fbpx

Το θκιάβασμα του typical Κυπραίου φοιτητή!

Καθώς πλησιάζουν οι τελικές, ούλλοι μας ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τούντες καταρραμένες εξετάσεις. Ούλλοι μας -ανεξαρτήτως κλάδου- βουρούμε να καλύψουμε ύλη, να κάμουμε απορίες του καθηγητή τζιαι γενικά… βουρούμε να φκάλουμε το εξάμηνο.

”Εξετάσεις”… Εις το άκουσμά της, μια φοιτητική ψυχή φεύγει.  Μιας και μας έμεινε μια εβδομάδα μαθημάτων μόνο, ακούω πολλούς συμφοιτητές μου να λαλούν ότι εξεκίνησαν που τωρά να θκιαβάζουν για τις τελικές για να μεν μείνουν τελευταία στιγμή:

 

Όσα λαλούν:

‘Ουυ εγώ εν να ξεκινήσω που τα σήμερα ρε, να μεν μείνω τελευταία στιγμή τζιαι να βουρώ μετά”

 

Σαμπώς τζιαι τωρά εν βουρούμε, που ακόμα διούν ενδιάμεσες κάποιοι (Ελένη μου κουράγιο)!

”Εν να ξεκινήσω που τα αύριο εγώ ρε, να ξεκουραστώ αλλό μια μέρα”

 

Έχει τζιαι κάποιους που το βλέπουν χαλαρά το θέμα:

”Εεε ντα ρε, έχουμε ακόμα λλίο τζαίρο μεν αγχώνεστε εν να προλάβουμε”.

 

Τι εννοούν με το θκιάβασμα όμως; Γιατί άλλα λαλούν, τζιαι άλλα κάμνουν οι Κυπραίοι φοιτητές μας που εννοείται ισχύουν τζιαι για ‘μένα:

 

Ομαδική φάση

Relaxed studygroup

Εν τζείνη η φάση που μαζεύκουνται πολλοί για να θκιεβάσουν τάχα μου μαζί; Ναι, ούτε τζιαι εγώ πιστεύκω. Πιένουν ούλλοι στο σπίτι κάποιου, πιάνουν μαζί τους σιταροπούλες, τσίπς, αναψυκτικά, κανένα αλμυρό…. Σόρρυ φίλε μου, εν για θκιάβασμα που προετοιμάζεσαι οξά για πάρτυ γενεθλίων;! Τελοσπάντων, συνάουνται ούλλοι, κάμνουν το τραπέζι, τζαι θυμούνται να φκάλουν έξω τζαι τες σημειώσεις. Αρκέφκει να παραπονιέται ο ένας, να ρωτά ο άλλος, να εξηγά ο άλλος, τζιαι ταυτόχρονα να τρων. Μετά που λλίην ώρα, αποφασίζουν ότι εν γίνεται, εν λειτουργά το σχέδιο τους, επειδή κανένας εν μπορεί να συγκεντρωθεί. Έτσι, στο τέλος βάλλουν να δουν το Star Wars. *Error: Concentration for study not found!

 

Aτομική φάση

study exams

Υπάρχουν τζιαι πολλοί που εν μπορούν τις ομαδικές συναντήσεις τζιαι προτιμούν να κάτσουν σπιτάκι τους να θκιαβάσουν με την ησυχία τους. Φκάλλουν ότι έχουν τζιαι εν έχουν τζιαι ξεκινούν θκιάβασμα. Μετά που 5 λεπτά που φανήκαν σαν ώρες, αποφασίζουν να κάμουν ένα διάλειμμα. “Ένα σκρολ να δω τι γινίσκεται στο Facebook τζιαι να ξεκινήσω πάλε” λαλούν. Τζαι τι να δει μεσ’ το Facebook; Ούλλοι να ποστάρουν το πόσο πολύ θκιάβασμα έππεσε τζιαι το πόσο ανυπομονούν να τελειώσουν.  Ε άμμαν κλέεσαι συνέχεια στο facebook, πώς να τελειώσεις καλέ μου; Ένιγουεη, κλείει το κινητό τζιαι κάμνει τζιαι ένα ζάπινγκ στην τηλεόραση. Εν τω μεταξύ, στέλλει τζιαι ο φίλος του ένα sms να δει τι κάμνει τζιαι πιάνουν την κουβεντούα. Η ώρα περνά τζιαι το βιβλίο μένει τζιαμέ άθικτο. “Ου Παναγία μου, μα πότε επέρασε έτσι η ώρα;” λαλεί τζιαι πανικοβάλλεται που πάλε εν επρόλαβε να θκιαβάσει. Ε ντάξει, τζιαι αύριο μέρα είναι. Ας πιάσω ένα τηλέφωνο τον Γιαννή να δω αν θέλει να πάμεν για καμιάν μπυρούα.

 

“Βιβλιοθήκη” φάση

14100310-woman-studying-at-the-library-with-books

Έσσιει τζιαι άλλους φοιτητές που εν να τους δεις στη βιβλιοθήκη, μέρα-νύχτα να θκιαβάζουν πυρετωδώς. Ντάξει ρε πεθκιά είπαμε να θκιεβάζουμε, αλλά όι τζιαι έτσι! Μα που τι ώρα ξυπνούν τούτοι τζιαι πιένουν για να πιάσουν θέση; Εξεταστική περίοδος ισούται με βιβλιοθηκοπόλεμο. Κάθε πρωί η ώρα 7 παίζει το ξυπνητήρι τζιαι βουρά ο άλλος να πιάσει μια θέση στην βιβλιοθήκη όσο εν ήσυχη ακόμα, τζιαι εν έσσιει πολλούς να ενοχλούν. Εννοείτει ετοιμάζει τζιαι το τταπερούι του με το φαΐ τζιαι κάμνει την βιβλιοθήκη εστιατόριο!

 

Εν με κόφτει” φάση

studying

Τα λόγια είναι περιττά δαμέ. Θωρείς τζιαι εσύ άλλον γνωστό σου που εν τον κόφτει καν που σε 2 φτομάες που τωρά εν οι τελικές. Περπατά χαλαρά στο πανεπιστήμιο, μιλά σε όποιον δει τζιαι μαθαίνει που τους άλλους τις ημερομηνίες τζιαι την ύλη. Ντάξει, πανικοβάλλεται –για ένα λεπτό– αλλά μετά περνά του τζιαι συνεχίζει ακάθεκτος την κοινωνικοποίηση του. Κανονίζει τζιαι κλαμπ τάχα μου πριν αρκέψουν ούλλοι θκιέβασμα τζιαι εν τον κόφτει. Εν σίουρος ότι εν να προλάβει. Οκ, άμμαν νομίζει ότι σε μια εβδομάδα που έχουμε για προετοιμασία, προλαβαίνει να καλύψει ύλη 5 μαθημάτων, καλώς. Πάω πάσο.

 

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις; Εξεκίνησες θκιέβασμα;

Καλή επιτυχία να ευχηθώ σε όλους τους συμφοιτητές μου τζιαι καλό μας κουράγιο. Happy days are waiting!

 

Τι λαλεί ο Κυπραίος φοιτητής άμαν φκει που τις εξετάσεις; Part 1: Τζείνος που γράφει!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending