fbpx

“Παντοτινές” φιλίες ή όχι; Τελικά τι συμβαίνει;

Πόσες φιλίες περάσανε, και λέγανε πως θα μείνουν για πάντα; Όμως.. Πριν λαλήσει ο κόκορας, μας απαρνήθηκαν (ή και μας πρόδωσαν με τον χειρότερο τρόπο) τρεις φορές.. 

Αυτές οι φιλίες, δυστυχώς είναι οι φιλίες που λέγαμε ότι θα μένανε για πάντα. Ίσως παιδικοί φίλοι, ή φίλοι από το σχολείο. Συμμαθητές σου, γείτονες σου, ή (για χρόνια) διπλανοί σου στο σχολείο.. Τόσοι πολλοί που απλά χάθηκαν με τον καιρό..

a91af581671276ede18c87ff1338a252

Xάθηκαν όμως; Ή μήπως δεν ήταν ποτέ πραγματικά δίπλα σου; Μήπως αυτά τα άτομα σε εκμεταλλεύονταν, δεν σ’ αγάπησαν ποτέ, δεν σε εκτίμησαν;  Πολλά τα ερωτήματα, ειδικά όταν μιλάς για μία φιλία που κρατούσε χρόνια, και υποτίθεται , πως θα ήταν παντοτινή..

Η δική μου γνώμη είναι λίγο περίπλοκη. Θεωρώ ότι ο λόγος που χάθηκες, τσακώθηκες, δεν μιλάς με ένα τέτοιο άτομο, έχει μέσα την ουσία όλη σας της φιλίας. Κατ’ εμέ υπάρχουν 3 βασικοί λόγοι που χάνεσαι με ένα τέτοιο άνθρωπο:fake-friends-quotes-tumblr-i10

1. Η προδοσία

Η προδοσία, είναι ίσως ο χειρότερος από τους λόγους που μπορείς να χάσεις ένα τέτοιο άτομο! Αλλά, τι είδους προδοσία είναι αυτή; Είναι μία προδοσία που έφερε την ζωή σου σε κίνδυνο, ή απλά σε απογοήτευσε; Είναι μία προδοσία που δεν μπορεί να δεχθεί συγχώρεση, ή με λίγη καλή θέληση και κατανόηση όλα γίνονται; Πολλοί θα πείτε “Καλά, με πρόδωσε και εγώ θα προσπαθήσω να τον καταλάβω;” Και πάλι αυτό εξαρτάται! Από την σχέση που είχατε, από την ποιότητα της φιλίας σας και τον χρόνο που διήρκεσε. Όχι, δεν θα συγχωρέσεις ένα άτομο το οποίο γνωρίζεις μετά βίας 1 χρόνο, ούτε την νέα σου κολλητή από το Πανεπιστήμιο γιατί “Κρίμα ρε, θα την βλέπω κάθε μέρα και δεν θα μιλάμε;” . Φυσικά, ούτε θα συγχωρέσεις αυτόν/η που έβαλε την ζωή σου σε κίνδυνο (γιατί ναι, γίνονται και αυτά!). Θα προσπαθήσεις όμως να συγχωρέσεις ένα λάθος της στιγμής και μία απροσεξία..

 

2. Η αλλαγή των καταστάσεων:

Τι εννοώ; Δηλαδή, αν με κάποιο φίλο σου, πολύ καλό φίλο χαθήκατε λόγω των καταστάσεων (αλλαγή χώρας, διαβάσματα, εξετάσεις κτλ). Δεν είναι το ίδιο με την προδοσία. Δεν λέω, είναι εξίσου άσχημο να χάνεσαι με ένα άνθρωπο για αυτό τον λόγο αλλά είναι και πολύ πιθανόν να τα ξαναβρείτε, εφόσον και αν δεν γίνει κάτι μεταξύ σας εν όσο δεν μιλάτε και τόσο πολύ. Το σίγουρο είναι ότι αν η φιλία σας ήτανπαντοτινή” όλα θα γίνουν όπως παλιά, χωρίς να καταβάλετε οποιαδήποτε προσπάθεια.

 

3. Ο νέος/ η νέα γκόμενος/α:

Ο πλέον χαζός λόγος για να χάσεις ένα φίλο σου, δεν λέω, αλλά μήπως έχει ένα πιο βαθυστόχαστο νόημα; Όταν ένας φίλος/μία φίλη σου βάλει πάνω από εσένα. Nαι εσένα που σε ξέρει τόσα χρόνια, που τον/την στήριξες τόσες φορές και έχασες τον ύπνο σου για αυτόν/η, για μία νέα αγάπη, για ένα γκόμενο, τι είδους φιλίας είχατε τελικά; Αν μπορεί να ξεπουλήσει την φιλία σας, γιατί είναι τώρα “ευτυχισμένος/η” με το νέο αμόρε και εσένα σε έχει ξεχάσει, σημαίνει ότι η σχέση αυτή δεν ήταν αληθινή τελικά! Αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια, που κανένας μας δεν παραδέχεται, γιατί ο τρίτος λόγος είναι και ο πιο συχνός ανάμεσα σε φίλους παλιούς.

9608858340069a683f3789510dadf635

Και οι τρεις λόγοι είναι άσχημοι. Το να χάνεις ένα φίλο δεν είναι και τόσο εύκολο! Κανείς μας δεν λέει το αντίθετο αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να ζυγίσεις τους λόγους που χάθηκες με τον άνθρωπο αυτό και να καταλάβεις εάν αξίζει να σε ενοχλεί και εάν αξίζει να προσπαθείς.  Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να μην ήσασταν ποτέ ότι νόμιζες; Το έγραψα σε ακόμη ένα άρθρο και στο λέω και τώρα.. Σκέψου και λίγο τον εαυτό σου, όχι μόνο τους άλλους. Θα σου κάνει καλό! Σε μία φιλία δεν πρέπει μόνο να δίνεις, αλλά και να παίρνεις. Πρέπει να θέτεις όρια και να δέχεσαι αγάπη και από την αντίθετη πλευρά. Δεν μπορείς πάντοτε να γίνεσαι κομμάτια για έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν σε εκτίμησε ποτέ. Αγάπησε και λίγο τον εαυτό σου, μόνο έτσι θα τον αγαπήσουν και οι άλλοι. tumblr_mshjgytlVK1rbololo1_500

Υ.Γ.: Για κάποια ομοιότητα με γεγονότα, μην το πάρετε προσωπικά, μιλάω γενικά!

 

Δες επίσης: Γιατί άλλο πράγμα φίλος/η κι άλλο κολλητός/ή. Οι 15 βασικές διαφορές!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending