fbpx

Τελικά ο χρόνος είναι που γιατρεύει τις πληγές ή όχι;

Ίσως ναι, ίσως όχι… Βασικά εξαρτάται από τον καθένα.

 

Η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ δυνατό αυτό που είχαμε ζήσει. Δεν ήταν μόνο αγάπη. Ήταν και φιλία, και αλληλοκατανόηση. Θα με ρωτήσεις τώρα «τότε γιατί τελείωσε;». Δεν ξέρω, ίσως να μας τέλειωσε. Όλα αλλάζουν καθώς μεγαλώνεις. Κάτι αλλάζει σε εσένα και στον άνθρωπο που βλέπεις στον καθρέφτη σου.

Θα μου πεις πάλι πως «η αληθινή αγάπη δεν τελειώνει ποτέ!» Μα αυτό είναι το ερώτημα.

Πώς ξέρεις πώς μοιάζει η αληθινή αγάπη; Πώς ξέρεις ότι υπάρχει; Με τον/την κάθε σύντροφό σου είσαι διαφορετικός/ή. Αυτό δεν ορίζεται σαν αληθινή αγάπη.


move1

«Μα δεν σου λείπει;». Μα φυσικά και μου λείπει. Είναι γελοίο να προσποιηθώ ότι μου λείπει. Αυτό θα ήταν μεγάλο ψέμα. Μου κόστισε όλο αυτό, αλλά κάποτε θα τέλειωνε. Δεν το ήξερα τότε. Βλέπεις πίστευα αθεράπευτα πως η αγάπη δεν τελειώνει και όμως μετά προσγειώθηκα απότομα. Έπρεπε γίνει κάποτε και αυτό όμως!
move2

«Και τώρα, πώς συνεχίζεις χωρίς αυτόν/ή;». Μα αυτός είναι ο σκοπός της ζωής σου. Να συνεχίσεις. Να μην τα βάλεις κάτω.

 

Αγάπησες, ερωτεύθηκες και στην συνέχεια πληγώθηκες. Θα σφίξεις τα δόντια σου και θα συνεχίσεις. Δεν πρέπει να σε ρίξει κάτω αυτό. Φαντάσου απλά αν μετά από κάθε χτύπημα έμενες κάτω. Αν πέσεις μία, να σηκωθείς δέκα.
move3

 

«Δηλαδή ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές;».

Ποιος γιατρεύει τι; Δεν είναι ο χρόνος που γιατρεύει τις πληγές σου! Εσύ ο ίδιος τις γιατρεύεις. Δεν μπορεί κάτι αόριστο να σε κάνει να ξεχάσεις. Όλο αυτό για το χρόνο είναι παιχνίδι του μυαλού σου για να αποφύγεις το ξέσπασμά σου.

 

Τι σε εμποδίζει; Ξέσπασε όσο θέλεις, δικαίωμα σου είναι!

move4

Αν δεν ξεσπάσεις, δεν θα προχωρήσεις. Στην ζωή σου θα πληγωθείς πολλές φορές. Φρόντισε να έχεις δίπλα σου άτομα που θα σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις. Ή αν πάλι θες να το περάσεις μόνος, φρόντισε να βρεις την θέληση να το ξεπεράσεις και όχι να το αποφεύγεις.

 

Στην τελική, εσύ ο ίδιος επουλώνεις τις πληγές σου και όχι ο χρόνος!

 

Δες επίσης: ΑΓΑΠΗ: Τι είναι λάθος και τι σωστό; Ποιος το ορίζει;

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending