fbpx

Οι πιο συγκινητικές στιγμές ελληνικών κωμικών σειρών που μας έκαναν να κλάψουμε!

Όπως άλλοι συνηθίζουν να βγάζουν κουραμπιέδες, εγώ είπα να βγάλω απο το κουτί τις συγκινητικές φάσεις των ελληνικών κωμικών σειρών.

Πόσες φορές δεν αφιερώσαμε μεσημέρια, απογεύματα, νύχτες και πολύ πιθανόν και μεσάνυχτα ολόκληρα για να γελάσουμε μπροστά στην οθόνη απ’ όπου ξεπρόβαλλαν χαρακτήρες και κωμικές φιγούρες  που μας προσέφεραν ευχαρίστηση και μας χάρισαν άφθονες στιγμές γέλιου μέχρι δακρύων;

Φανερές και έντονες όμως ήταν και οι λιγοστές στιγμές που τα δημοφιλή ελληνικά κωμικά σήριαλ μας έκαναν να κλαίμε –μέχρι αηδίας– και να πρήζονται τα μάτια μας ουκ ολίγες φορες. Ίσως μέσα στην πλοκή του σεναρίου της κάθε σειράς βλέπαμε στιγμές που ζήσαμε εμείς με άτομα που αγαπάμε ή ίσως που θα θέλαμε να ζήσουμε με ανθρώπους, που είτε ακόμα βρίσκονται κοντά μας, είτε έχουν απομακρυνθεί για διάφορους λόγους.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε 20 διαφορετικές φορές που ανακαλύψαμε μια νέα πτυχή του εαυτού μας (τουλάχιστον αφήσαμε τον εαυτό μας ελεύθερο να παρασυρθεί απο κάποια εσωτερική ‘’διαρροή’’):

 

1
Κωνσταντίνου και Ελένης

Στο τρελό επεισόδιο με τα γενέθλια της γνωστής Κατακουζήνας βλέπουμε σχεδόν όλους τους χαρακτήρες της σειράς να αγνοούν παντελώς την γιορτή του. Μέσα απο διάφορες κωμικές καταστάσεις βλέπουμε ότι πολλές φορές τα ελαττώματα του χαρακτήρα παίρνουν σάρκα και οστά κι έρχονται εναντίον μας. Στο νούμερο 20 λοιπόν το χάλι birthday της Κατακουζήνας.

2
Δύο Ξένοι

59 ολόκληρα επεισόδια και 2 τηλεοπτικές σεζόν χρειάστηκαν για να βροντοφωνάξει σε όλους τα αληθινά συναισθήματα αγάπης που έτρεφε ο στρυφνός, κουλτουριάρης Κωνσταντίνος Μαρκοράς για την ξανθιά, αλλοπαρμένη Μαρίνα Κουντουράτου. Μια σκηνή που απομονώνει τον χαρακτήρα του Μαρκορά που όλοι είχαν συνηθίσει από την όλη σειρά και που επιτέλους αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο και ομολογεί ότι το να αγαπάς αληθινά κάποιον διαφορετικό από ‘σένα, δεν σε υποβιβάζει, αλλά σε εξυψώνει και σε απελευθερώνει.

3
Οι σταύλοι της Εριέτας Ζαΐμη

Τρία χρόνια στις γυναικείες φυλακές η αδιάκριτη και εγωκεντρική δεσμοφύλακας Κακουδάλη έχει χάσει σχεδόν κάθε επαφή με τους ανθρώπους που αγαπάει. Ωστόσο δεν έκανε το βήμα αυτή να τους βρει, αλλά όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό έρχεται το βουνό και τον βρίσκει. Ένας χαρακτήρας που καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς φωνάζει και λυσσάει σε όποιον βρεθεί μπροστά της λυγίζει και ευχαριστεί ταπεινά δύο ανθρώπους από τους οποίους μόνο τα χειρότερα θα μπορούσε να περιμένει. Γι’ αυτό ποτέ δεν κρίνουμε τους άλλους προτού καν τους γνωρίσουμε.

4
Η Νταντά

Λίγο πριν τον αρραβώνα της φλογερής και αδιάκριτης Μαίρης Παπαδάκη με το αφεντικό της Άρη Μπακόπουλο όπου θα δούμε να αναβιώνεται και πάλι η ρομαντική αλλά χιλιοειπωμένη ιστορία αγάπης μιας καμαριέρας και ενός επιυχημένου πολιτικού, ηθοποιού, τραγουδιστή, εφοπλιστή, πάμπλουτο ένιγουέη προστίθεται μια σκηνή όπου η οικογένεια στο σαλόνι βλέπει ένα βίντεο στο οποίο είναι τα παιδιά όταν ήταν πιο μικρά και η μητέρα τους η οποία έχει πεθάνει. Μία από τις πιο συγκινητικές σκηνές της σειράς που παρατίθεται στο νούμερο 17.

5
Ντόλτσε Βήτα

Όπως και στους δύο ξένους έτσι κι εδώ μας έβγαλαν την ψυχή και οι δύο πρωταγωνιστές, Χριστίνα και Αντώνης σμίγουν λίγο πριν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας η πρώτη με έναν άλλο πιο ‘’κατάλληλο’’ άντρα. Η αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων όμως αποδυκνείεται για άλλη μια φορά στα χρονικά ότι δεν έχει λογική και δεν ακολουθεί επίπλαστα ήθη και  νόμους που δημιούργησε ο άνθρωπος όπως η ηλικία.

6
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;

Δύο γυναίκες που υπέφεραν απο μικρές στο ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσαν και το σαράκι που τους τρώει για τον βιασμό που έζησαν μικρές, όχι τόσο για τον σωματικό αλλα για τον ψυχικό βιασμό. Μια σκηνή που προέβλεπε κλάματα όταν η αφελής Φωφώ ρωτάει την δυναμική Αλέκα τι πρόκειται να συμβεί αν σκοτώσουν αυτόν που τους ρίμαξε τη ζωή και ρωτάει αν θα αρχίσει ο πατέρας της να την αγαπάει και να σταματήσει να την χτυπάει κι εκείνος και όλοι. Μια πραγματικά υπέροχη σκηνή, στημένη μετρημένα και απλά.

7
Το καφέ της Χαράς

Ποιος θα το περίμενε οτι ο στριμμένος, μισογύνης δήμαρχος θα ερωτευόταν την αυτοδύναμη πρωτευουσιάνα. Κανείς αλλα λιγότερο η ίδια η Δασκάλα που βλέποντας τους μαζί της στρίβει το μυαλό, καίει το καφέ της Χαράς και καίγεται ψυχικά και η ίδια. Συγκινητική η σκηνή όπου η δασκάλα αποχωρεί απο το χωριό για πάντα και στο βάθος η Χαρά της εύχεται να γίνει γρήγορα καλά και να την προσέχει ο Θεός. Η μεγαλοψυχία είναι πράγμα σπάνιο στις μέρες μας πόσο μάλλον όταν εύχεσαι θετικά πράγματα σε κάποιον που θέλησε να σε βλάψει. Το εξασκούμε άραγε αυτό έξω απο τα πλατώ και τις οθόνες;

8
Εθνική Ελλάδος

Σχετικά καινούρια απο το φούρνο σειρά στην οποία ο Γιώργος Καπουτζίδης μεγαλουργεί για άλλη μια φορά. Ο σοβαρός προπονητής Χρήστος Μελίτης  δείχνει στην Νίκη Αγγελίδη το σπίτι του για πρώτη φορά και της παρουσιάζει την φωτογραφία της αγαπημένης του γιαγιάς η οποία ζει μόνιμα στον Καναδά. Η φωτογραφία δεν είναι άλλης απο της Ειρήνης Κουμαριανού που όλοι λατρέψαμε στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο και που ‘έφυγε’ αιφνιδίως αφήνοντας την γλυκιά ανάμνησή της να μας συνοδεύει. Από τις πιο εκπληκτικές και πιο όμορφες σκηνές, εφόσων παραπέμπει σε άλλες εποχές και μνήμες με την χαρακτηριστική φιγούρα της Κυρίας Κουμαριανού. Ένα τεράστιο μπράβο στον Καπουτζίδη που συνεχίζει και δείχνει την αγάπη του για το πρόσωπο της!

9
Στο παρα πέντε

Με Γιώργο Καπουτζίδη συνεχίζουμε και φτάνουμε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς με τη μεγαλύτερη απήχηση στην ελληνική τηλεόραση. Η σκηνή με την Αμαλία και τον Σπύρο που συναντιούνται στο νεκροταφείο δίπλα ακριβώς απο τον τάφο της με το χαρακτηριστικό τριαντάφυλλο. Στη σκηνή έρχονται και οι άλλοι 4 τέσσερις ήρωες της σειράς όπου όλοι μαζί βλέπουν το πνεύμα της Αμαλίας να τους αποχαιρετάει και να την βλέπουν για τελευταία φορά. Η σκηνή ακόμα σηκώνει την τρίχα.

10
Σαββατογενημένες

Πιστέψτε με, δεν ήταν πρόθεση μου να κάνουμε ριγουάιντ στην καριέρα του Γιώργου Καπουτζίδη απο το τέλος προς την αρχή, αλλά συνεχίζοντας με τις Σαββατογενημένες που αγάπησε το ελληνικό κοινό, κάνουμε εστίαση στη σκηνή όπου ο Λαζάρου σώζει την αγαπημένη του κυρία Τόνγκα- Κατσίκη από βέβαιο ατύχημα με το αυτοκίνητο, μπαίνοντας στη μέση. Η σκηνή είναι έντονη ιδιέταιρα στο νοσοκομείο.  Όπως προείπα, η αγάπη δεν κοιτά ποτέ ηλικίες, χρώματα, σχήματα και επιφανειακά σκευάσματα.

11
Το καφέ της Χαράς (deux points)- To kafe tis xaras 2 points

Η τελευταία σκηνή στο καφέ της Χαράς που άφησε πολλούς τηλεθεατές να αναρωτιούνται για το αν θα έχει συνέχεια η σειρά, ήταν μοναδική και απογοητευτική για αρκετούς. Η Χαρά διαγράφει όσα έζησε με τον Περίανδρο και αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή της στο χωρίο για πάντα. Η σκηνή θέλει τον Περίανδρο να τρέχει αγωνιωδώς πίσω της και η Χαρά να γκαζώνει το αυτοκίνητο και να απομακρύνεται περισσότερο. Μια σκηνή που άφησε ερωηματικά αλλά και έδωσε χτύπο στο γεγονός ότι καμια φορά πρέπει να κάνουμε κι εμείς συμβιβασμούς στον έρωτα. Η μάλλον στην αγάπη… γιατί διαφέρουν.

12
Στο παρα πέντε (deux points) – Sto para pente, two points.

Τελικά πίσω απο το προσωπείο της σνομπ, εγωκεντρικής κυρίας της υψηλής τάξης κρυβόταν καλά η Μαριλένα Δορκοφίκη. Στη σκηνή βλέπουμε την Μαριλένα και τη Ζουμπουλία να συζητάνε με μουσική υπόκρουση του forest gump από πίσω αν μη τι άλλο σε κάνει να κλαις απο μόνη της. Η Μαριλένα δίνει ένα δυνατό, ανθρώπινο μήνυμα ότι τελικά δεν είμαστε ούτε αυτό που ήταν οι παππούδες μας, ούτε αυτό που είναι οι γονείς μας κι ότι απλά είμαστε αυτό που είμαστε και που θέλουμε να είμαστε και τέρμα. Το τι έκαναν άνθρωποι που σχετίζοντια με εμάς, δεν επιβαρύνει και δεν εξυμνεί τη δική μας ανθρώπινη υπόσταση.

13
Στο παρα πέντε (trois points) – Sto para 5, three points

Η σκηνή στην οποία η γλυκιά Θεοπούλα καταφέρνει να απελευθερωθεί από τους απαγωγείς της και με αίματα στα χέρια φτάνει στο σπίτι της Σοφίας είναι σκηνή για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, αλλά ίσως και για τις κρύες καρδιές εκεί  έξω. Απίστευτη συγκίνηση και αμεσότητα απελευθερώνονται απο τη στιγμή που οι δύο καρδιακές φίλες σμίγουν και πάλι!

14
Μαύρα Μεσάνυχτα

Η εκκεντρική, αλαζώνας, γοητευτική σιδερά κυρία της νύχτας Σιλβί αφήνεται και ξεσπά σε λυγμούς πρώτης κατηγορίας όταν ανακαλύπτει ότι η μητέρα της, η οποία την είχε εγκαταλείψει για να κάνει τη μεγάλη ζωή όταν η Σιλβί ήταν μικρό κοριτσάκι, την εγκαταλείπει για δεύτερη φορά όντας η εκρηκτική πρωταγωνίστρια μεγάλο κοριτσάκι. Η σκηνή έδωσε στην Παναγιώτα Βλαντή αναγνώριση και σε εμάς τους τηλεθεατές ένα ακόμη κουτάκι με μυξομάντηλα. Καλό είναι να αφήνουμε τον εαυτό μας να ξεσπά καμιά φορά, είτε στους φίλους μας είτε στους τοίχους της οικοδομής.

15
Είσαι το ταίρι μου

Μια σειρά αξεπέραστη που άφησε κι αυτή τα δικά της  χαρακτηριστικά και ανεξίτηλα  συγκινητικά της στιγμιότυπα. Ένα τέτοιο στηγμιότυπο αποτελεί η σκηνή στην οποία αποχωρίζεται ο Γρηγόρης τον καρδιακό και καλύτερό του φίλο Λάζαρο. Κάποιες φορές οι φίλοι, για λόγους ανόητους θα τους χαρακτήριζα, απομακρύνονται αλλα ποτέ δεν χάνονται.

16
Εγκλήματα

Η σκηνή στην οποία ο αφελής Αχιλλέας παύει να είναι αφελής και ευκολόπιστος και ομολογεί στην  γυναίκα του Φλώρα ότι έμμεσα ξέρει ότι δεν ήταν ποτέ ο ιδανικός σύζηγος γι’αυτήν, ότι ξέρει ότι δεν τον αγάπησε κι ότι γι’ αυτόν θα ήταν πάντα η γυναίκα της ζωής του που τόσο πολύ αγάπησε. Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της σειράς που δίνει όμορφα μηνύματα και πολλά πολλά κλάματα.

17
Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο

Στην μεγάλη αυτή παραγωγή της σειράς δεν λείπουν και συγκινητικές στιγμές όπως αυτή του τελευταίου επεισοδίου όπου ο Μίμης Μεταξάς παίρνει όλη την ευθύνη για τον θάνατο ενός προδότη των Ελλήνων, και καταδικάζεται σε θάνατο απο τους Γερμανούς. Στη σκηνή, αποχαιρετάει τους ανθρώπους που αγάπησε και εκτίμησε, χωρίς να τους ρίξει κανένα βλέμμα και  χαιρετάει την  Ζωή Μαδρά, την γυναίκα που του σημάδεψε τη ζωή και για την οποία πήρε την ευθύνη κι εκτελέστηκε. Η φάση του όλου αποχαιρετισμού, είναι “έντονη” και “βαριά” και αποτελεί μία σκηνή αριστούργημα της σειράς.

18
Είσαι το ταίρι μου (deux points) – Eisai to tairi mou, two points 

Υπερπαραγωγή, μία απο τις τελευταίες σκηνές που γυρίστηκαν στη σειρα, είναι η φυγή της Βίκης απο το σπίτι του Νίκου χωρίς να εκπληρώσει την υπόσχεση της να παραμείνει στο πλευρό του και να οργανώσουν έναν εικονικό γάμο για τα μάτια του άρρωστου πατέρα του. Η Βίκη φεύγει απο το σπίτι και οι χαρακτηρες της σειράς βγαίνουν, άλλοι στο μπαλκόνι, άλλοι στο παράθυρο για να την αποχαιρετήσουν και να πουν με τα μάτια τους όσα δεν είπαν ποτέ.

Ένα πέπλο συγκίνησης καλύπτει την ατμόσφαιρα όσο η Βίκη φεύγει τρέχοντας χωρίς να ξανακοιτάξει πίσω της, αφού τελικά μπροστά της την περίμενε ο πραγματικός έρωτας της ζωής της.

19
Στο παρά πέντε (quatre points) – Sto para pente, four points

Ξανά με Καπουζίδη και Παρά πέντε, προσθέτουμε τη σκηνή που συγκλόνισε το πανελλήνιο και τους ίδιους τους συντελεστές της σειράς. Τον θάνατο της γιαγιάς Σοφίας. Η σειρά δεν απέχει πολύ απο την έννοια της λέξης αριστούργημα. Η σκηνή συνδέεται άμεσα με την φάση στην οποία ο Σπύρος διαβάζει το ημερολόγιο της μέσα απο το οποίο η γιαγιά Σοφία δίνει μαθήματα ζωής σε όλους και ειδικά σ’ αυτούς που είναι βολεμένοι στο χάος της καθημερινότητας.

20
Στο Παρά πέντε (cinq points) – Sto para pente, five points!

Είναι φανερό οτι η σειρά έχει απίστευτη μίξη γέλιου και κλάματος που σχεδον δεν τα ξεχωρίζεις. Μία σκηνή που έμεινε χαραγμένη στο μυαλό μας είναι αυτή στο νοσοκομείο όταν η Γαρουφαλιά, η αλλιώς κοντή νύφη της Θεοπούλας έδινε αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή αυτή και το μωρό της.

Η σκηνή περιγράφει την είσοδο του γιατρού για να ανακοινώσει πως εκ θαύματος που ακούει στο όνομα Αμαλία, η μητέρα και το παιδί είναι καλά αλλά δεν είναι σίγουρο το αν θα υπάρχει ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου του παιδιού. Σο σημείο αυτό η Θεοπούλα πετάει το υπέροχο, μοναδικό ‘’Ε και τι πειράζει’’ που κάνει τους πάντες στη σκηνή να γελάσουν κι εμάς απο τον καναπέ να κλάψουμε και πιθανώς να προβληματιστούμε.

Το μήνυμα είναι στολίδι για τη σειρά καθώς όντως ζούμε σε μια κοινωνία που το μεγαλύτερο της ταλέντο είναι να κρίνει οτιδήποτε διαφορετικό. Και αυτή η κοινωνία είμαστε πολλές φορές εμείς. Στο νούμερο ένα λοιπόν, η μοναδική αυτή εικόνα που θα θυμόμαστε για πάντα!!

Το άρθρο ξεχειλίζει σήμερα απο αγάπη και αγκαλιές. Εύχομαι ολόψυχα να τις λάβουμε όλοι κι όχι μόνο εντός κλίματος εορτών, αλλά εντός της ζωής.

Καλές Γιορτές! 🙂

 

Δες επίσης: 10 + 1 αξέχαστες ελληνικές σειρές που άφησαν εποχή στην τηλεόραση!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending