της ίδιας της επιτροπής άμυνας για την ετοιμασία μελέτης από ειδικούς με αντικείμενο την αναδιοργάνωσης της ΕΦ

Ενδιαφέρον είχε και η πρόταση για σύνδεση της μείωσης της θητείας με την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και ειδικότερα την συμπερίληψη της σε ένα πακέτο ευρείας στρατιωτικής αποκλιμάκωσης.   

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending