Όταν αντιμετωπίζεις μια δύσκολη απόφαση: Σκέφτεσαι εσένα ή τους άλλους; (video)

Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις το πιο πάνω βίντεο και να καταλαβαίνεις ότι πραγματική αξία δεν έχουν τα δώρα που κάνουμε ο ένας με τον άλλο αυτές τι γιορτινές μέρες, αλλά η αγάπη μας. Αυτή ευτυχώς  είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να αγοράσεις με όλα τα λεφτά του κόσμου.

Συνήθως όταν ήμαστε παιδιά δεν καταλαβαίνουμε πολλά ή κάποιες φορές τα καταλαβαίνουμε όλα και προσπαθούμε να κάνουμε τον ρόλο του μεγάλου.

 

Στο βίντεο βλέπουμε παιδιά μικρής ηλικίας και με δύσκολη οικονομική κατάσταση, όπου καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στο δώρο τον ονείρων τους ή στο δώρο που χρειάζεται η επιθυμεί ή μητέρα τους.

Δίλημμα σωστά; Αλλά όχι για αυτούς, όσο και εάν επιθυμούσαν να αποκτήσουν τον δικό τους υπολογιστή, κούκλα, αυτοκινητάκι ή  κάποιο άλλο παιχνίδι. Αυτοί προτίμησαν να στερηθούν αυτό  το δώρο για αυτά τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε να χαρίσουν ένα δώρο στη μαμά τους.

download (2)

Ουσιαστικά τα παιδιά μπήκαν στην θέση της μητέρας τους και κατάλαβαν έστω και λίγο τι σημαίνει να στερείσαι κάτι για να το δώσεις σε κάποιο που αγαπάς, για να τον ευχαριστήσεις ή απλά για να τον δείς να χαμογελά, και αυτό το άτομο να είναι η μητέρα σου, αυτή που σε έφερε στην ζωή και είναι δίπλα σου, σε κάθε στιγμή της ζωής σου.

 

Στόχος του πειράματος, είναι κυρίως να μας δείξει πως ναι είναι δύσκολο να επιλέγεις ανάμεσα σε δύο πράγματα.

Συγκεκριμένα όπως τα ρωτούν γιατί έκαναν αυτή τη επιλογή, αυτοί δεν διστάζουν να πουν και να καταλάβουν την αξία του να δίνεις σε ένα άνθρωπο έστω ένα δώρο, από τη στιγμή που αυτό το άτομο δίνει τα πάντα για ‘σένα.

 

mediacion-mala-mediadora

Στο τέλος βλέπουμε πως τα παιδιά κρατούν και τα δύο δώρα και, μόλις ανοίγει η πόρτα, οι στιγμές μεταξύ τους είναι πολύ συγκινητικές. Δίνουν στη μητέρα τους το δώρο της. Tα παιδιά, άλλα και η οικογένεια ήταν πολύ συγκινημένοι και ευτυχισμένοι για την απόφαση τους.

Κάνε κι εσύ κάτι αντίστοιχο τώρα τα Χριστούγεννα 🙂

Δες επίσης: Αυτό είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων!

 

Avatar photo
Είμαι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο Πολίτικων Επιστήμων. Στον ελεύθερο μου χρόνο χορεύω , τραγουδώ η ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Μου αρέσουν τα ταξίδια και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα έτσι κάθε ευκαιρία που βρίσκω προσπαθώ να την πάρω και να γεμίσω την ζωή μου με εμπειρίες. Επίσης έχω εκπομπή στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστήμιου Κύπρου το Ucy Voice οπού κάθε εβδομάδα παίζω τα δικά σας αγαπημένα έντεχνα και ερωτικά τραγούδια. Εντάθηκα στο Student life και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έτσι θα εκφράσουμε μαζί τις απόψεις και τις σκέψεις που μας απασχολούν.