fbpx

Μήνας Χριστουγέννων: Οι top 5 ταινίες που δεν θα βαρεθούμε ποτέ!

Δεκέμβρης και το μυαλό μας πάει αμέσως στις πολυαγαπημένες μας γιορτές.

Ο Δεκέμβρης σαν μήνας δεν θα μας έλεγε τίποτα αν δεν είχαμε και τα Χριστούγεννα να περιμένουμε πώς και πώς. Κάθε χρόνο τα γιορτάζουμε το ίδιο. Κάλαντα, ατέλειωτα τραπέζια συγγενών, στολίσμα των σπιτιών μας και της πόλης μας, φωταγωγήσεις, δώρα, αλλά και ζεστές νύχτες με συντροφιά μια ζεστή σοκολάτα και ταινία.

Οι ταινίες είναι κάτι το οποίο ναι μεν απολαμβάνω τα Χριστούγεννα επειδή είναι όλες διασκεδαστικές, αλλά ταυτόχρονα απογοητεύομαι κι όλας γιατί κάάάθε χρόνο προβάλλονται οι ίδιες ταινίες.

Παρ΄ όλα αυτά, είτε είναι οι ίδιες είτε όχι, τις παρακολουθούμε γιατί μας ανεβάζουν την διάθεση και μας βάζουν στο ζεστό πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

Ποιες ταινίες όμως έχουν κάνει θραύση στους τηλεοπτικούς σταθμούς όλα αυτά τα χρόνια;

 

1. Μόνος στο Σπίτι.

home-alone-1

Κλασσική ταινία. Δεν υπήρξαν χριστούγεννα που να μην προβλήθηκε έστω για μια φορά. Μια πολύτεκνη οικογένεια αποφασίζει να πάει διακοπές για τις γιορτές αλλά ξεχνούν πίσω κάτι…. τον 8χρονο γιο τους, Κέβιν! Αυτός ο πιτσιρικάς μόλις συνειδητοποιεί ότι είναι ολομόναχος σπίτι, αποφασίζει να κάνει ό,τι του κάνει κέφι. Αυτό που δεν προβλέπει όμως είναι τους δύο, ανόητους διαρρήκτες που θέλουν να εισβάλουν στο σπίτι. Ξεκαρδιστική κωμωδία, επιτυχημένη και κατάλληλη να την παρακουλουθήσεις οικογενειακά ή και με φίλους!

 

2. Το Ξωτικό των Χριστουγέννων

elfposter1

Ακόμα μια σήμα-κατατεθέν ταινία των Χριστουγέννων. Κύριος χαρακτήρας ο Μπάντι, που όταν ήταν μωρό βρέθηκε (καταλάθος!) στο σάκο του Άι-Βασίλη και κατέληξε να μεγαλώσει και να ζήσει την ζωή των ξωτικών. Όμως έχει ένα πρόβλημα: το μεγάλο μέγεθος του σώματός του και η ανθρώπινη φύση του τον οδηγούν στο να πάρει την απόφαση να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στην Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει τις ρίζες του και τον πραγματικό του πατέρα. Μέτρια ταινία θα έλεγα, αλλά κάθε χρόνο σταθερά στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αρκετές καλές στιγμές και γέλιο.

 

3. Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων

a-christmas-carol-2d

Ακόμα μια καλή κωμωδία με κεντρικό χαρακτήρα τον Γκρίντς (Τζιμ Κάρεϋ), ένα άκαρδο, μεταλλαγμένο, πράσινο τριχωτό πλάσμα, που ζει σε μια ορεινή σπηλιά, παρέα με τον σκύλο του. Ο Γκρίτς, ενοχλείται πολύ απ’ τις γιορτινές εκδηλώσεις και γενικά με οτιδήποτε έχει να κάνει με χριστούγεννα και αποφασίζει να ξεγελάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων και να σπείρει τη λύπη σε όλο το κόσμο. Διασκεδαστική κωμωδία για να δεις, χωρίς όμως τίποτα αξιοσημείωτο.

 

4. Αγάπη είναι

51pXi2GBEML

Πολλές διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, με θέμα την αγάπη και τον έρωτα συναντώνται στο Λονδίνο λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Σ’ αυτές τις ιστορίες αγάπης συμπεριλαμβάνονται πρωθυπουργοί, ροκ σταρ, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, συγγραφείς και αλλοδαποί, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και ο έρωτας βρίσκονται παντού. Πολύ γιορτινή ταινία, σε βάζει στη διάθεση των Χριστουγέννων και είναι η μόνη ταινία που δεν έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε ξανά και ξανά!

 

5. Τζακ Φροστ, Ο Χιονάνθρωπος

jack frost (1998) mega

Ο Τζακ Φροστ, που είναι τραγουδιστής, περνά τον περισσότερο από τον χρόνο του σε περιοδείες, με αποτέλεσμα να παραμελεί, χωρίς να το θέλει, τον γιο του. Όταν ο Τζακ σκοτώνεται σ’ ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα επιστρέφει ως χιονάνθρωπος! Τώρα ο γιος του και εκείνος θα μπορούν να απολαύσουν μαζί όλα εκείνα τα ευχάριστα πράγματα που είχαν αγνοήσει επί τόσα χρόνια αλλά τι θα συμβεί όταν ο καιρός θα καλυτερέψει και θα βγει πάλι ο ήλιος; Ακομά μια αγαπημένη μου ταινία που συγκινεί αλλά και σε κάνει να εκτιμήσεις τα μικρά πράγματα που υπάρχουν στη ζωή.

 

Εσείς λοιπόν ποιες ταινίες δεν έχετε βαρεθεί να βλέπετε ξανά και ξανά;

 

Δες επίσης: 25 ταινίες για τη γιορτινή περίοδο!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending