Αναζήτηση Συμμετεχόντων στο συνέδριο: «Δικαιώματα στα χέρια των νέων» του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ) με χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση τριήμερου συνεδρίου υπό τον τίτλο «Δικαιώματα στα χέρια των νέων» με θέμα τα δικαιώματα των νέων με στόχο την ανάπτυξη και ενδυνάμωση τους.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 16 – 18 Οκτωβρίου 2015, στο Ξενοδοχείο Aliathon στη Πάφο (www.aliathonvillage.com).

 

Γενικές Πληροφορίες:

Σκοπός του Συνεδρίου:
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προσφέρει σε νέους που συμμετέχουν στις οργανώσεις μέλη του ΣυΝΚ, στα μέλη της Ομάδας Εκπαιδευτών του ΣυΝΚ και στα μέλη της Γραμματείας του ΣυΝΚ, την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν για θέματα που τους αφορούν άμεσα.

Συγκεκριμένα, το θέμα που θα απασχολήσει το Συνέδριο είναι οι εναλλακτικοί τρόποι συμμετοχικής δημοκρατίας ανάμεσα στους νέους της Κύπρου. Επιπρόσθετα, σταθερός στόχος του Συμβουλίου αποτελεί η ενδυνάμωση των νέων μέσω της ενεργοποίησης και μέσω της ενημέρωσης για τα δικαιώματα τους και για τα εργαλεία που έχουν στα χέρια τους όπως την διαδικασία του διαρθρωμένου διαλόγου. Επίσης σκοπός είναι να έρθουν οι νέοι και οι φορείς χάραξης πολιτικής για θέματα νεολαίας κοντά και να συζητήσουν ώστε να καταλήξουν σε αριθμό συστάσεων που θα συμβάλουν στην ενδυνάμωση των νέων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες μέσω του διαλόγου, της ενεργούς συμμετοχής και των διαδραστικών μεθόδων Μη Τυπικής Μάθησης, θα αναπτύξουν νέες ιδέες, λύσεις αλλά και συνέργειες.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ και εντάσσεται στη Δράση3* – Υποστήριξη μεταρρυθμίσεων πολιτικής. Η συγκεκριμένη Δράση υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της καινοτομίας και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, τα Ευρωπαϊκά εργαλεία αναγνώρισης καθώς και τον διάλογο για θέματα πολιτικής με ενδιαφερόμενα μέρη, με χώρες Εταίρους και Διεθνείς Οργανισμούς. Επίσης στηρίζει την προώθηση των Ευρωπαϊκών Πολιτικών στρατηγικής (υποστήριξη της «Ανοικτής Μεθόδου Συντονισμού») καθώς και τη διάδοση – αξιοποίηση των αποτελεσμάτων επιχορηγούμενων δραστηριοτήτων.

Προφίλ Συμμετεχόντων:
• Να είναι ηλικίας 16 – 30 ετών
• Να έχουν ενεργή συμμετοχή σε οργάνωση Νεολαίας, μέλος του ΣυΝΚ
• Να είναι ενημερωμένοι για τους σκοπούς και τη δράση της οργάνωσής τους
• Να είναι σε θέση να εξηγήσουν στους άλλους συμμετέχοντες τις δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται η οργάνωσή τους
• Να συμμετέχουν σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου (Παρασκευή 16:00 – Κυριακή 15:00)
• * Περιορισμένος αριθμός θέσεων θα δοθεί σε νέους που δεν ανήκουν σε οργάνωση νεολαίας μέλος του ΣυΝΚ

Συγκεκριμένες Πληροφορίες Διαμονής και διατροφής:
Δικαίωμα συμμετοχής 20 Ευρώ με πλήρη κάλυψη της διαμονής (τρίκλινα δωμάτια) και διατροφής κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διευθετήσουν μόνοι τους την μεταφορά τους στο χώρο του συνεδρίου.

Γλώσσα εργασίας:
Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου είναι τα Ελληνικά. Εάν υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός αγγλόφωνων συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι και στα Αγγλικά.

Υποβολή αιτήσεων:
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε ΕΔΩ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ppo@cyc.org.cy

Στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν το σύνολο των δραστηριοτήτων του συνεδρίου.

Υπάρχει πολύ περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Η ενημέρωση για την επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου 2015.

Τηλέφωνο επικοινωνίας – Νικόλας Χριστοφή: 22878316

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending