fbpx

Ίνταλως σε θωρούν οι Καλαμαράες: Αν είσαι Κυπραία; (PART 1)

Είμαι 3o έτος και κατάγομαι απ’ την Ελλάδα… Καλαμαρού με λίγα λόγια.

Όσο καιρό μένω εδώ στην Κύπρο, έχω παρατηρήσει πως υπάρχουν ομοιότητες αλλά και αρκετές διαφορές ανάμεσα σε Ελλαδίτες και Κυπρίους.

Εσύ λοιπόν αγαπημένη μου Κυπραία, ήρθε η ώρα να μάθεις «ίνταλως σε θωρούν οι Καλαμαράες και οι Καλαμαρούες»!

 

1
Η ΚΥΠΡΑΙΑ ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ

Μόλις είχα έρθει Κύπρο είχα πάθει σοκ με το πόσο μακριά μαλλιά έχετε (σχεδόν) όλες οι κοπέλες! Είτε ίσια, είτε σγουρά, αναμφισβήτητα αυτό το μαλλί το ζηλεύω πολύ να ξέρετε κορίτσια!

2
365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Σόρρυ κορίτσια, αλλά μερικές-μερικές (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε) κάποιες φορές το παρακάνετε με το βάψιμό σας! Για να πας κουκλίτσα μου κάπου, είτε για καφέ, είτε στο πανεπιστήμιο χρειάζεται να βάλεις στο πρόσωπό σου 100 κιλά makeup κι άλλα 100 κιλά μολύβι στο φρύδι; Καλά το θέμα “για ποτόδεν το έθιξα καν, γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση η επιστήμη και όλοι οι make-up artists μαζί, σηκώνουν και χέρια (και πόδια) ψηλά! Όσο για το ντύσιμο… Οκ υπάρχουν κοπέλες που είναι πολύ κομψές και σίγουρα η καθεμιά έχει το δικό της στυλ, αλλά υπάρχουν κι αυτές που θα έπρεπε να τις έχει συλλάβει το fashion police.

3
ΤΟ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Δεν λέω πως οι υπόλοιπες γυναίκες, στον υπόλοιπο κόσμο δεν κάνουν αποτριχώσεις και λέιζερ και τα λοιπά, αλλά εδώ στην Κύπρο έχετε πάθει εμμονή βρε κορίτσια! Οι full-body αποτριχώσεις  κάνουν πάρτυ στα ινστιτούτα αισθητικής κι εσείς παθαίνετε κρίσεις πανικού στην εμφάνιση μερικών τριχών στα χέρια σας! Ηρεμήστε! Και μην ξεχνάτε πως ο Θεούλης μας έδωσε τις τρίχες ως ομοιοστατικό μηχανισμό του σώματός μας, για τη διατήρηση θερμοκρασίας του αλλά και ως αμυντικό μηχανισμό κατά των μικροβίων και των παρασίτων. Να και μια γενική γνώση.

4
NAILS-MANIA

Η άλλη μανία που είναι έντονη είναι τα νύχια gel.. Τι εννοώ; Περίεργα όχι μόνο σχέδια αλλά και σχήματα:

  • τετράγωνα
  • στρογγύλα
  • ορθογώνια

…και ό,τι γεωμετρικό σχήμα μπορεί να φανταστεί κανείς, το κάνετε στα νύχια σας. Όλη η χρωματική παλέττα έχει περάσει από τα χέρια και τα πόδια κάθε “σωστής” Κύπριας που σέβεται τον εαυτό της, τις φίλες της, την οικογένειά της – και το boyfriend της!

Όλα τα παραπάνω -και κάποια άλλα λογικά που θα μου ξέφυγαν- είναι κάποια χαρακτηριστικά που κάνουν ”μπάμ” στο μάτι ενός Καλαμαρά όταν έρχεται εδώ στην Κύπρο.

Το μόνο σίγουρο κορίτσια είναι ότι με τον καιρό οι περισσότερες από εμάς τις Καλαμαρούες (όλες βασικά) τα υιοθετούμε και τα κάνουμε, ενώ στην αρχή τα κοροϊδεύαμε. Γι’ αυτό μην αγχώνεστε!

Α! Και μην ξεχνάτε: “Παν μέτρον άριστον”! Δεν χρειάζεται να φτάνουμε στα άκρα και να προκαλούμε. Αγαπήστε τον εαυτό σας έτσι όπως είναι 🙂

Δες επίσης: Φοιτητές Πανεπιστημίου Κύπρου vs Φοιτητές Ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending