fbpx

5 εύκολοι τρόποι να καταπολεμήσεις όλους τους καθημερινούς φόβους σου!

Ξέρω πολλοί από εσάς θα πείτε “Εγώ; Εγώ δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν“. Όμως υπάρχουν κι αυτοί που θα πουν “Να καταπολεμήσω τους φόβους μου; Δεν μπορώ, αδύνατον! Είναι πιο δυνατοί από ‘μένα“.Το δεύτερο, το ξέρω πολύ καλά, γιατί ανήκω ανάμεσα σ’αυτούς!

 

Ορίστε λοιπόν, κάποια  tips που θα σε βοηθήσουν ν’ απελευθερωθείς από αυτούς τους ενοχλητικούς φόβους: 

 

1. «Για κοίτα με στα μάτια λοιπόν και εξηγήσου»

fear-rule-girl-kushandwizdom-quote-quotes-Favim.com-359770

Σίγουρα η αποδοχή των φόβων μας, θα μας βοηθήσει να τους κοιτάξουμε κατάματα και να συνειδητοποιήσουμε αν είναι τόσο σοβαρό όσο νομίζουμε ή αν απλά υπερβάλλουμε.

 

2. «Μόνος μου το πέρασα κι αυτό»

b5963ca8d9959ea0b240be59a47f6552_L

Ε όχι λοιπόν, δεν είσαι μόνος σου! Θα πρέπει να κατανοήσεις πως δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που φοβάται και τρομάζει στην ιδέα κάποιων πραγμάτων, προσώπων ή καταστάσεων. Η συζήτηση με τους φίλους πάντα βοηθάει. Αν πάλι δεν νιώθεις άνετα να μιλήσεις γι’αυτό στους φίλους σου, δεν είναι καθόλου κακό να εμπιστευτείς κάποιον ειδικό για να σε βγάλει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

 

3. «Χειρότερη να είναι η κάθε σου ημέρα»

fears

Εντάξει δεν είμαστε κακοί άνθρωποι, αλλά ίσως ήρθε η ωρα να αφιερώσεις λίγο από αυτό το τραγούδι σε ό,τι ή όποιον/α  ταλαιπωρεί την ψυχική σου ηρεμία και απομάκρυνέ το(ν)/την απ’ την ζωή σου. Μπορείς να τα καταφέρεις, είμαι απόλυτα σίγουρη.

 

4. «Χαμογέλα, λίγη τρέλα θέλει η ζωή»

beautiful-girl-baby-collections-next-smile-acton-photo-594756

Μην το βάζεις κάτω, προσπάθησε για το καλύτερο! Και με σύμμαχο το χαμόγελό σου και τη θετική σου διάθεση, σίγουρα τα “φορτία” στους ώμους σου θα μοιάζουν ελαφρύτερα.

 

5. «Άσπρο, Μαύρο, όνειρα κάνω»

mporeis_na_ta_katafereis_ola_1

Ξέρω το μέλλον φαντάζει στο μυαλό σου κάτι όπως τον τύπο στην παιδική ταινία “Μπαμπούλας Α.Ε.”τρομακτικό αλλά ταυτόχρονα γλυκούλι, που σε τρομάζει και μόνο στην ιδέα. Όμως θέλεις τόσο πολύ να το αρπάξεις και να του πεις πως είναι δικό σου! Κάπως έτσι ήθελα να σου πω πως η ζωή σου σου ανήκει, κάνε όνειρα, βάλε στόχους. Τότε θα δεις πως η καθημερινότητα σου αποκτά νόημα κι ακόμη καλύτερα, όταν πραγματοποιήσεις αυτά για τα οποία πάλεψες, θα νιώσεις μία ιδιαίτερη περηφάνια.

 

Κι όπως θα έλεγε η μαμά μου:

Δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω.

 

Μήπως την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείς να πεις «Δεν μπορώ», να το αντικαταστήσεις με ένα μεγάλο και δυνάτο «ΜΠΟΡΩ»; Για σκέψου το…

 

Δες επίσης: Αφέσου επιτέλους στη στιγμή!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending