fbpx

UCY: ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠ. ΚΥΠΡΟΥ

Το βραβείο ‘Outstanding Judge Award’ κατέκτησε η τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ελένη Αθηνοδώρου, η οποία συμμετείχε μαζί με τις επίσης τριτοετείς φοιτήτριες Νομικής Σαββίνα Μιλτιάδου και Ελένη Κυριακίδου στο διαγωνισμό Model United Nations που πραγματοποιήθηκε στις 23-26 Οκτωβρίου 2015, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Η Κύπρια φοιτήτρια διακρίθηκε ως ad hoc Δικαστής της Ρωσίας σε προσομοίωση δίκης ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου σε εικονική υπόθεση ανάμεσα στη Ρωσία και την υκρανία με αντικείμενο την απόσχιση της Κριμαίας.

Είναι η τέταρτη φορά, τα τελευταία δύο χρόνια, που φοιτητές του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου κερδίζουν βραβεία σε αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς και διακρίνονται ανάμεσα σε εκατοντάδες φοιτητές, ως επιστέγασμα του υψηλού επιπέδου των φοιτητών και της συστηματικής δουλειάς που διεξάγεται στο Τμήμα Νομικής, υπό την καθοδήγηση του Επίκουρου Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Άρη Κωνσταντινίδη.

Στο διαγωνισμό Model United Nations της Σλοβενίας συμμετείχαν εκατοντάδες φοιτητές, εκπροσωπώντας τα κράτη μέλη του ΟΗΕ σε εικονικές συνεδριάσεις σε διάφορα όργανα του Οργανισμού. Οι διαγωνισμοί Model United Nations αποτελούν μία σπουδαία ευκαιρία για τους συμμετέχοντες φοιτητές να εξοικειωθούν με τον ΟΗΕ και την πολυμερή διπλωματία, να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις ρητορικές τους ικανότητες σε απαιτητικό διεθνές περιβάλλον και να συνεργαστούν με φοιτητές από όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας από κοινού την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending