fbpx

7 πράγματα που σίγουρα θα πεθυμήσεις αν σπουδάζεις στο εξωτερικό!

Ό,τι τζιαι να πεις, η ζωή ενός φοιτητή στο εξωτερικό δεν συγκρίνεται με τη ζωή στην Κύπρο. Τούτο μπορείς να το πάρεις είτε θετικά είτε αρνητικά.

Όμως, ένα πράμα εν σίουρο:

 

Ότι όπου τζιαι να είσαι, θα πεθυμήσεις (αν δεν επεθύμησες ήδη) τα ακόλουθα πράματα που την Κύπρο:

 

1
Τον καιρό


Το πιο πιθανό είναι να σπουδάζεις σε χώρα που βρίσκεται σε διαφορετικό γεωγραφικό πλάτος που την Κύπρο. Άρα ο καιρός εν διαφορετικός. Σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά διαφορετικός. Πλέον, η φράση «Εν πυρά» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σου τζιαι την ίδια στιγμή ο οργανισμός αρκέφκει να διαμαρτύρεται για την έλλειψη βιταμίνης D. Μπορεί να μεν το επερίμενες ποττέ, αλλά πεθυμάς τη ζέστη τζιαι τη στιγμή που θα ανάψεις το air-condition.

2
Το φαΐ


Όταν λέμε πως τίποτε δεν συγκρίνεται με την κυπριακή κουζίνα, μιλούμε κυριολεκτικά. Σούβλα, μακαρόνια του φούρνου, γεμιστά, πουρκούρι, αφέλια είναι μερικά που τα φαγητά που ευχαρίστως θα εκαθάριζες ένα σινί ολόκληρο που το καθένα. Αυτός είναι τζιαι ο λόγος που στη σύντομη παραμονή σου στην Κύπρο βάζεις συνήθως επιπλέον κιλά.

3
Το “έξω”


Ένα τηλεφώνημα τζιαι σε 10 λεπτά είσαι στο κέντρο της πόλης τζιαι πίνεις φραπέ. Τόσο απλό.

4
Την παραλία


Το να πηγαίνεις στις πανέμορφες (και συνήθως όχι πολυσύχναστες) παραλίες της Κύπρου. Αγαπούμε τις παραλίες μας τζιαι ό,τι αυτές προσφέρουν. Μια χαλαρή μέρα στην παραλία με την παρέα είναι ό,τι πρέπει τζιαι είναι κάτι που δεν έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο εξωτερικό.

5
Τους Κυπραίους


Αγαπούμεν τζιαι μισούμεν τους ταυτόχρονα. Η νοοτροπία τους, η έκφραση τους, ο τρόπος ζωής τους, οι συνήθειές τους, είναι πράγματα τα οποία μπορείς να χαρακτηρίσεις “πρωτόγονα” αν τα συγκρίνεις με τη ζωή των κατοίκων στη χώρα όπου σπουδάζεις. Όπως τζιαι να’ σσιει, πεθυμούμεν τα!

6
Το αυτοκίνητο


Θυμάσαι πώς ένιωθες όταν ανυπομονούσες να πιάσεις άδεια; Το ίδιο ίσως νιώθεις τζιαι τωρά. Το να μην εξαρτάσαι που τα μέσα μαζικής μεταφοράς τζιαι να μπορείς να πηγαίνεις σύντομα όπου και ό,τι ώρα θέλεις, είναι μια άνεση την οποία σίγουρα θα ήθελες να είσσιες τωρά.

7
Τους φίλους


Άτομα με τα οποία εμοιραστήκαμε σημαντικές στιγμές στη ζωή μας τζιαι στιγμές που εν να μείνουν στη μνήμη μας. Το πιο πιθανό ένει να μεν σπουδάζεις μαζίν τους τζι’ όμως σε κάθε επιστροφή στην Κύπρο η επανασύνδεση με τους φίλους είναι must, για τα συνηθισμένα πειράγματα τζιαι τις μοναδικές κουβέντες που μπορείς να πεις μόνο μαζίν τους.

 

Εννοείται πως η λίστα εν τελιώνει δαμέ. Υπάρχουν δεκάδες άλλα πράματα που μπορεί κάποιος να πεθυμήσει για το νησί μας.

Εσύ ποια πράγματα πεθυμάς που την Κύπρο;

 

Δες επίσης: Όλα όσα κουβαλούν οι Κύπριοι φοιτητές μαζί τους πηγαίνοντας για σπουδές στο εξωτερικό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending