fbpx

Αν έδινες μια συμβουλή στο 15χρονο εαυτό σου ποια θα ήταν αυτή;

Επηρεασμένη –και προβληματισμένη θα έλεγα– από ένα βίντεο που είδα στο διαδίκτυο, διερωτήθηκα τι θα έλεγα εγώ στη 15χρονη Χριστίνα.

Τι θα την συμβούλευα  για τους προβληματισμούς της  τότε, και πώς κρίνω τους άλλους εκ των  υστέρων… Με τη βοήθεια φίλων και γνωστών, έγραψα το παρακάτω άρθρο, όπου ο κάθε ένας ξεχωριστά απαντά στο ερώτημα: «Αν μπορούσες να δώσεις μια συμβουλή  στον  δεκαπεντάχρονο εαυτό σου , αυτή θα ήταν…»

Πήρα 17 απίστευτες απαντήσεις μπορώ να πω. Enjoy!

051451ebb00399640793f3932ac4c0ab1e7a23-wm

 

«Αν μπορούσα , θα του έλεγα να μην εμπιστεύεται τόσο εύκολα τα άτομα που θα έρθουν στη ζωή του, αφού οι πλείστοι θα σε δουν συμφεροντολογικά. Ακόμα, θα έλεγα “μην είσαι τόσο ευαίσθητη”».

 

«Να είσαι πιο σίγουρος για τον εαυτό σου και με αυτοπεποίθηση, χωρίς να σκέφτεσαι τη γνώμη του άλλου! Δηλαδή όπως είμαι τώρα, να ήμουν και στα 15!»

 

«Θα απομυθοποιούσα πολλούς και διάφορους που κάποτε νόμιζα πως ήταν σπουδαίοι»

 

«Να μην δίνεις σημασία σε μικροπράγματα. Ακόμα δεν είναι ανάγκη να είσαι τοσο κοινωνική (θα το δεις στη πορεία)

 

«Ηρέμησε κοριτσάκι, ποια νομίζεις πως είσαι; Μεν κολλάς σε έναν αρσενικό, ΕΛΕΟΣ.. Ακόμα 15 είσαι. Είσαι στην ηλικία που δικαιούσαι να κάμεις λλία πράματα με πολλούς τζιαι όι πολλά με λλίους (ΜΕ ΜΕΤΡΟ!)

 

«Να μεν δεκτείς ποτέ, που κανένα να σε αμφισβητήσει. Τζιαι τζείνους τους δήθεν φίλους σου, τζαι τζeίνους που έβαλες πάνω που τον εαυτό σου. Εν να έρτει η μέρα που τούτοι ούλλοι εν να σε βλέπουν τζιαι να σε θαυμάζουν που έφτασες τόσο ψηλά! Τζιαι ναι, η μια ωρα παραπάνω διάβασμα, κάμνει τη διαφορά ! »

download (1)

 

«Θα έλεγα να μην ζω κάτω από όρια, τα πρέπει και τα μη. Έχεις το ελαφρυντικό της ηλικίας να κάμεις ότι θέλεις. Μεν μείνεις με αποθημένα.»

 

«Να μεν κάμει μαλ…πελλαρες, γιατί ο φάκελος που θα έχεις στην αστυνομία εν ασπρίζει τόσο εύκολα.»

Wallop1_3293307b

 

«Δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν κάνεις κάτι καλά. Να θυμάσαι πως τα άτομα που σε αγαπούν είναι πάντα δίπλα σου, ακόμα και στα χειρότερα σου και εκτιμούν αυτό που είσαι κι όχι αυτό που θα ήθελαν να είσαι!»

 

«Μεν διανοηθείς να μπεις σφίνα σε μια σχέση πάνω που 2 μήνες. Πίστεψε με, ε να ζήσουν αυτοί καλά, τζιαι εσύ θα μείνεις με το π…καρδια στο χέρι!»

30530e91141682871641486396_700w_0

 

«ΜΙΛΑ στους αρμόδιους για τη βία που ζεις. Εν να βοηθήσεις τζιαι άλλους, τζιαι εν να συνετίσεις τζιαι τους δικούς σου»

 

«Καλό θα ήταν να ανοίξεις τζιαι κανένα βιβλίο, για να μεν τραβάς τα μαλλιά σου μετά.»

 

«Δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν κάνεις κάτι καλά, να θυμάσαι πως τα άτομα που σε αγαπούν είναι πάντα δίπλα σου, ακόμα και στα χειρότερα σου και εκτιμούν αυτό που είσαι κι όχι αυτό που θα ήθελαν να είσαι!»  

 

«Nα πιστεύει στα όνειρα του και να ελπίζει για το καλύτερο γιατί μεγαλώντας κάπου χάνετε το νόημα των ονείρων».
download (1)

«Οι φίλοι που έχεις στο σχολείο εν θα μείνουν μετά. Κάμετε παρέα μόνο τζιαι μόνο γιατί είσαστε στο ίδιο περιβάλλον, μόλις αλλάξει τούτο… Ποιος τον είδε το Παναγή!»

«Να κάνεις αυτό που θέλει η ψυχή σου. Να αποφασίζεις μόνος σου. Βάλε στόχους και μην επηρεάζεσαι από κανέναν! Ο εαυτός σου είναι πάνω απ’ όλα!»

 

Η δική μου απάντηση είναι κάπου μέσα στις προαναφερόμενες. Προτίμησα και εγώ τη σιγουριά της ανωνυμίας παίδες 😉 evil-kid

**Σε όλα μου τα φιλαράκια που με κάνουν να έχω μόνο καλές συμβουλές να δώσω στον 19χρονο εαυτό μου 🙂

 

Δες επίσης: 11 πράγματα που θα σου έλεγε ο 40άρης εαυτός σου, αν είχε τη δυνατότητα!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending