fbpx

I can και παρα-can!

“Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.”

ik16

 

Κάθε μία μέρα της ζωής σου που ξόδεψες χωρίς να έχεις κατά νου στόχους και όνειρα για το μέλλον, να ξέρεις ότι ισοδυναμεί καθαρά με άδικα σπαταλημένη ενέργεια.

 

Βέβαια, είναι και αυτοί που θέτουν στόχους απλά για να υπάρχουν.

ik17

Δεν προσπαθούν καθόλου γι΄αυτούς και έπειτα απογοητεύονται που δεν τους πετυχαίνουν κιόλας.  Ή αυτοί, που στην πρώτη αναποδιά, στην πρώτη δυσκολία, αποχωρούν από τη μάχη, χάνοντας έτσι και τον αγώνα. Γιατί ο αγώνας για την επίτευξη των στόχων μας, αποτελείται από πολλές μικρές μάχες. Αυτόματα, εξάγεται το συμπέρασμα ότι χάνοντας μια μάχη, δε σημαίνει οτι δεν μπορείς να κερδίσεις τον αγώνα. Αντιμετώπισε κάθε αποτυχία ως μια προσωρινή οπισθοδρόμηση και όχι ως έναν λόγο για να εγκαταλείψεις εντελώς την προσπάθεια.

 

Εν ολίγοις: επτά φορές να πέφτεις και οκτώ να σηκώνεσαι. Αυτό είναι “το μυστικό”.

ik18

Το να μάθεις να κολυμπάς σε βαθιά νερά είναι δύσκολο. Όμως, πώς αλλιώς θα βάλεις πλώρη για άλλες ακρογιαλιές μακρινές, αλλά συνάμα μαγευτικές; Το αίσθημα της επιτυχίας είναι μαγικό και η επιτυχία είναι μια λέξη που γράφεται με χρυσά γράμματα και λίγη δόση αστερόσκονης.

ik23

 

Με λίγη αστερόσκονη λοιπόν – και λίγη φαντασία – θα μπορούσαμε όλοι μας, ανά πάσα στιγμή, να βάλουμε μία σούπερ στολή και να  γίνουμε ήρωες της Μάρβελ. Ο καθένας μας κατέχει από μία υπερδύναμη.

ik19

Ανακάλυψε και αποκάλυψε τον υπερήρωα χαρακτήρα σου, πρόβαλε υπερήφανα την αληθινή σου φύση. Είναι στη φύση σου να τα καταφέρνεις, νικητής γεννήθηκες.

 

Γεννημένοι νικητές είμαστε. Όλοι. Ανεξαιρέτως.

download (1)

 

Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη και μεράκι, επιθυμία και μεθοδικότητα. Να στοχεύεις στο μεγαλεπήβολο πλήρως και διαρκώς. Ο μόχθος να μη σε φθείρει, αλλά να σε προκαλεί να δεις πόσο ακόμα άραγε αντέχεις!

ik2

 

Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει.

ik22

Ούτε εχέγγυα εξασφαλίσεων.

Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλεις να τα παρατήσεις. Θα απογοητευτείς, πιθανόν και να κλάψεις. Παρ’ όλα αυτά:  Αξίζει να ζεις μια ζωή χωρίς όνειρα και στόχους; Aνταποκρινόμενος/η σε απαιτήσεις τρίτων, προσκολλημένος/η σε μια καθηλωτική, ανιαρή καθημερινότητα; Δεν νομίζω.

 

Τα όνειρά σου είναι εκεί. Και φτάνει ένα μόνο σάλτο για να τα πιάσεις και να τα κατακτήσεις.

Τα όνειρά σου είναι εκεί. Ιππεύουν ένα από τα άστρα σου και σε περιμένουν.

Εσύ, τι περιμένεις;

ik11

Υ.Γ. Δεν θα γίνεις ποτέ κυρίαρχος ολόκληρης της θάλασσας αν παραμένεις πάντα κολλημένος δύο βήματα από την ακτή, πλατσουρίζοντας στα ρηχά νερά. Λύσε τις άγκυρες σου τώρα!

 

https://www.youtube.com/watch?v=ivsXuoAriIg

Capture

 

Δες επίσης: Η δύναμη της ψυχής: Δεν υπάρχει “δεν μπορώ” αλλά “δεν θέλω”! (video)

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending