fbpx

Frederick: Πρώτη θέση στο Κυπριακό Microsoft Hackathon!

Το Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Frederick δεν έχει πάψει ποτέ να εκπλήσσει με τις έρευνες, τις καινοτομίες και τις διεθνείς του διακρίσεις. Έτσι, μετά και τη μεγάλη του επιτυχία στο φετινό Imagine Cup *, μια ακόμη ομάδα από το ίδιο Τμήμα «βούτηξε» στα βαθιά του Κυπριακού διαγωνισμού Microsoft Hackathon, και κατέκτησε για δεύτερη φορά την πρώτη θέση. Ο θεσμός στηρίζεται σταθερά από το Πανεπιστήμιο Frederick είναι κυριολεκτικά εξαντλητικός.

Οι ομάδες που εκπροσωπούν τα Πανεπιστήμια της χώρας, Δημόσια και Ιδιωτικά, κλείνονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παίρνουν τις γενικές τους οδηγίες και αρχίζουν τον εξαντλητικό μαραθώνιο. Φέτος, μπήκαν μέσα το πρωινό του Σαββάτου στις 5 Δεκεμβρίου, και βγήκαν την επόμενη μέρα το απόγευμα.

Σε όλες αυτές τις ώρες, έπρεπε να δημιουργήσουν μια καινοτόμο εφαρμογή και να κριθούν από κριτική επιτροπή ειδικών, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των εταιριών Microsoft και Logicom,και δύο Start Up, η Dermatrak και η Comit.

Από τις 12 ομάδες κατάφεραν να τερματίσουν οι 7, και από αυτές η ομάδα του Πανεπιστημίου Frederick πήρε την πρωτιά με την εφαρμογή «Smart Crowd Control». Πρόκειται για μια εξαιρετικά πρωτότυπη και φουτουριστική εφαρμογή, η οποία αναγνωρίζει πρόσωπα στο πλήθος και με βάση τα δεδομένα της, μπορεί να διαγνώσει τη διάθεση που έχουν αυτά τα πρόσωπα εκείνη τη στιγμή.

Για παράδειγμα, μπορεί να διακρίνει σε ένα πλήθος αν κάποιοι είναι έτοιμοι για επεισόδια, λαμβάνοντας υπόψη την έκφραση του προσώπου τους και τα συναισθήματα που αποτυπώνονταισ’ αυτό, π.χ. αισθήματα αγωνίας, άγχους κλπ.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους Λευτέρη Ελευθερίου, Στέφανο Χατζηπέτρου, και Μαρία Παπαχριστοδούλου από το Computer Science και στον Ανδριάνο Σεργίδη από το Computer Engineering για αυτή την καταπληκτική τους επιτυχία! Πρόκειται για μία ακόμα σημαντική δικαίωση της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στο Mobile Devices Laboratory (MDL) του Τμήματος Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Frederick.

*Το καταπληκτικό Smart Eco Cultivation System που γεννήθηκε στα εργαστήρια του Frederick, πέρασε όλα τα προηγούμενα στάδια, και αφήνοντας πίσω δεκάδες ξένα Πανεπιστήμια έφτασε και διακρίθηκε στους τελικούς του ετήσιου Imagine Cup της Microsoft στο Seattle των ΗΠΑ.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending