fbpx

Ένα μήνυμα στους “δολοφόνους” των ονείρων…

Η πιο πάνω φωτογραφία είναι από μια μαθητική διαδήλωση.

 

Θέλω να σας ρωτήσω:

 

Πόσα άτομα βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία; Τι είπατε; Μερικές εκατοντάδες; Λάθος. Στην πιο πάνω φωτογραφία υπάρχουν μόνο δύο άτομα. Ναι. Δύο.

 

Φανταστείτε ότι πιάνετε οποιαδήποτε 2 άτομα που την κερκίδα τζιαι ρωτάτε τα κάποια πράματα. Θα απαντήσουν ακριβώς το ίδιο.

Στη συνέχεια πιάνετε οποιαδήποτε 2 άτομα που την αρένα τζιαι ρωτάτε τα κάποια πράματα. Θα απαντήσουν ακριβώς το ίδιο τζιαι ακριβώς αντίθετο που τζeίνους που βρίσκονται στην κερκίδα.

 

Νέοι σαν εμένα, νέοι σαν εσένα. Ή σαν εσένα που ήσουν κάποτε νέος, πριν 10, 20, 30 χρόνια.

Θα μιλήσω απευθείας στους “δολοφόνους“. Θα καταλάβεις στην πορεία για ποιους ανθρώπους μιλώ και αν αξίζει να βάλεις τον εαυτό σου στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ή αν είσαι απλώς ένας “δολοφονημένος“.

 

Θυμάσαι όταν είχες όνειρα;

when_i_grow_up_i_want_to_be____by_demonflair-d4yy67n

Εσύ ήθελες να γίνεις αστροναύτης. Θυμάσαι; Ήθελες να ταξιδέψεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεν το ξεχνάς. Ήθελες τα καλύτερα για τον εαυτό σου. Εζούσες σε μια ουτοπία. Η μαγική ικανότητά σου σαν παιδί. Να ζεις σε ένα κατεστραμμένο κόσμο τζιαι όμως να ελπίζεις να πολεμήσεις το κακό τζιαι να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

 

Πού επίαν τα όνειρά σου; Γιατί άφηκες τη ζωή να σε πατήσει;

letting go of dreams

Όταν ήρτεν η ζωή τζιαι είπε σου “φίλε η ζωή έννεν τούτα που ονειρεύκεσαι τζιαι ούτε θα γίνει ποττέ. Προσαρμόστου απλώς στην πραγματικότητα” εσύ έσσιυψες το κεφάλι τζιαι εσυνέχισες. Εν έμεινες απλός “δολοφόνος” όμως. Έγινες δολοφόνος κατά συρροή. Εν σε έφτανε να καταστρέψεις τα δικά σου όνειρα. Ήθελες να καταστρέψεις τζιαι τα όνειρα άλλων.

 

Οι ανθρώποι στην αρχική φωτογραφία εν δολοφονημένοι, αλλά εν το ξέρουν. Κανένας εν τους το είπε.

Τζιαι να τους το ελάλε κάποιος, δεν θα τον επιστεύκαν. Ο κάθε ένας τους πιστεύκει ότι είναι το πιο ζωντανό πλάσμα στον πλανήτη. Σκοτώνουν τον εαυτόν τους κάθε μέρα με ψεύτικες ιδεολογίες τζιαι πεθαμένους ηγέτες.

 

Πλέον δεν ονειρεύονται να ζήσουν. Ονειρεύονται να “σκοτώσουν“. Ανθρώπους με διαφορετική ιδεολογία, θρησκεία, χρώμα … ακόμη τζιαι ποδοσφαιρική ομάδα! Έννοιες που κατά βάσην έχουν κενή σημασία.

 

Κι όμως, εκαταφέραν να κάμουν το κενό να τους καταβάλει. Μισούν τους άλλους που επίσης πιστεύουν σε έναν άλλο κενό. Έτσι νομίζουν. Κατ’ ακρίβειαν, όλοι τους πιστεύουν στο ίδιο κενό.

Τζιαι αντί να αντιληφθείς “δολοφόνε” πως οι νέοι αποτελούν τη μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας, πως είναι αυτοί που θα σταθούν μπροστα στην πορεία για εδραίωση της ενότητας, ισότητας και συναδέλφωσης, επιμένεις να τους δηλητηριάζεις με νεκρά δόγματα και αποτυχημένες ιδέες.

Καθήκον μας είναι να διαβεβαιώσουμεν ότι η μελλοντική μας Κύπρος θα κυβερνάται που έξυπνα άτομα, έτοιμα να προσφέρουν νέες και καινοτόμες ιδέες, που θα λειτουργούν υπέρ όλων των ανθρώπων. Νέους επιστήμονες γεμάτους όνειρα, φιλοδοξίες τζιαι όραμα.

Power

Αλλιώς μη ψάχνετε άδικα την επόμενη γενιά των κυβερνώντων. Μη ψάχνετε αυτούς που θα φανατίζουν τον κόσμο τζιαι θα τον χωρίζουν. Μη ψάχνετε αυτούς που θα μαλλώνουν στα τηλεοπτικά προγράμματα καθημερινά. Μη ψάχνετε αυτούς που θα διαφθείρουν. Μη ψάχνετε αυτούς που θα είναι οι επόμενοι “δολοφόνοι” των ονείρων των παιδιών τζιαι των εγγονιών σας.

Δείτε ξανά την αρχική φωτογραφία τζιαι θα τους δείτε.

 

Είναι σημαντικό οι νέοι να καταλάβουν τόσο τη δύναμη που κουβαλούν όσο και την ευθύνη, η οποία βαραίνει όσο περνούν τα χρόνια, καθώς αυτοί που ήταν κάποτε νέοι, τώρα απαρτίζουν μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος και ίσως των διάφορων κεντρικών αποφάσεων.

 

1
Είσαστε έτοιμοι για την αλλαγή;

 

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending