fbpx

Τα 10 είδη συγγενών που θα συναντήσεις σίουρα σε κάθε κυπριακή οικογένεια!

Η ευρεία κυπριακή οικογένεια (ή το “συγγενολόι“) είναι αναμφίβολα μοναδική.

Η οικειότητα που έχουν τα άτομα μεταξύ τους, η φιλοξενία καθώς τζιαι η συχνότητα που βρέθονται μεταξύ τους για να “προπονηθούν” στο απόλυτο κυπριακό άθλημα, το φαγητό, είναι κάτι το οποίο δεν θα βρει κάποιος σε πολλές χώρες.

Ως μοναδική που είναι, η κυπριακή οικογένεια απαρτίζεται από τα πιο κάτω είδη:

 

1
Theius Souvlious Non-Skazious

Είναι ο θείος που απλά εν σκάζει. Μιλά, μιλά, μιλά, μιλά... Διατηρεί μιαν ωραία σκεμπούα τζιαι πετάσσει μπηχτές συνεχώς, μαζί με αστεία τα οποία εν ενοχλητικά τζιαι κάποιες φορές χυδαία. Παραδόξως, ξέρει πολλά καλά την τέχνη της σούβλας τζιαι ισχυρίζεται πως η σούβλα του εν η καλύτερη στην Κύπρο.

2
Kojakarus Eonovius

Μια γιαγιά, ή τζιαι σε κάποιες περιπτώσεις παππούς, που εν άνω των 90. Συνήθως εν πάνω στο αναπηρικό τζιαι σε αντίθεση με τον Theius Souvlious Non-Skazious δεν μιλά σχεδόν καθόλου. Φράσεις όπως «την ευτζιή μου γιε μου/κόρη μου» εν που τες λλίες που φκαίνουν που το στόμαν της. Χαρακτηριστικό του είδους είναι ότι επικοινωνεί με νοήματα. Αν τύχει τζιαι μιλήσει, μιλά πολλά σιγά τζιαι πιάννει ήχους μόνο πάνω που 90 ντεσιμπέλ. Αν τζιαι εν με τα χάπια τζιαι έσσιει σοβαρήν αρρώστια, στέκει καλά.

3
Theius Exotericus 

Τούτο το είδος περιλαμβάνει μιαν υποκατηγορία, εν ονόματι Theius Exotericus Charlius, στην οποία ανήκουν τα περισσότερα μέλη της. Η πιθανότητα να τους δείτε στο τραπέζι εν αρκετά περιορισμένη αφού κατεβαίνουν (ή ανεβαίνουν) Κύπρο, κατά μέσον όρο, μια φορα στα τρία χρόνια. Συνήθως έρχονται μόνοι τζιαι αφήννουν τα παιθκιά τους πίσω.

4
Fititrius Exotericus

Παρομοίως, τα περισσότερα άτομα του είδους ανήκουν στην υποκατηγορία Fititrius ex Anglius. Συνήθως έρχονται στα τραπέζια σε ομάδες των 3 ή 4 και τυγχάνουν αρκετής υποδοχής. Προέρχονται από τον τόπο των Theius Exotericus Charlius με τους οποίους ίσως να διατηρούν ιδιαίτερες σχέσεις. Παίρνουν ενεργό ρόλο στις συζητήσεις που γίνονται τζιαι δέχονται σωρείες ερωτήσεων σχετικά με τη ζωή στην Αγγλία.

5
Theius Arloumbous Otinanus 

Ο θείος τούτος έσσιει κάποια κοινά χαρακτηριστικά του Theius Souvlious Non-Skazious, με τον οποίο διατηρούν καλές σχέσεις. Μπορεί να εκφέρει άποψη σε ό,τι θέμα συζητηθεί, η οποία όμως εν αβάσιμη τζιαι κουβέντα του καφενέ. Πιστεύκει πως η δική του άποψη εν πάντα σωστή τζιαι εν διά χώρο σε αντίθετες απόψεις. Ορισμένοι του είδους ασχολούνται με το κυνήγι.

6
Theius Pantognostius

Τούτος ο θείος εν σοφός τζιαι αρκετά μορφωμένος. Ξέρει πολλά καλά την τεχνολογία, ανεξάρτητα που την ηλικίαν του τζιαι φέρνει βάσιμες κουβέντες σε διάφορα θέματα, ελπίζοντας να κάμει μιαν ωραία συζήτηση. Συνήθως εγκαταλείπει τις προσπάθειές του όταν τα υπόλοιπα είδη, ειδικά ο Theius Arloumbous Otinanus και ο Theius Souvlious Non-Skazious αννοίουν το στόμαν τους.

7
Pateradus & Miterus

Είναι οι γονείς. Συνήθως χωρίζονται σε δυο πηγάδια συζητήσεων: Η ικανότητα των Pateradus να συζητήσουν άλλο θέμα από πολιτική, ποδόσφαιρο ή οικονομία, είναι περιορισμένη. Οι Miterus, αν δεν προσέχουν τα μωρά τους, μπαίνουν σε συζητήσεις με πιο γενικό θέμα, από τις οποίες συνήθως απέχει η Miterus Ksippasmenus. Σε περίπτωση που οι Pateradus και οι Miterus μπουν σε μια συζήτηση, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο κάθε Pateradus θα καταγγείλει μία Miterus, και αντίθετα, για κάτι που γίνεται στο σπίτι. Τζιαι δώστου το θάψιμο.

8
Morus

 Τούντο είδος έσσιει αρκετές υποκατηγορίες. Το Morus Non-Skazius Klamourous (να μην συγχέεται με το Theius Souvlious Non-Skazious) δεν περιέχει μωρά πάνω των 2 χρονών. Συνήθως κλαίνε συνέχεια τζιαι θέλουν να βρίσκονται κοντά στην μάμμα τους. Τα υπόλοιπα είδη κάμνουν άκαρπες προσπάθειες να τα πιάσουν στην αγκαλιάν τους. Τα πιο πολλά μωρά ανήκουν στην κατηγορία Morus Pexnidus. Συνήθως βρίσκονται στην αυλή τζιαι ασχολούνται με παιχνίδια, όπως κρυφτό τζιαι ποδόσφαιρο. Έρευνες έχουν δείξει ότι το είδος τούτο εν υπό εξαφάνιση λόγω της εμφάνισης τζιαι ανάπτυξης του είδους Morus Tileorasus Palavomarus.

9
Efivus-Efivus

Τα άτομα τούτου του είδους συνήθως προτιμούν να κάμνουν παρέα μεταξύ τους. Ωστόσο, μπορούν να συμμετέχουν σε συζητήσεις των Theius αλλά τζιαι να παίξουν με τους Μorus.

10
Simpetherus Allopolus

Τούτος εν ο συμπέθερος τζιαι η συμπεθερά που άλλη πόλη/χώρα. Έχουν ιδιαίτερες συνήθειες, τζιαι μιλούν κάπως διαφορετικά, κάτι που σχολιάζεται πίσω που τες πλάτες τους. Ο Theius Arloumbous Otinanus τζιαι ο Theius Souvlious Non-Skazious εν αντρέπουνται να τους σχολιάσουν τζιαι μπροστά τους.

Αναγνωρίζεις κάποιο που τα πιο πάνω είδη στην οικογένειά σου;

Δες επίσης: Οι πραγματικοί λόγοι που οι Κύπριοι αγαπούν το αλκοόλ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending