Εσύ ξέρεις τι είναι το bullying; Ένα video που πραγματικά θα σας συγκινήσει!

Στο πιο πάνω video ένα κοριτσάκι γίνεται θύμα του bullying από δύο μεγαλύτερα κορίτσια στη στάση του λεωφορείου:

 

Δεν έχεις καθόλου φίλους;” Τη ρωτούν ειρωνικά.

‘Εχω απαντά με αθώο ύφος εκείνη.

“..Που να μην είναι φανταστικοί, ή η οικογένεια σου συνεχίζουν με  σαρκασμό…

 

Και η συζήτηση συνεχίζεται, με το κοριτσάκι να ακούει σαν μαχαιριές τα λόγια των άλλων δύο που προσπαθούν να την κάνουν να νιώσει όσο  χειρότερα μπορεί! Ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι! Κάποιοι περαστικοί που τυχαία αντιλαμβάνονται το συμβάν, μπαίνουν στη συζήτηση και προσπαθούν να αποτρέψουν τα μεγαλύτερα κορίτσια από την λεκτική επίθεση προς το μικρότερο κοριτσάκι.

bullying

Μερικά από τα σχόλια των περαστικών:

Θα ‘θελες να σου το έκαναν εσένα; Νομίζεις πως είναι αστείο;

 

Δεν έχετε τίποτα καλό να πείτε;

 

Δεν μπορείς να πληγώνεις τα αισθήματα κάποιου σκόπιμα

 

Αφήστε την ήσυχη!”  

 

Με αφορμή το παραπάνω video, θέλω να φέρω το θέμα αυτό στα δικά μας δεδομένα.

Νομίζετε ότι αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο; Νομίζετε ότι το bullying δεν υπάρχει στη χώρα μας και ότι απλά είναι μια ασήμαντη κατάσταση; Κάνετε λάθος! Δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό (νταηλίκι όπως αποκαλείται συχνά) παίρνει συνεχώς όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις με θύματα κυρίως παιδιά και έφηβους. Αναντίρρητα, μια μορφή κακοποίησης, εξαναγκασμού και εκφοβισμού που μπορεί να στιγματίσει για πάντα την πιο αθώα και χαρούμενη ηλικία.

[ File # csp7074823, License # 3116285 ] Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Can Stock Photo Inc. / mandygodbehear

Εκείνο το αγοράκι το ξέραμε όλοι σαν ο χαζός του σχολείου. Ποιος ξέρει τι να ‘χει απογίνει τώρα; Εκείνο το κοριτσάκι πάλι, που ήταν τόσο άσχημο και τη φωνάζαμε ασχημόπαπο μου παν ότι δεν ξανάρθε στο μάθημα. Ο Γιάννης έτρωγε ξύλο κάθε Παρασκευή απο τους συμπαίκτες του στο μπάσκετ επειδή δεν έκανε καλές καλαθιές. Και η Μαίρη, ακούστηκε πως έκανε απόπειρα αυτοκτονίας αφού όλοι της έλεγαν πόσο χοντρή είναι και την κορόιδευαν για τα σπυράκια της..”

 

Καθημερινά νέα κρούσματα, νέοι θύτες, νέα θύματα!

Μπορεί να ξέρεις τι εννοώ, μπορεί να το έχεις ήδη ζήσει. Μπορεί όμως και όχι… Τι κάνεις όμως γι’ αυτό; Πώς νιώθεις που άλλοι στην ηλικία σου περνούν ένα μαρτύριο;

Το bullying ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει! ΠΡΕΠΕΙ να το σταματήσουμε εμείς!

 

Γιατί αν δεν ήμουν εγώ θύμα του, αν δεν ήσουν ούτε και εσύ, μπορεί να είναι το παιδί μου… Μπορεί να είναι το δικό σου!

 

Δες επίσης: Όταν ο θύτης γίνεται θύμα..

 

Avatar photo
H Μαρίνα Χριστοφίδη, απόφοιτη του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, είναι από τη Λευκωσία και μιλά ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Στον ελεύθερο της χρόνο λατρεύει να ασχολείται με την συγγραφή άρθρων, ποιημάτων και τραγουδιών, όπως επίσης να ζωγραφίζει και να γυμνάζεται.