fbpx

Ας προσπαθήσουμε να είμαστε Άνθρωποι 365 μέρες το χρόνο!

Έχω παρατηρήσει ότι η πλειoψηφία των ανθρώπων έχουν την τάση να ευαισθητοποιούνται κατά τις γιορτινές μέρες του χρόνου.

Αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί τότε γινόμαστε περισσότερο άνθρωποι; Γιατί κυρίως στο πνέυμα των γιορτών θυμόμαστε την εντολή του Ιησού “Βοηθάτε και αγαπάτε αλλήλους“;

Πού πάει η ανθρωπιά μας τον υπόλοιπο καιρό;

 

Εκατοντάδες άνθρωποι παλεύουν για τη ζωή τους κάθε μέρα…

somalia-paidia-peina

Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα, εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα και τη δίψα κάθε μέρα, εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν στο βωμό των συμφερόντων κάθε μέρα, εκατοντάδες άνθρωποι ξεριζώνονται από τα σπίτια τους κάθε μέρα και παλεύουν με τα κύματα να σώσουν τις ζωές τους, σε ένα κόσμο που δεν τους δέχεται. Εκατοντάδες άνθρωποι, για διάφορους λόγους, ήταν άτυχοι στη ζωή τους και περνούν το δικό τους Γολγοθά.

 

Εκατομμύρια άνθρωποι όμως… παρακολουθούν άπραγοι.

special toned photo f/x, focus point on nearest hand(left side,selective)

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε ένα άγνωστο στο δρόμο να χαμογελάσει, να χαρίσουμε σε μια οικογένεια ένα αξιοπρεπές δείπνο, να δώσουμε κάτι από το περίσσευμα μας σε κάποιο που θα του ήταν πολύτιμο. Είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε κάποιο ηλικιωμένο να περάσει το δρόμο ή κάποιο που δυσκολεύεται να μεταφέρει τα ψώνια στο σπίτι του, να μοιράσουμε απλόχερα αγάπη, καλοσύνη και ένα χέρι βοηθείας σε κάποιο που πραγματικά το χρειάζεται.

 

Η ανθρωπότητα και ο κόσμος γύρω μας βγάζει κραυγές για αναζήτηση βοήθειας.

helpful

Ας μην κλείνουμε άλλο τα αυτιά μας. Ας δούμε τους “γκρεμισμένους τοίχους” πλέον και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ο καθένας από ένα “τούβλο” κάθε φορά να τους χτίσουμε πάλι σαν καινούριους.

Εμείς είμαστε υπεύθυνοι να βάζουμε τα θεμέλια για το μέλλον μας, αλλά και για το μέλλον των απογόνων μας.

 

Ας βάλλουμε ένα τέλος στους εγωκεντρισμούς και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων. Ήρθε η ώρα να πράττουμε με τη σκέψη ότι η πιο μικρή προσφορά μας, είναι ένα σκαλοπάτι προς την “ιδανική κοινωνία”.

 

Άλλωστε, η ζωή είναι απρόβλεπτη και κάποτε ίσως να είμαστε στη θέση αυτών που περιμένουν να αντικρύσουν ένα χέρι βοηθείας απο τους αγαπημένους τους, από το γειτονά τους ή από ένα ευαισθητοποιημένο άγνωστο.

tumblr_lztrheRldS1r49seco1_r1_500-1

Ας είμαστε Άνθρωποι με Α κεφαλαίο 365 μέρες το χρόνο.

 

Δες επίσης: Το πιο σημαντικό: Να παραμείνω άνθρωπος!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending