Δραστηριότητες του Cyprus Computer Society (CCS) για το EU CODE WEEK

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Διαδικτυακός Διαγωνισμός Προγραμματισμού που διοργάνωσε Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCSγια μαθητές και φοιτητές, στα πλαίσια του EU Code Week. H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (EU Code Week) διεξάγεται κάθε χρόνο κατά την περίοδο 11-17 Οκτωβρίου, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες από εθελοντές, με στόχο την προώθηση του προγραμματισμού στους νέους.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το CCS, ως ο κατεξοχήν οργανισμός για την προώθηση και αναβάθμιση της πληροφορικής στην Κύπρο, συμμετείχε σε 2 εκδηλώσεις για εκμάθηση του προγραμματισμού σε μαθητές. Η πρώτη εκδήλωση διοργανώθηκε στις 17 Οκτωβρίου, στο Ανοιχτό Σχολείο Λατσιών και η δεύτερη στις 18 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία.

Παράλληλα, την εβδομάδα 17-24 Οκτωβρίου 2015, ο Σύνδεσμος διοργάνωσε το Διαδικτυακό Διαγωνισμό Προγραμματισμού που είχε ως στόχο την τριβή των μαθητών και φοιτητών με τη δημιουργία και ανάπτυξη κώδικα. Ο διαγωνισμός διαχωρίστηκε σε 3 κατηγορίες: Μαθητές Γυμνασίου, Μαθητές Λυκείου και Φοιτητές και από την κάθε κατηγορία ανακηρύχτηκαν τα τρία άτομα με την υψηλότερη βαθμολογία που κέρδισαν βραβεία.

Το CCS πάντοτε προωθεί τον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού σε παιδιά και νέους, με τη διοργάνωση, στήριξη ή και συμμετοχή σε δραστηριότητες, εκδηλώσεις και διαγωνισμούς, όπου παρέχεται εθελοντική στήριξη της νεολαίας για να γνωρίσει τους κλάδους των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Σύντομα θα συμμετέχει στην Εβδομάδα Ρομποτικής (23-29 Νοεμβρίο) και στην Εβδομάδα με τίτλο «Hour of Code» (7-13 Δεκεμβρίου).

 

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του CCS για να ενημερωθείτε:

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending