Ο Οργανισμός Νεολαίας συμμετέχει στο θεσμό των Ελεύθερων Πανεπιστημίων

Φιλοξενούμενος στη 2η διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Κατεχόμενων Δήμων της Επαρχίας Κερύνειας ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κ. Παναγιώτης Σεντώνας, ο οποίος ανέλυσε τον αποφασιστικό ρόλο των νέων σήμερα και πώς αυτός μπορεί να μετατρέψει την όποια πληγή σε ελπίδα.

Αρχικά η παρουσίαση επικεντρώθηκε στο κυρίαρχο ζητούμενο για την ανατροπή της παρούσας δύσκολης κατάστασης για τους νέους που δεν είναι άλλο από την προσπάθεια για έξοδο από τους φαύλους κύκλους εντός των οποίων κινείται η κοινωνία μας. Ο κ. Σεντώνας, μέσα από την ανάλυση συγκεκριμένων παραδειγμάτων, επεδίωξε να δείξει πως η πρόοδος επέρχεται μόνο όταν ο καθένας από μας επιτελέσει το καθήκον του απέναντί της, υπογραμμίζοντας ότι την πρόοδο έλκουν οι μικρές καθημερινές πράξεις ευθύνης που στο σύνολό τους την καθιστούν πραγματικότητα. Επιπρόσθετα, η παρουσίαση καταπιάστηκε και με την ανάγκη οι νέοι να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να συνειδητοποιήσουν πως  αυτοί μόνο μπορούν να χτίσουν το «καλύτερο» το οποίο επιζητούν .

Ο κ. Σεντώνας ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας τις ευκαιρίες που ο Οργανισμός Νεολαίας δίνει στους νέους που επιθυμούν να επωφεληθούν από την πλούσια δραστηριότητα των προγραμμάτων του Οργανισμού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Κερύνειας, Καραβά και Λαπήθου, νέοι των τριών κατεχόμενων Δήμων καθώς και πλήθος Κερυνειωτών.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending