fbpx

Ο εφιάλτης της επιστροφής στο Πανεπιστήμιο: Το parking!

Δεν φαντάζομαι να υπάρχει φοιτητής που να μην του έτυχε έστω και μια φορά να πάει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και να μην δυσκολεύτηκε να βρει ένα φυσιολογικό parking.

Σε όσους μας έτυχε, μπορούμε να καταλάβουμε πόσο εκνευριστικό είναι.

Τα στάδια που περνούμε:

 

1
Αρχικά, τι γίνεται στην Πανεπιστημιούπολη;

Αν έχεις μάθημα πολύ πρωί, μπορεί να είσαι και από τους τυχερούς που θα βρούνε ένα πολυπόθητο parking που να είναι φυσιολογικό! Τι εννοώ φυσιολογικό; Που να μην είναι «χωράφα» όπως έχουμε συνηθίσει να την αποκαλούμε και να είναι σχετικά κοντά στο κτήριο που έχεις μάθημα!

2
Δεν μπορώ να πω, υπάρχουν μεγάλες «χωράφες».

Αυτές βέβαια, έχουν τεράστιες λακούβες και αν δεν έχεις ψηλό αυτοκίνητο χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός μέχρι να παρκάρεις κάπου, μπας και βρεθείς σε κανένα βράχο χωρίς να το καταλάβεις.

3
Αν έχεις μάθημα αργότερα και βρεις τις χωράφες γεμάτες;

Κάνεις το σταυρό σου μήπως και φύγει κάποιος άλλος εκείνη την ώρα και παρκάρεις εσύ. Αν δεν βρεις στο τέλος, παρκάρεις όσο πιο μακριά γίνεται και περπατάς κανένα 10λεπτο για να πας στην αίθουσα που έχεις μάθημα.  Και φυσικά, δεν θα σύστηνα σε κανένα φοιτητή να φτάσει στο Πανεπιστήμιο “παρά πέντε“, γιατί όπως αναμένεται θα καθυστερήσει να πάει στο μάθημα.

4
Τώρα, για τα Κεντρικά κτήρια δεν θα μπορούσε να λείπει και από εκεί μια τεράστια «χωράφα».

Αν είσαι πάνω από 2 χρόνια φοιτητής στα Κεντρικά, το αυτοκίνητο σου θα χρειάζεται ένα γερό service σίγουρα. Όλοι προσπαθούν να αποφύγουν το παρκάρισμα εκεί, αλλά αν δεν βρεις κάπου αλλού, φοβάσαι να το ρισκάρεις να αφήσεις εκτεθειμένο το αυτοκίνητο σου. Ίσως σου ασφαλίσει τους τροχούς ο φύλακας και πέραν της ταλαιπωρίας που πέρασες, να χρειαστεί να πληρώσεις και πρόστιμο.

5
Τέλος, το χειρότερο που δεν θέλεις με τίποτα να συμβεί; Να βρέχει! 

Και το αυτοκίνητο σου να είναι στην άλλη άκρη της «χωράφας» παρκαρισμένο. Τότε, ούτε η ομπρέλα δεν σε σώζει που τόσο οι «λάντες» όσο και τα «πηλά» κάνουν την κατάσταση πιο εκνευριστική, αφού βρέχονται τα ρούχα, τα παπούτσια και τα βιβλία σου. Εκτός κι αν είσαι τόσο προνοητικός, που το πρωί πριν φύγεις από το σπίτι ελέγχεις τις προβλέψεις του καιρού και πηγαίνεις μάθημα με το αδιάβροχο σακάκι και τις… “ποΐνες” σου!

Εσένα πόσες φορές σου έτυχαν τα πιο πάνω;

 

Δες επίσης: To parking για τον φοιτητή: Το αιώνιο βάσανο

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending