fbpx

6 βασικά βήματα για να ΜΗΝ παχύνεις τώρα που σπουδάζεις!

Τώρα ξεκινούν για ‘σένα οι σπουδές, η ενήλικη ζωή για τα καλά και οι ωραίες στιγμές της φοιτητικής ζωής! Είτε μείνεις στο πατρικό σου, είτε σε άλλη πόλη, πολλά πράγματα θα αλλάξουν – συμπεριλαμβανομένου και του βάρους σου, αν δεν προσέξεις.

Οι περισσότεροι φοιτητές ειδικά στην αρχή, παίρνουν κιλά, γιατί φεύγουν από το σπιτικό φαγητό της μαμάς ή, ακόμα κι αν μένουν με γονείς, βγαίνουν περισσότερο με αποτέλεσμα να τρώνε περισσότερο και να πίνουν περισσότερο.

Τι να κάνεις για να μην πέσεις κι εσύ σε αυτή την παγίδα;

1
Βάλε στο πρόγραμμά σου το σούπερ μάρκετ


Εάν μένεις μόνος/η σου, φρόντισε να πηγαίνεις μια φορά την εβδομάδα στο σούπερ μάρκετ, ώστε να είναι πάντα το σπίτι σου γεμάτο κι έτσι να αποφεύγεις να παραγγέλνεις συνεχώς απ’ έξω. Εάν έχεις τοστ, σαλάτα, γιαούρτι σπίτι, ή έστω κανονικό φαγητό, δεν θα υποκύψεις σε βραδιά πίτσας.

2
Αγόρασε ηλεκτρικές συσκευές μαγειρέματος

Επίσης εάν μένεις μόνος/η σου, φρόντισε να είναι εξοπλισμένο το σπίτι σου με κουζίνα, ψυγείο κτλ, ώστε αν έχεις περισσότερη διάθεση να μαγειρέψεις κι έτσι να μην καταφεύγεις σε fast food.

3
Μην πίνεις πολύ όταν βγαίνεις έξω


Τα πολλά ξενύχτια αρχίζουν…. και παχαίνουν! Εντάξει, δεν σου λέω, μια φορά πιες -μόνο εάν δεν οδηγάς- , αλλά μην το κάνεις συνήθειο. Πρώτον, κάνει κακό στον οργανισμό σου, στην υγεία σου και φυσικά παχαίνει κιόλας. Πολλοί είναι οι φοιτητές που παχαίνουν τα πρώτα χρόνια στη σχολή, ακριβώς γιατί πίνουν επί καθημερινής βάσεως. Μακριά!

4
Προτίμησε το φαγητό του πανεπιστημίου

Είτε μένεις μόνος/η σου είτε με τους γονείς σου, εάν περνάς όλη μέρα στο πανεπιστήμιο, λογικό είναι να πεινάσεις και να πάρεις κάτι να φας. Προτίμησε το φαγητό στο πανεπιστήμιο, που είναι κανονικό φαγητό, μεγάλη μερίδα και σε χορταίνει περισσότερο από μια ζαμπονο-τυρόπιτα που έχει φουλ θερμίδες.

5
Γράψου γυμναστήριο

Εάν δεν ασχοληθείς τώρα με το σώμα σου, πότε;; Ξεκίνα τώρα την γυμναστική, είτε σε ένα γυμναστήριο είτε μόνος/η σου και έχε την στην καθημερινότητά σου. Θα σου κάνει παντού καλό και θα σε κρατήσει μακριά από έξτρα βάρος!

6
Ξεκίνα ένα χόμπι

Από τη στιγμή που έχεις πιο πολύ ελεύθερο χρόνο τώρα, μπορείς, εάν βαριέσαι την γυμναστική, να αρχίσεις ένα χόμπι. Κολύμβηση, τέννις, βόλευ ή χορός είναι μερικά από τα αθλήματα που θα σου χαρίσουν το σώμα που ήθελες – άσε που θα γνωρίσεις κόσμο!

Τι σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να κάνεις από αύριο;

 

Δες επίσης: 4 τροφές που προκαλούν υπνηλία και πρέπει να αποφεύγετε στο πανεπιστήμιο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending