fbpx

Φοιτητές Πανεπιστημίου Κύπρου vs Φοιτητές Ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου!

Θα ήθελα να συγκρίνουμε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΠΚ) και τους φοιτητές στα Ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου, μετά απο παρότρυνση μιας φίλης μου.

Προσπαθώντας να είμαι όσο πιο αντικειμενική γίνεται (αφού είμαι φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου), σας καταγράφω παρακάτω τις εντονότερες διαφορές!

 

1
Διαφορά 1: Αρχή φοιτητικής χρονιάς

 Εντάξει, δαμέ οι φοιτητές των ιδιωτικών πραγματικά “εφέραν” μας την! Οι φοιτητές του ΠΚ ξεκινούν που τις 7 Σεπτεμβρίου σε παρακαλώ, τζιαι οι φοιτητές των Ιδιωτικών ξεκινούν τέλος Σεπτέμβρη ή και ακόμα Οκτώβρη! Το καλοκαίρι του ΠΚ τελειώνει τον Αύγουστο και των ιδιωτικών τελειώνει το Σεπτέμβρη!

2
Διαφορά 2: Εξετάσεις

Η “υπέροχη” τακτική του ΠΚ είναι πως μόλις περάσει -το πολύ- ένας μήνας από την αρχή του εξαμήνου, οι εξετάσεις πιντώνονται η μιά πάνω στην άλλη, με αποτέλεσμα ο φοιτητής να διαβάζει χωρίς να πνάζει, από την αρχή μέχρι το τέλος! Τζιαι μεν νομίζετε ότι εν εξετασούες εύκολες. Είναι από εκείνες που φεύγει η φάτσα σας! Σημειώστε και τις τελικές που γίνονται πριν τα Χριστούγεννα το χειμερινό εξάμηνο.

Αντίθετα, οι φοιτητές των Ιδιωτικών πιστεύω είναι λίγο πιο άνετοι, χαλαροί με το διάβασμα τους, τζιαι ζουν τη ζωή τους, όι όπως εμάς που λύουμεν! Αυτό επειδή οι τελικές τους π.χ. εν μετά τα Χριστούγεννα.

3
Διαφορά 3: Διακοπές


Σε αυτό το σημείο οφείλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτόν που σκέφτηκε για το ΠΚ τον ένα μήνα διακοπές, χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ διαβάσματα τα Χριστούγεννα, καθώς επίσης και τους 3 ολόκληρους μήνες το καλοκαίρι .

Βad luck για τους φοιτητές των Ιδιωτικών πανεπιστημίων, που πρέπει μέσα στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές να μελετούν για τελικές τζιαι να τελειώνουν μέσα ή τέλος Ιούνη. Εντάξει ο καθένας με τα τυχερά του, ένεν;

4
Διαφορά 4: Το φοιτητικό στυλάκι

Στο ΠΚ Κύπρου οι περισσότεροι φοιτητές άσαστοι, απεριποίητοι, βάλουν κάτι απλά για να ‘ρτουν στο μάθημα τζιαι εν τους κόφτει ποιος εν να τους δει, με ποιος εν να τους σχολιάσει. Οι περισσότεροι “απλοί” και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο στυλ.

Ενώ μάνα μου, για να ανοίξει το μάτι σου πάεις στα Ιδιωτικά. Θωρείς κάτι μοντέλα, κάτι ντυσίματα, κάτι βαψίματα, κάτι στυλάκια, λες τζιαι επίες σε άλλη χώρα.

Υ.Γ: Δεν τίθεμαι υπέρ κάποιας από τις δύο καταστάσεις.

5
Διαφορά 5: Κόστος


Ένα θετικό του Π.Κ είναι ότι τα δίδακτρα είναι δωρεάν (εντάξει σχετικό το δωρεάν, γιατί τα βιβλία αν δεν τα αγοράζαμε από το StudentLife, θα τα χρυσοπληρώναμε). Ως εκ τούτου, ο φοιτητής είναι άνεννοιας να μείνει κανένα-δυο μαθήματα, αλλά στη πληθώρα των περιπτώσεων τα 1-2 μαθήματα γίνονται και 5 και 6 και 7!

Απεναντίας, τα δίδακτρα στα Ιδιωτικά έχουν υψηλές τιμές, αναγκάζοντας τους φοιτητές να προσπαθούν να τα πάνε όσο καλύτερα μπορούν αφού είναι εις βάρος τους να “μείνουν” μαθήματα! Τωρά αν επιτυγχάνεται ο σκοπός αυτός, άλλη υπόθεση!

PicMonkey Collage

Όπως και να ‘χει, ο κάθε φοιτητής βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο που έχει επιλέξει για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Ποιος να αρνηθεί ότι και οι ομοιότητες μεταξύ των δύο μερών είναι μπόλικες; Η βασικότερη; Το ότι είμαστε Κυπραίοι (και Έλληνες -φυσικά να μην ξεχνάμε και τους καλαμαράδες συμφοιτητές) και έχουμεν την ίδια νοοτροπία και κουλτούρα.

Αφιερωμένο σε όλους τους φοιτητές της Κύπρου!

 

Δες επίσης: Αυτοί είναι οι 5 typical Κυπραίοι φοιτητές! Εσύ ποιος από αυτούς είσαι;

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending