fbpx

Οι πιο έντονες διαφορές στις φιλίες τους: Κυπραίοι Vs Κυπραίες!

Σήμερα θα ασχοληθώ με το θέμα της φιλίας. Ναι, είναι ένα πολύ γενικό και μεγάλο θέμα να μιλήσεις, αλλά οι φιλίες υπάρχουν παντού και πάντα. Είναι στη φύση του αθρώπου να αναζητά αυτό τον ξεχωριστό δεσμό με έναν άλλο συνάνθρωπό του. Θα ήταν άδικο όμως να βάλουμε όλο το κόσμο στο ίδιο καλούπι.

Δεν είναι όλες οι φιλίες το ίδιο. Πιστεύω ξέρετε για τι μιλώ. Πιο συγκεκριμένα, μιλώ για τις διαφορές ανάμεσα στους Κυπραίους και στις Κυπραίες! Οι διαφορές δεν υπάρχουν μόνο ανάμεσα στα δύο φύλα, αλλά και στον τρόπο που δημιουργούν ή κρατούν τις φιλίες τους!

Πάμε να δούμε κάποιες απ’ αυτές!

 

1
Συναισθηματική δέσμευση/δέσιμο

Why-men-make-better-best-friends

Οι γυναίκες: Είναι πολύ γνωστό ότι οι Κυπραίες και γενικά οι γυναίκες είμαστε πολύ πιο συναισθηματικές απ’ τους άντρες και αυτό φαίνεται και απ’ τις φιλίες που έχουμε. Σαν περίπλοκα όντα που είμαστε, δενόμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό με τις φίλες μας. Συνήθως μοιραζόμαστε τα πάντα με τις φίλες μας, αποκαλύπτουμε πολλά πράγματα για την προσωπική μας ζωή, δεν πα να είμαστε στην τουαλέτα να ”αφοδεύουμε” ή να κάνουμε μπάνιο, θα ενημερώσουμε την φίλη μας. Το καλύτερο; Θα δώσουμε φουλ λεπτομέρειες για το τι κάνουμε στη σχέση μας. Είτε βγούμε ραντεβού, είτε δούμε ταινία στο σπίτι, είτε μείνουμε στο κρεβάτι, επιβάλλεται να δώσουμε όλες τις ”καυτές” , ”ζουμερές” (ή ”αηδιαστικές”) λεπτομέρειες.

Οι άντρες: Αντίθετα οι άντρες και το συναίσθημα δεν πάνε μαζί. Συνήθως αποφεύγουν να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες τόσο προσωπικές, παρά μόνο τις πιο σημαντικές. Ο λόγος είναι ότι οι άντρες δεν είναι από τη φύση τους ομιλητικοί τύποι και για να προστατέψουν τον ”ανδρισμό” τους δεν αποκαλύπτουν ποτέ και σε κανένα συναίσθημα. Παρ’ όλα αυτά, έχουν και εκείνοι τις στιγμούλες τους που αφήνουν την άμυνα τους να πέσει κάτω και μιλούν για ώρες απεριόριστες για τα προσωπικά τους (a guy told me that!).

2
Διαφωνίες

Οι άντρες: Δεν ξέρω εάν είμαι η μόνη που το παρατήρησε, αλλά προσέξατε ποτέ ότι άμαν διαφωνεί ο Κυπραίος με τον φίλο του, θα ρίξει καμιά βρισιά και ίσως καμιά μπουνιά, αλλά μετά από 5 λεπτά θα τους δεις να αγκαλιάζονται και να κάνουν εκείνες τις ανδρικές χειραψίες. Πώς είναι δυνατόν, μετά από τόσο έντονη διαφωνία να συμπεριφέρονται σαμπώς και δεν έγινε τίποτε, ποτέ δεν θα καταλάβω. Μην σας πω ότι ενδυναμώνεται παραπάνω ο δεσμός τους.

Οι γυναίκες: Αντίθετα εμείς οι Κυπραίες… Πιστεύω όλοι ξέρουμε τι γίνεται άμαν μαλώσουμε εμείς. Μετατρεπόμαστε στο Χάρο αυτοπροσώπως και όποιον πάρει. Μια διαφωνία μεταξύ μας μπορεί να διαρκέσει σε λεπτά, ίσως ώρες, ίσως μέρες, ίσως και εβδομάδες (και πάει λέγοντας). Κάπου μέσ’ το Ίντερνετ είδα ότι εάν οι χώρες διοικούνταν από γυναίκες, απλούστατα δεν θα υπήρχαν πόλεμοι γιατί πολύ απλά καμιά χώρα δεν θα μιλούσε η μια της άλλης! Μήπως να το σκεφτούμε σοβαρά να βάλουμε όλες υποψηφιότητα; 😉

3
Ανεξαρτησία

Οι άντρες: Οι Κυπραίοι συνήθως όχι μόνο έχουν μέγαλο κύκλο με φίλους αλλά και γνωστούς. Για τους Κυπραίους, και γενικά για τους άντρες, δεν είναι απαραίτητο να περνούν πολύ χρόνο μαζί, όπως οι γυναίκες. Δεν στέλνουν 1000 μηνύματα την ημέρα, δεν μιλούν μια ώρα στο τηλέφωνο και οπωσδήποτε δεν βγαίνουν κάθε μέρα μαζί. Οι Κυπραίοι είναι λιγότερο εξαρτημένοι στους φίλους τους. Ακόμα κι αν δεν δουν ο ένας τον άλλον για μέρες, δεν θα θυμώσουν, ούτε θα τους πειράξει να αράξουν με διαφορετική παρέα. Είναι περισσότερο αυτόνομοι και λιγότερο ”needy”.

Οι γυναίκες: Από την άλλη, το αντίθετο φύλο έχει ανάγκη αυτήν την επαφή με τις φίλες, έχει ανάγκη την καθημερινή επικοινωνία. Βρισκόμαστε συχνότερα, είτε για ένα καφεδάκι, είτε για φαγητό, είτε για κουτσομπολιό. Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε μόνες μας χωρίς την κολλητή μας, ή να μην θυμώσουμε εάν δούμε την κολλητή μας με άλλη παρέα. Yeap, θέλουμε την φίλη μας παντού, και αυτό ίσως γιατί μας δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας, παρά ανεξαρτησίας.

4
Χιούμορ και Προσβολές

MVF-2

Οι άντρες: Κάτι που θαυμάζω στις αντρικές φιλίες είναι το πόσο χαλαρές και ”drama-less” είναι. εάν έτυχε να βρεθείτε σε αντροπαρέα θα δείτε ότι ποτέ δεν μιλάνε για προβλήματα, ποτέ δεν κλαίγονται, ποτέ δεν κλαίνε την μοίρα τους όπως κάνουν οι κοπέλες. Πάντα υπάρχει μια παιδικότητα μέσα τους που τους κάνει αυτόματα και πιο διασκεδαστικούς. Βρίζουν και χτυπιούνται μεταξύ τους και όλα αυτά σε φιλικό επίπεδο χωρίς παρεξηγήσεις.

Οι γυναίκες: Ποτέ δεν το κάνουν αυτό επειδή ντε και καλά τα θεωρούμε ανώριμα και παιδικά. Είμαστε πιο συγκροτημένες, η δικιά μας αντίληψη της διασκέδασης εμπεριέχει άλλα πράγματα. Και εννοείται δεν βρίζουμε η  μια την άλλη αλλιώς θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια.

Είναι ενδιαφέρον πάντως το πόσο διαφέρουν οι φιλίες ανάμεσα στα δυο φύλα.

2014+36_Friends_Cast_Poker(1)

Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι δεν παίζει ρόλο μόνο το φύλο μας, αλλά και ο χαρακτήρας μας. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και χειρίζεται διαφορετικά τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους. Το μόνο σίγουρο ότι όλοι είμαστε ανθρώπινα όντα που αναζητούμε ασφάλεια, αγάπη, φιλία και αποδοχή. Δεν έχει σημασία το πώς τα επιδιώκουμε, αλλά με ποιους.

Γι’ αυτό ας σταματήσουμε τους διαχωρισμούς και τις διακρίσεις και ας προσφέρουμε την φιλία και την αγάπη μας σε όλους κι όχι μόνο στους φίλους μας!

 

Δες επίσης: Οι άγραφοι κανόνες των κολλητών φίλων που όλοι πρέπει να γνωρίζουν!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending