fbpx

Η μετάβαση από το στρατό στο πανεπιστήμιο (αλά κυπριακά)!

Και έρχεται κάποτε η μέρα μετά απο 2 ολόκληρα χρόνια (σε κάποιες περιπτώσεις και λιγότερα), όπου ο Κυπραίος στρατιώτης βγάζει την παραλλαγή και τα άρβυλα, αφήνει το G3, ξεχνά τις “732 τζιαι πόψε” και ετοιμάζεται να ζήσει τη φοιτητική ζωή – να γίνει επιτέλους φοιτητής!

Αναρωτηθήκαμε ποτέ ποιες είναι οι αλλαγές που έχει  να αντιμετωπίσει ο Κυπραίος σε αυτό το στάδιο της ζωής του;

Πάμε να τις δούμε με τη σειρά:

 

1
Αλλαγή Νούμερο 1 – Από τις ασκήσεις του στρατού στο διάβασμα:

Στον στρατό, ο Κυπραίος εν διαβάζει τίποτε. Ξεχνά τι σημαίνει βιβλίο, ξεχνά να γράφει το όνομα του… Όι να αρχίσει να διαβάζει τζιαι να’χει ενδιάμεσες τζιαι τελικές. Τζιαι έρκουνται τα στρατιωτούθκια μας πανεπιστήμιο που έχει να διαβάσουν που την Τρίτη Λυκείου τζιαι βρίσκουν τα ούλλα βουνάρι!Πιντώνουν τους ασύστολα εργασίες τζιαι εξετάσεις. ‘Ωσπου να συνηθίσουν, περνούν τζιαι 1-2 μήνες.

2
Αλλαγή Νούμερο 2 – Από τις σκοπιές τα ξημερώματα στα πανεπιστημιακά ωράρια:

Απο την ώρα που απολύονται διούν του ύπνου μες τ’ αυτκιά.. Ύπνος τζιαι ζωή! Μάνα μου τους καϊμένους. Αφού πριν εσηκώναν τους η ώρα 2, η ώρα 4 κτλ να φκάλουν νούμερο. Άσχετον πως οι μισοί εποτζοιμούνταν στέκοντας. Τέλος πάντων, τωρά απολαμβάνουν ύπνο, καθώς οι ώρες που πρέπει να πηγαίνουν πανεπιστήμιο είναι αρκετά υποφερτές. Ξυπνούν με την ησυχία τους να πιουν το φραπέ τους τζιαι μετά να παν πανεπιστήμιο.Όι όπως πριν που τους επαουρίζαν που τα χαράματα να σηκωστούν!

3
Αλλαγή Νούμερο 3 – Από τις στρατιωτικές ποινές στις απουσίες:

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου έννεν ο διοικητής, άρα εν μπορεί να αφήκει τον Κυπραίο μέσα άμαν κάμει καμιά ματσουτζιά. Οι στερήσεις εξόδου τζιαι οι φυλακές, γίνονται απουσίες τζιαι άμαν κάμει ο φοιτητής πελλάρες, διώχνουν τον που την τάξη. Ε νομίζω προτιμούν το ούλλοι που το να μεινίσκουν μέσα!

4
Αλλαγή Νούμερο 4 – Από τους αρσενικούς σειράες στις (συμ)φοιτήτριες:

Τζιαι ποιος εν εβαρέθηκεν μέρα-νύχτα να θωρεί μόνο αρσενικούς; Στο στρατό με γεναίτζιες έσσιει, με φιλενάδες, με τίποτε! «Η νύχτα είναι παγερή και η σκοπιά μου κρύα και αντί για το κορμάκι σου χαιδεύω το G3» που έλεγε και ένας φίλος μου.

Φανταστείτε πόσον παρανοούν τα στρατιωτούθκια μας να φκάλλουν τζιαι ποιηματούθκια! Ενώ μάνα μου, ο φοιτητής εν άλλον πράμα.. Έχει συμφοιτήτριες (τζιαι ωραίες μάλιστα), τζιαι το κυριότερο Πιο μιτσιές..! Ααα πουλλούθκια μου, αρέσκει σας πολλά τούτον, ένεν; 😉

5
Αλλαγή Νούμερο 5 – Από το καψιμίν στην καφετέρια:

Ο φοιτητής  δεν αγοράζει πλέον από το καψιμίν 20 σεντ το νερό, 65 σεντ την κόκα-κόλα τζιαι 1 ευρώ το κρουασάν follie (που εν μασσιέται). Αντιθέτως, μπορεί άνετα και όμορφα να πάει στην καφετέρια του πανεπιστημίου, να παραγγείλει το ice-latte του, τη hot-chocolate του, να πιάσει την φετόπιττα του κτλ. Εντάξει, εν λλίον πιο ακριβά σίουρα, αλλά εν νομίζω να προτιμάτε το καψιμίν, έννεν; Επειδή αν το προτιμάτε να κάμουμεν καμιάν εισήγηση να κάμουν τζιαι στα Πανεπιστήμια!

6
Ποιος θα αρνηθεί ότι με το που μετατρέπεται ο Κυπραίος σε φοιτητή, ανοίγεται ένα τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή του;

Τη στρατιωτική θητεία όμως οι φοιτητές δεν την  ξεχνούν ποτέ! Και δεν είναι χάσιμο χρόνου πιστεύω. Είναι δυο χρόνια για να ωριμάσετε, δυο χρόνια για να είσαστε ικανοί να προστατεύσετε την πατρίδα..

Κλείνοντας, εσείς  οι  φοιτητές που πιστεύετε ότι χάσατε άδικα 2 χρόνια της ζωής σας στο στρατό, αλλά κι εσείς οι παρόντες στρατιώτες που μπορεί να είσαστε τώρα στη σκοπιά, να θυμάστε:

Βάσανα έχει ο στρατός,
μα έχει και μια χάρη,
όποιος  χακί δεν έβαλε,
δεν είναι παληκάρι!

Αφιερωμένο στους φίλους μου τους στρατιώτες, που σε λίγους μήνες θα είναι φοιτητές!

Δες επίσης: Όταν οι Κύπριοι φοιτητές μεινίσκουν μακριά που τη μάμμα τους.. (Part 1)!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending