fbpx

Πώς διαφέρουν οι Κυπραίοι από τους Ευρωπαίους; (Προσωπική εμπειρία)

Ένα Σαββατοκύριακο στην Ιταλία (μια από τις πιο δημοφιλείς χώρες της Κεντρικής Ευρώπης) ήταν ίσως αρκετό για να διαπιστώσω και να σας μεταφέρω κάποια πράγματα που είδα.

Κακά τα ψέματα, μου έχουν κάνει όλα εντύπωση.

 

Ποια είναι αυτά;

 

Πάρκινγκ για… μαμάδες! (Mummy’s parking)

IMG_20151115_105703

Ναι φίλοι μου, καλά ακούσατε! Στην Ιταλία υπάρχουν είδικοι χώρoι στάθμευσης για μαμάδες, οι οποίες έχουν μαζί τους παιδιά βρέφη. Και μπορώ να σας πω πως ήταν κενός ο χώρος, αν και ο υπόλοιπος δρόμος ήταν γεμάτος από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει Σεβασμός.

Λέτε να.. λειτουργούσε και στην Κύπρο κάτι τέτοιο; Φυσικά δαμέ μόνο parking για ανάπηρους έχουμε και για κάποιους “έξυπνους”-ανεγκέφαλους είναι ιδιαίτερα βολικά..

 

Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο.

IMG_20151115_160048

Κυριακή απόγευμα. Και σαν καλός τουρίστας που είμαι αποφάσισα να επισκεφτώ το κέντρο της Ρώμης, να χαζέψω λιγάκι το περίφημο Κολοσσαίο, να κανώ μια ευχή στη Fontana Di Drevi και δοκιμάσω και το περίφημο ιταλικό παγωτό στη Piazza Navona. Ξαφνικά όμως ακούω πως εκείνη τη μέρα απαγορεύονταν τα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης… Ονόμασαν τη συγκεκριμένη μέρα No car in the city“. Kαι ξέρετε γιατί..;; Για πιεριβολλοντικούς λόγους, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τη μολυνση του περιβάλλοντος. Η αλήθεια είναι ότι, παρά το γεγόνος ότι με ζώρησε λιγάκι η συγκεκριμένη μέρα, αφού έκανα το περπάτημα του άλλου κόσμου, σαν ιδέα με είχε εντυπωσιάσει.

Εμείς οι Κυπραίοι λαλείτε να προσαρμοζούμασταν σε μια τέτοια μέρα; Τωρά εν να μου πείτε, στο περίπτερο της γειτονιάς να πάμε στο στρίψιμο μετά το σπίτι, εν να πιάσουμε το αυτοκίνητο μας!

 

Οδηγός προς… κίνδυνο!

BROMPTON ROAD, KNIGHTSBRIDGE

Εε ok! Οι Ευρωπαίοι (τουλάχιστον στην Ιταλία) έχουν και κάποια ελαττώματα. Ένα από αυτά είναι το οδήγημα τους, αφού αποτελεί δημόσιο κίνδυνο… Στα καλά-καθούμενα μπορεί να σου εμφανιστεί ένα αυτοκίνητο εξ ουρανού. Άσε που σε μια λεωφόρο τεσσάρων λωρίδων (όπως συνηθίζεται στις μεγαλουπόλεις) ένα αυτοκίνητο μπορεί να βρεθεί από τη μια άκρη του δρόμου στην άλλη, μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Όσο για τις διαβάσεις; Αν δεν υπάρχουν φώτα τροχαίας… “καλό ξημέρωμα” αγαπητέ πεζοπόρε..

Συμπέρασμα; Σαν τον Κυπραίο οδηγό δεν έχει..!!

Εσύ αγαπητέ Κυπραίε θα μπορούσες να ζήσεις σε μια τέτοια πόλη της Ευρώπης;

 

Δες επίσης: Άμαν ο Κυπραίος αποφασίσει να πάει ταξίδι στις διακοπές…

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending