fbpx
No menu items!
More

    Ποια είναι η δική ΣΟΥ ευτυχία;

    Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η έννοια της ευτυχίας σήμερα, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα μας. Τα καταναλωτικά αγαθά πιστεύεται απο πολλούς ότι προσφέρουν ευχαρίστηση και ποιότητα ζωής, αφού βοηθούν στην ικανοποίηση των πάμπολων ανθρώπινων αναγκών.

    Συνεπώς, ζητούμε ασύδοτα να αγοράζουμε καινούρια πράγματα, με την ψευδαίσθηση ότι έτσι αγοράζουμε μαζί και την ευτυχία μας.

     

    272410

     

    Αδιαμφισβήτητα, ζούμε στην εποχή του έξαλλου καταναλωτικού πυρετού.

    image011

    Στην εποχή όπου σε σέβονται μόνο αν έχεις πολλά, εκεί όπου σε θεωρούν σπουδαίο όταν ξοδεύεις συνεχώς… Ποιος θα αρνηθεί πως, έστω και αν δεν έχουμε χρήματα, πάλι βρίσκουμε τον τρόπο να ξοδέψουμε; Έρευνες έχουν καταδείξει πως ο σύγχρονος Έλληνας καταναλωτής ψωνίζει σε ποσοστό 54% πράγματα που δεν χρειάζεται ή δεν επιθυμεί. Επιστήμονες μάλιστα, έχουν διαπιστώσει πως η καταναλωτική μανία παρουσιάζει πολλά κοινά με την συμπεριφορά των εθισμένων στον τζόγο, αφού και στις δύο περιπτώσεις οι ‘’πάσχοντες’’ αισθάνονται την ίδια ανάγκη, ευφορία και ευχαρίστηση. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι πάσχουμε από την λεγόμενη ‘’υλιστική βουλιμία’’, αδιαφορώντας για την πραγματική ευτυχία.

    Οφείλουμε να συμφωνήσουμε με τον κ. Φίλια: «υποδουλωνόμαστε στα αντικείμενα και υπάρχουμε γι’αυτά με συνέπεια η ζωή μας να φτωχαίνει και μαζί της και οι ανθρώπινες σχέσεις». Εχουμε σχεδόν δολοφονήσει την ευτυχία μας! Θα μας ρωτούσε τότε ένα παιδί: « Τι σημαίνει ευτυχία;» Θα ξέραμε να του απαντήσουμε;

     

    customer-relationship

     

    Αν μου ζητούσαν εμένα να ορίσω την ευτυχία θα την όριζα με δυο λέξεις: «Ωραίοι Άνθρωποι».

    good-relationships

    Επειδή πιστεύω πως όταν έχεις ωραίους ανθρώπους στη ζωή σου, πάει να πει πως έχεις νιώσει ευτυχισμένος. Ωραίοι άνθρωποι στην ψυχή και στην καρδιά, από εκείνους τους αληθινούς ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σου και στα εύκολα και στα δύσκολα, εκείνους που έχεις βαθιά μέσα σου και δεν μπορείς να ζήσεις μακριά τους. Ως εκ τούτου, οι ανθρώπινες σχέσεις σε οδηγούν στην ευτυχία, οι σχέσεις κάθε είδους, επειδή όταν συναναστρέφεσαι με άλλους πάντα μαθαίνεις κάτι, όλοι έχουν να σου προσφέρουν πολλά.

    Από εσένα εξαρτάται τι θα πάρεις και τι θ’ αφήσεις πίσω.

     

    Συμπερασματικά την ευτυχία δεν μπορείς να την μάθεις μόνος.

    images

    Ποτέ! Μόνο μαζί με ανθρώπους που αγαπάς και σ’αγαπούν.  Αναμφίβολα, κάποιοι αμέσως, και κάποιοι άλλοι αργά, μαθαίνουν ότι στη ζωή τα πιο ωραία πράγματα, όχι μόνο δεν αγοράζονται, αλλά δεν είναι καν πράγματα.

    Μαθαίνουμε σχεδόν όλοι, πως η ομορφιά της ζωής και η πολυπόθητη ευτυχία βρίσκεται σε γεγονότα, σε περιπέτειες, σε συναισθήματα, σε βιώματα όμορφα και άσχημα, σε συζητήσεις, σε ήχους, σε μυρωδιές, σε γεύσεις, σε στιγμές , σε ταξίδια και τόπους..

     

    Ευτυχία είναι τα πιο απλά και καθημερινά άυλα πράγματα, εκείνα τα δεδομένα που καταλαβαίνουμε την αξία τους μόνο όταν τα χάσουμε.

    Αξίζει επομένως να καταλάβουμε ότι η ευτυχία είναι μέσα μας απο το πρώτο δευτερόλεπτο που ήρθαμε σ’αυτό τον κόσμο και ότι όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο πιο κερδισμένοι θα είμαστε.

    Happiness-Is...header

     

    Ρώτα λοιπόν τον εαυτό σου μια νύχτα, τι πάει να πεί να σαι εσύ ευτυχισμένος. Πριν απαντήσεις σκέψου καλά..

     

    Δες επίσης: 10 εγγυημένες συνήθειες για να γίνουν λιγότερο δύσκολα τα πρωινά σου!

     

    Follow Us

    45,341FansLike
    11,539FollowersFollow
    17,400FollowersFollow
    1,070SubscribersSubscribe

    Trending