fbpx

Τα πιο διαδεδομένα είδη συμφοιτητών που θα έχεις στο πανεπιστήμιο!

Σαν τεταρτοετής φοιτήτρια που είμαι και εγώ, ξέρω ότι η ώρα μου πλησιάζει. Τι εννοώ; Σε λίγους μήνες θα πρέπει να κλείσω ένα τεράστιο κεφάλαιο της ζωής μου που λέγεται ”Πανεπιστήμιο Κύπρου” – και όσα φέρνει μαζί του.

Καθηγητές, μαθήματα, καφετέριες, βιβλία, εξετάσεις (γιούπιιι) και συμφοιτητές. Είναι αλήθεια, καθώς ήμουν 4 χρόνια στο πανεπιστήμιο, γνώρισα πολλούς ανθρώπους. Με κάποιους ανέπτυξα σπουδαία σχέση, με κάποιους απλά κρατώ επαφή και κάποιους ούτε που τους θυμάμαι.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κάτι που παρατήρησα σε κάθε τάξη, όλα αυτά τα 4 χρόνια. Υπάρχουν διάφορα είδη φοιτητών και ποτέ δεν παύουν να με εκπλήττουν, θετικά ή αρνητικά.

Πάμε να δούμε τα 5 είδη συμφοιτητών που μπορείς να έχεις:

 

1
Φοιτητής Νούμερον 1: Το “σπάσμα”-έξυπνος

Είναι εκείνος που μόλις ανοίξει το στόμα του καταλαβαίνεις ότι είναι σπάσμα. Είναι ευγενικός και φιλικός, αλλά και πρήχτης ώρες-ώρες, γιατί δεν βάζει γλώσσα μέσα του. Ο καθηγητής όλη την ώρα να τον παινεύει και να τον βάζει ως υπόδειγμα φοιτητή. Ξέρει τα πάντα, είτε τα κάναμε μεσ’ την τάξη, είτε όι. Ακόμα κι αν δεν προσέχει, ποτέ δεν μένει πίσω, και πάντα καταλαβαίνει τι θέλει να πει ο καθηγητής, ενώ όλοι εμείς οι άλλοι προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη και διερωτώμαστε ”μα μόνο έγω δεν καταλαβαίνω τι γίνεται;

Τούτος ο φοιτητής δεν διαβάζει καν όσο διαβάζουμε εμείς, και στο τέλος γράφει πάντα καλύτερα που εμάς. Θωρείς τον βαθμό το δικό του και το δικό σου και σκέφτεσαι εάν πρέπει να τον μισήσεις, ή να τον κάνεις φίλο σου – εννοείται όχι για συμφεροντολογικούς λόγους 😉 Φυσικά προσπαθείς όσο πιο πολύ μπορείς να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με εκείνο το πλάσμα που μιλά όπως τον καθηγητή, γιατί ξέρεις ότι θα βγεις χαμένος και με υποβαθμισμένο self-esteem.

2
Φοιτητής Νούμερον 2: Ο κρυφο-έξυπνος

Άλλο είδος φοιτητή είναι κάτι σαν την κρυφή μουσίτσα. Ανήκουν πάλι στην κατηγορία των ιδιοφυιών, αλλά τούτους δεν τους καταλάβεις. Είναι πολύ ήσυχοι, σχεδόν αόρατοι μεσ’ την τάξη και δεν βγάζουν μιλιά. Κάθονται πάντα κάπου μόνοι τους και δεν μιλούν σε κανέναν. Γιατί άραγε; Πάντα το είχα απορία. Τούτους καταλάβεις τους μόνο άμα δεις στα κρυφά τον βαθμό τους, ή μόνο αν αναφέρει ο καθηγητής κάτι για την ιδιοφυή φύση τους.

Επίσης, στην διάρκεια του μαθήματος, μπορεί να το καταλάβεις εάν βρει την απάντηση που κανένας άλλος δεν βρήκε. Εκείνη είναι η στιγμή, που όλοι γυρίζουμε πάνω του και σκεφτόμαστε ‘‘όοιι ρε” με θαυμασμό και συνάμα έκπληξη, γιατί είναι ο τελευταίος που περιμέναμε να ανοίξει το στόμα του. Κρυμμένοι θησαυροί σας λέω!

