fbpx

Πώς να μεν πάθεις ΠΟΤΕ κατάθλιψη καθώς είσαι φοιτητής!

Φοιτητής. Δύσκολο να είσαι φοιτητής. Εξετάσεις  –ενδιάμεσες και τελικές-, μελέτες… Ένα άγχος τραβούμε το τζιαι εμείς οι φτωσσιοί (!).  Βέβαια οι πιο μεγάλοι βλέπε: γονείς, εργοδότες κτλ. νομίζουν πως απλά κάμνουμε μια φοιτητική ζωή τζαι κότα! ΝΟ!

Είμαι σίγουρος, για να μην πω πως όλοι, έχουμε περάσει ή πάμε να περάσουμε από το λεγόμενο depression του φοιτητή ή με απλές λέξεις το F@*k My Life. Και επειδή το έχω περάσει (και πιστέφκω εν να το ξαναπάθω), απλά κάμνω την λίστα που την ονόμασα  “How to stay away from depression”.

Πράγματα δηλαδή που με κάμνουν να ξεκουράζομαι και να βγαίνω για λίγο από την ρουτίνα. Και αρχίζουμε:

 

1
ΣΕΙΡΕΣ, ΣΕΙΡΕΣ ΣΕΙΡΕΕΕΕΣ

I know! Εν να σκεφτείτε « τι λαλεί τούτος;».  Αλλά ρε παιθκιά είμαστε τζιαι εμείς άνθρωποι. Με το να δείτε κάτι, θα σας ξεκουράσει έστω και για λίγο. Οι προτεινόμενες μου σειρές (και αναφέρομαι στα άτομα που δεν έχουν μια σειρά να βλέπουν) είναι χμμμ… American Horror Story και How to get away with murder. Είναι σειρές με ένταση και δράση… Εε εντάξει έχουν και τα πικάντικα τους. Επίσης, στο  American Horror Story – 5 season παίζει και η Lady Gaga – respect- (Sorry Georgia μου, που σου επιάμεν τον τίτλο).

2
Let’s go outside dude. Breath!

Θα φκεις. Να αναπνεύσεις αέρα. Να δεις λλίο κόσμο ρε παιδί μου. Πόσες φορές να θωρείς τζείνη την πέννα, το pad, τα highlighters, σβηστήρια τζαι μολίβκια. Κανεί! Να πας να πιεις το ποτάκι σου ή το καφεδάκι και να χαλαρώσεις.

3
Turn the music up!

Είσαι σπίτι με τους δικούς σου. Πιάσε τα Headphones τζιαι δυνάμωσε τη μουσική. Μουσική η οποία είναι χαρούμενη και δυνατή και σου φτιάχνει τη διάθεση. Καλά, όσο για τους φίλους μας τους φοιτητές που νοικιάζουν και μένουν μόνοι μακρά από οικογένεια, να βάλεις ΤΤΑΠΠΟ την μουσική σου να ακούετε σε ούλλο το σπίτι. Να αρκεύκεις να χορέφκεις στους ρυθμούς του «ΤΙΚΑ ΤΑΚΑ ΤΙΚΑ ΤΑΚ» ή ακόμα το «Bitch Better Have my Money» της Rihanna.

4
Γλυκά + λιξιά!

Ok! Ενός λεπτού σιγή τώρα. ΓΛΥΚΑ, ΤΣΙΠΣ, ΠΕΛΛΑΡΕΣ δηλαδή. Κύπριε φοιτητή, Κύπρια φοιτήτρια, αν δεν φάεις γλυκά σαν δκιαβάζεις  δεν ξέρεις τι εστί απόλαυση. Αλλά let’s be serious. Είμαστε Κυπραίοι, τρώμεν ούλλοι! Τα Lays του ξυθκιού ή τα HARIBO τζιαι η Poka (ο αγνός έτοιμος καφές), πρέπει να είναι πάντα δίπλα μας για να μας θυμίζουν πως πρέπει να φάμε- πως ζούμε.

5
Μίλα σε κάποιον

Πέραν της διασκέδασης και της τρέλας, όταν νιώθεις πως πνίεσαι λόγω του πανεπιστημίου και των μαθημάτων, καλό είναι να μιλήσεις σε κάποιον έμπιστο σου. Να ΜΙΛΗΣΕΙΣ για να μην τα κρατάς μέσα σου. Σε περίπτωση που κρατήσεις ότι σε πειράζει, τότε να ξέρεις θα είσαι ένα βήμα πριν από την κατάθλιψη και τη στεναχώρια.

Ελπίζω να σας έχω βοηθήσει. Σας εύχομαι καλή συνέχεια και καλό διάβασμα!

 

Δες επίσης: Stress-FREE zone: Tips για λιγότερο άγχος πριν τις εξετάσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending