Υπάρχουν 2 κατηγόριες ανθρώπων. Εσύ σε ποια ανήκεις; (video)

Στο πιο πάνω βίντεο βλέπουμε τον πρωταγωνιστή Adrian Gee σε ένα κοινωνικό πείραμα, ο όποιος παρίστανε ότι είναι τυφλός, έτσι ώστε να διαπιστώσει την αντίδραση του κόσμου.

 

Το πείραμα είναι το εξής:

Αρχικά σταματάει κάποιον τυχαίο στο δρόμο και τον ρωτάει αν μπορεί να τον βοηθήσει, αλλάζοντας του ένα χαρτονόμισμα των 5 δολαρίων, ενώ αυτός θα του δώσει “καταλάθος” χαρτονόμισμα των 50 δολαρίων.

 

Υπάρχουν δύο πιθανά αποτελέσματα του πειράματος:

Να κάνουν αυτό που είναι σωστό και ηθικό, λέγοντας του ότι μπέρδεψε τα χαρτονομίσματα. Ή να επωφεληθούν από την κατάσταση, ότι ο άνθρωπος είναι τυφλός και έτσι δεν θα μπορούσε να δει την απάτη, παίρνοντας το χαρτονόμισμα που είχε την περισσότερη αξία.

 

Αξία δεν σου δίνουν τα αγαθά ή τα λεφτά. Αξία σου δίνει ο σεβασμός, πρώτα προς εσένα, και μετά προς τον άλλον και οι πράξεις σου.

 

Εσύ τι θα έκανες; Θα προτιμούσες να εξαπατήσεις κάποιον για να επωφεληθείς ή θα ήσουν κύριος/α του εαυτού σου, λέγοντας την αλήθεια και βοηθώντας τον συνάνθρωπό σου;

Στο βίντεο είδαμε και τις δυο αντιδράσεις. Εσύ πώς θα αντιδρούσες σε αυτή την πρόκληση;

 

Screen-Shot-2014-02-02-at-9.29.35-AM

 

Δες επίσης: Έξυπνες διαφημίσεις με κρυμμένα κοινωνικά μηνύματα

 

Avatar photo
Είμαι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο Πολίτικων Επιστήμων. Στον ελεύθερο μου χρόνο χορεύω , τραγουδώ η ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Μου αρέσουν τα ταξίδια και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα έτσι κάθε ευκαιρία που βρίσκω προσπαθώ να την πάρω και να γεμίσω την ζωή μου με εμπειρίες. Επίσης έχω εκπομπή στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστήμιου Κύπρου το Ucy Voice οπού κάθε εβδομάδα παίζω τα δικά σας αγαπημένα έντεχνα και ερωτικά τραγούδια. Εντάθηκα στο Student life και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έτσι θα εκφράσουμε μαζί τις απόψεις και τις σκέψεις που μας απασχολούν.