3
Φοιτητής Νούμερον 3: Ο συνεπής

Φεύγουμελίγο απ’ τις ιδιοφυίες και εστιάζουμε στους φοιτητές οι οποίοι είναι μελετηροί. Δεν είναι Einstein, αλλά ούτε και φοιτητές του 3. Είναι αρκετά έξυπνοι και ενεργοί μεσ’ την τάξη. Δεν θα τους ακούς να μιλούν συνέχεια, αλλά ούτε και θα ξεχάσεις την παρουσία τους. Κάνουν και εκείνοι απορίες και έχουν και εκείνοι τα σκαμπανεβάσματα τους στις εξετάσεις. Όπως και να ‘χει δεν μένουν ποτέ σε κανένα μάθημα.

Επίσης θα τους ακούς και να μιλούν αρκετά με τους διπλανούς τους και να διασκεδάζουν το μάθημα, αλλά και με τους συμφοιτητές τους. Κάτι τέτοιους φοιτητές πολύ τους πάω. Προσγειωμένοι στη γη, ομιλητικοί και κοινωνικοί και πάντα έτοιμοι να σε βοηθήσουν αν τους χρειαστείς. Είναι έμπιστοι και αλλά και εύκολο να κάνεις παρέα μαζί τους. Εύγε φίλοι μου!

4
Φοιτητής Νούμερον 4: Ο “άνεννοιας” φοιτητής

Πώς γίνεται να έχεις μυαλό και να μην το χρησιμοποιείς; Αυτό το είδος φοιτητή έχει πολύ μυαλό αλλά δεν τον κόφτει. Δεν διαβάζει, δεν ασχολείται, έρχεται όποτε θυμάται και βαριέται που ζει. Θα τον δεις συνήθως να κάθεται πίσω, σιωπηλός χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Πρόσεχει στο μάθημα, αλλά έχει το υφάκι του ”ούφου παναγία μου, τι χάσιμο χρόνου, πότε θα φύγω;”.

Είναι το είδος φοιτητή που θα υποτιμήσουμε, αλλά κάποτε θα καταλάβουμε την αξία του, είτε με τους καλούς προς έκπληξή μας βαθμούς, είτε με τις τυχαίες εύστοχες απαντήσεις του μεσ’την τάξη. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάτι τέτοιοι φοιτητές αφήνουν το ταλέντο τους να πάει χαμένο.

Όπου κι αν κρύβεστε, φανερωθείτε!

5
Φοιτητής Νούμερον 5: Ο φλύαρος

Μας την δίνει συνεχώς στα νεύρα. Μιλά συνέχεια, είτε στους διπλανούς, στους πισινούς ή μπροστινούς του. Νομίζει είναι έξυπνος και φλυαρεί όλη την ώρα, μη έχοντας ιδέα για το πού προσπαθεί να καταλήξει. Αν και διακριτικά ανταγωνίζεται πολύ τους άλλους και δεν θέλει να μένει πίσω από τίποτα και κανέναν. Από βαθμούς έτσι και έτσι.

Λες και αυτά δεν είναι αρκετά, προσπαθεί συνέχεια να τραβήξει την προσοχή. Είτε σιγοτραγουδά, είτε κάνει άστοχα αστεία, είτε παραμιλά στον εαυτό του. Ο,τιδήποτε κι αν κάνει, σου σπάει τα νεύρα και εύχεσαι να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Πιστεύει ότι είναι και “κάποιος” επείδη έχει άποψη για όλα και δεν σταματά να συμμετέχει.  Please, for God’s sake, just s***t up!

Παρόλ’ αυτά, ξέρεις ότι όλα αυτά στο τέλος της ημέρας δεν έχουν σημασία.

students

Δεν έχει σημασία έαν στα έπρηξε κάποιος συμφοιτητής καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, γιατί όλοι για ένα βαθμό παλεύουμε, για ένα καλύτερο μέλλον. Πρέπει να μάθουμε να μην κρίνουμε κανέναν απ’ το παρουσιαστικό στην τάξη – μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικός εκτός τάξης. Και πάνω απ’ όλα πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι καλό να κάνουμε φιλίες με όλα τα είδη των φοιτητών, γιατί όπως κι εσύ, μπορεί και εκείνοι να έχουν σχηματίσει μια γνώμη για ‘σένα που να μην σε χαρακτηρίζει καθόλου.

Εσύ τι είδους φοιτητής είσαι;

 

Δες επίσης: Αυτοί είναι οι 5 typical Κυπραίοι φοιτητές! Εσύ ποιος από αυτούς είσαι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending