fbpx

“Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι ήταν τόσο επικίνδυνο…”

Κρίμα κι άδικο να χάνονται ψυχές τις άγιες τούτες μέρες.

Κρίμα κι άδικο να βυθίζονται σε πένθη οικογένειες για μια στιγμή απροσεξίας. Μια στιγμή που εσύ είπες “Σιγά μην πάθω κάτι εγώ” και φέρθηκες απρόσεχτα.  

Κρίμα και άδικο να αφήνεις το αίμα σου στην άσφαλτο. Όχι εξαιτίας ενός συνηθισμένου δυστυχήματος, ή εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας ή επειδή ήσουν μεθυσμένος.

 

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου συνάνθρωποι μας σκοτώθηκαν από άλλα οχήματα, όταν κατέβαιναν από τα αυτοκίνητα τους στον αυτοκινητόδρομο.

Είτε εξαιτίας μιας βλάβης του δικού τους οχήματος, είτε λόγω κάποιου ατυχήματος με δεύτερο όχημα.

hqdefault

Το τελευταίο περιστατικό έγινε μετά τα μεσάνυχτα της προπερασμένης Παρασκευής (19/12), στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού κοντά στην Αλάμπρα, με θύμα 48χρονη γυναίκα-μητέρα 4 παιδιών, η οποία αφού είχε ένα ασήμαντο τροχαίο, κατέβηκε να δει τι συνέβη και να μιλήσει με την οδηγό του άλλου οχήματος. Το αποτέλεσμα δυστυχώς,  ήταν να την τρακάρει ημιφορτηγό που περνούσε. Λόγω του σκότους δεν την αντιλήφθηκε, τραυματίζοντας την θανάσιμα. Να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια…

 

Η πιθανότητα να χτυπηθείς από άλλο όχημα ενώ κατέβεις από το δικό σου μέσα στον αυτοκινητόδρομο, ακόμα κι αν βρίσκεσαι στο παγκέττο του αυτοκινητόδρομου, είναι πάρα πολύ μεγάλη.

AYTOKINHTODROMOS-200x180

Σε περιπτώσεις που σου τύχει κάτι, ενώ βρίσκεσαι στον αυτοκινητόδρομο, πρέπει να φερθείς ώριμα και προσεκτικά:

  • Απέφυγε να μείνεις μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν είναι ασφαλές, όσο κι αν νομίζεις πως έτσι προστατεύεσαι!
  • Όταν βγεις έξω, σε καμία περίπτωση δεν μένεις δίπλα από το αυτοκίνητο, ακόμα και αν είσαι από την πλευρά που δεν περνούν άλλα οχήματα!
  • Πρέπει να βγεις έξω από τα κάγκελα του αυτοκινητόδρομου, ακόμα και αν είναι γεμάτο χόρτα ή κλαδιά.
  • Όσο μπορείς μην είσαι κοντά στο όχημα σου, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τρακάρει άλλο όχημα στο δικό σου και να χτυπηθείς και εσύ.

 

Δεν αξίζει να το ρισκάρεις αφού αν χάσεις στο ρίσκο, χάνεις τη ζωή σου.

 

33333_0

Θυμάμαι τον Αύγουστο, όταν πήγαινα με την παρέα μου διακοπές στον Πρωταρά και το αυτοκίνητο μιας φίλης μου είχε πάθει βλάβη, με αποτέλεσμα να μείνουμε κυριολεκτικά μέσα στο δρόμο και να κατεβούμε στην άκρια του αυτοκινητόδρομου. Εγώ επέμενα να πάμε έξω από τα κάγκελα και οι φίλοι μου με κορόιδευαν. Το πήραμε γενικά όλοι σαν αστείο και γελούσαμε… Φανήκαμε τυχεροί και δεν πάθαμε κάτι.

 

Ποτέ μου όμως δεν πίστεψα ότι ήταν τόσο επικίνδυνο… Τώρα όμως, μετά το πρόσφατο περιστατικό καταλαβαίνω πραγματικά τη σοβαρότητα της κατάστασης και την επόμενη φορά θα ξέρω πώς θα ενεργήσω.

 

Όταν σου τύχει κάτι παρόμοιο, όσο και αν το βρίσκεις απίθανο να πάθεις κάτι κακό, θυμήσου ότι και τα  άλλα θύματα σκέφτονταν το ίδιο.

Και αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, συλλογίσου πόσο θα πονέσουν αυτοί που σ’ αγαπούν…

 

Δες επίσης: “Η πρώτη και η τελευταία μου κούρσα”..

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending