fbpx

Και τι σου είναι ο άνθρωπος τελικά;

Μέρες τώρα ήθελα να γράψω αυτό το άρθρο και δυστυχώς το γράφω τώρα μετά τα τραγικά στο Παρίσι. 153 άνθρωποι νεκροί λένε. Δεν είναι έτσι όμως. Δεν είναι 153 άνθρωποι. Είναι 153 ψυχές που θα μπορούσαν να είναι σε οποιοδήποτε σώμα. Μπήκαν σε 153 άτυχα σώματα και έφυγαν νωρίς. Τι μένει από όλη αυτή την υπόθεση;

Κάποιοι λένε φταίνε οι Μουσουλμάνοι, κάποιοι λένε οι Χριστιανοί κάποιοι άλλοι οι Βουδιστές και πάει λέγοντας. Κάποιοι φταίνε το Θεό γιατί ο κόσμος πήρε τις θρησκείες και τις εφάρμοσε στα μέτρα του. Εγώ θα φταίξω εμάς. Τους Χριστιανούς, τους Μουσουλμάνους, του Δυτικούς, τους Ανατολικούς, τους άσπρους, τους έγχρωμους και όλους σε αυτό τον πλανήτη.

Δεν φταίει καμιά θρησκεία αν εσύ δεν μπορείς να αγαπήσεις τον άνθρωπο δίπλα σου.

Δεν φταίει καμιά θρησκεία αν είσαι άπληστος και αλαζόνας. Δεν φταίει καμία θρησκεία αν είσαι κακός και θες το κακό του συνανθρώπου σου. Και αυτό δεν μας το έμαθαν οι τζιχαντιστές. Αυτό το μάθαμε μόνοι μας.

Μεγαλώνουμε σε κοινωνίες που ζουν από το μίσος. Μεγαλύτερο παράδειγμα μίσους αυτή η μικρή «μπανανία» στην οποία ζούμε. Πάνε χρόνια που κάποιος στηρίζει κάποιον άλλο χωρίς να έχει συμφέρον. Πάνε χρόνια να ακούσω την φράση “σε αγαπώ”, εκτός και αν είναι στην κοπέλα/ στο αγόρι που θες να κοιμηθείς μαζί το βράδυ. Πάνε χρόνια να ακούσω κάποιον να σε ρωτάει αν θέλεις βοήθεια και να το εννοεί. Κοινωνίες γεμάτες μίσος, συμμαχίες και συμφέροντα.  Άνθρωποι να μισούν ανθρώπους για τον τρόπο που καταντήσαμε. Θνητά όντα να νομίζουν πως έχουν βρει την συνταγή της αιώνιας ζωής. Για αυτό γίνονται όλα. Γιατί κάποιοι νομίζουν πως με ένα μάτσο εκρηκτικά θα ζήσουν στην αιωνιότητα. Ο διακαής πόθος όλων που μένει ανεκπλήρωτος. Να ζήσουν για πάντα. Και ξεχνάνε να ζήσουν το τώρα.

Ξεχνάνε να αγαπούν, ξεχνάνε να αγαπηθούν. Αφοσιώνονται στο μίσος και στο θάνατο, γιατί αυτό έχουν μάθει.

Για αυτό όμως φταίμε όλοι. Γιατί εμείς καθημερινά τσακωνόμαστε, κοροϊδεύουμε, μισούμε! Μισούμε άτομα δίπλα μας ενώ δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι είμαστε πνεύματα σε σώματα που εμείς βάλαμε ταμπέλες. Σε στιγματίζουν, σε δείχνουν, σε συμπονούν, σε μισούν γιατί δεν μπορούν να σε αγαπούν. Δεν το έμαθαν και δεν θα το μάθουν. Γιατί άνθρωπε είσαι τόσο αλαζόνας που νομίζεις πως μπορείς να υποδεικνύεις στον δίπλα σου τι να κάνει; Γιατί άνθρωπε δεν μπορείς να σεβαστείς την διαφορετικότητα; Γιατί άνθρωπε δεν έμαθες να αγαπάς! Και ούτε και θα μάθεις!

Το πιο έξυπνο ζώο στον κόσμο είπε κάποιος. Και οι υπόλοιποι το πίστεψαν. Και τότε ξεκίνησαν όλα τα κακά. Αφού βασάνισες ότι άλλο ζωντανό βρήκες στον δρόμο σου, γύρισες στην ίδια την φυλή σου! Άνθρωπε είσαι ζώο! Το πιο αδίστακτο και το πιο κακό. Κανένα άλλο ζώο δεν κάνει κακό στην οικογένεια του και ας μην σκέφτονται. Κανένα άλλο ζώο δεν μισά για το χρώμα. Κανένα άλλο ζώο δεν κοροϊδεύει τα υπόλοιπα.

Κανένα άλλο ζώο δεν δημιούργησε ένα χαρτί που να τον ελέγχει. Λεφτά – πολιτικοί. Όπλα – θάνατος. Μίσος – άνθρωπος.  Όλοι βρίσκουν κάτι να αγαπούν. Τα 3 πιο πάνω αγαπάει το ένα το άλλο. Και εσύ περιμένεις να βλέπεις χαμόγελα παντού. Ίσως για αυτό έγινε η μάσκα των Ανώνυμους.  Γιατί μόνο με αυτή θα γελάμε. Όταν έγδερναν τον Guy Fawkes γελούσε. Γελούσε γιατί αποχαιρετούσε αυτό τον κόσμο που δεν είχε αγάπη.

Καληνύχτα κόσμε. Συγγνώμη, ξέχασα ότι μετά τον Σόιμπλε έχετε να βραβεύσετε και άλλους. Συνεχίστε να βραβεύετε αυτούς που ευθύνονται για θανάτους. Συνεχίστε να ζείτε στην ουτοπία που δημιουργήσατε! Και όλοι εμείς που συμπονούμε τους Γάλλους, όλοι εμείς που βάζουμε την σημαία της Γαλλίας πάνω από την εικόνα του προφίλ μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απλώς να μας ενημερώσω ότι εδώ και χρόνια γυναίκες και παιδιά σφάζονται και βιάζονται σε χώρες που δεν έχουν τόσο εξειδικευμένη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Οπόταν ξεκινήστε να συμπονάτε όλους αυτούς, που έτυχε να γεννηθούν σε μια τέτοια χώρα, μαζί με τις 153 ψυχές στην Γαλλία. 153,000,000 ψυχές δεν έχουν δεχτεί ούτε ένα κερί! Αγαπήστε για αυτούς!

«Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ!»

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από πρόσφατο βομβαρδισμό στον Λίβανο! Rest In Peace dear friends!

Δες επίσης: 13 Νοεμβρίου 2015: “I see humans but no humanity”

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending