fbpx

4 συμβουλές για όποιο στόχο θέλεις να πετύχεις το 2016, αλλά και γενικά!

Ποιος/α είμαι; Πού πάω; Τι θέλω να κάνω στη ζωή μου, οέο;
 
Φίλε/η μου,

Μήπως μπήκε το 2016, έχεις πατήσει τα 20 (και κάτι) και προχωράς ακάθεκτος μέσα στη δεκαετία αυτή τώρα, ή εδώ και χρόνια διερωτάσαι ακόμη; Μήπως κάθεσαι με τις ώρες στο Facebook, στέλνωντας συνεχώς μηνύματα και scrollάροντας ανελλιπώς το news feed σου, περιμένωντας να έρθει η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος;

Μήπως λέω πάλι εγώ, αφήνεις τις μέρες να περνάνε έτσι, χωρίς να το πολυψάχνεις ιδιαίτερα και χωρίς να σε νοιάζει και πολύ, χουζουρεύοντας στον καναπέ και στο κρεβάτι ή βγαίνωντας συνεχώς έξω; Μήπως είσαι από τους λίγους που ξέρεις, αλλά φοβάσαι, ή δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις; Ή μήπως φίλε μου, δεν το διερωτήθηκες ποτέ αυτό;

myth-of-living-life-to-the-fullest

Βάζω στοίχημα ότι, όλοι ανεξαιρέτως, (ακόμη και εσύ που διαβάζεις τώρα και λές όχι!), έχουμε τσακώσει τον εαυτό μας να έρχεται αντιμέτωπος με αυτά τα φιλοσοφικά ερωτήματα, χωρίς να έχει όμως τις πολυπόθητες απαντήσεις! Τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, (συνήθως όταν είμαστε μόνοι και έρημοι και έχουμε τον χρόνο να σκεφτούμε πιο ουσιαστικά), έχουμε κάνει αυτές τις ερωτήσεις, αλλά και πολλές άλλες.

 

Ε λοιπόν, μπορείς να βρεις τις απαντήσεις στα ακανθώδη αυτά ερωτήματα, με 4 απλές συμβουλές & τρόπους!

 

1. Πίστεψε περισσότερο στον εαυτό σου, στις δυνάμεις σου.

images

Κατ’ αρχάς, όλα ξεκινούν και τελειώνουν από και σε ‘ΣΕΝΑ! Ναι, εσένα που μπορεί να πιστεύεις ότι δεν αξίζεις για κάτι σημαντικό, για κάτι μεγάλο. Όμως, ποιος το λέει αυτό; Ποιος όρίζει τι μπορώ να κάνω εγώ, από την στιγμή που εγώ θα το κάνω;

Σταματήστε να φοβάστε! Πιστέψτε περισσότερο στον εαυτό σας, σε εσάς!! Ο καθένας μας είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Ακόμα και αν δεν μας το έχουν πει, πρέπει να το αναγνωρίσουμε από μόνοι μας! Μπορούμε ειλικρινά, να πετύχουμε τα πάντα, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά και φυσικά να παλέψουμε γι’ αυτό. Γιατί χωρίς αγώνα και κόπο, η ανταμοιβή και το κέρδος δεν θα έρθουν ποτέ.

 

Εξάλλου, όπως λέει ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης, “Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά”.

 

Νομίζεις ότι λέω βλακείες; Έχω τρανές αποδείξεις από πολλούς γνωστούς και αγνώστους.

success-is-yours

Ο γνωστός σε όλους μας εκατομυριούχος Bill Gates σπούδαζε στο Harvard, όμως παράτησε τις σπουδές του για να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Την ίδρυση της Microsoft, για την οποία πάλεψε πολύ, ιδίως στο ξεκίνημά της (που κακά τα ψέματα αν δεν την δημιουργούσε, θα μέναμε πολύ πίσω ακόμη)!

 

2. Αγάπα περισσότερο τον εαυτό σου: μόνο έτσι θα αγαπήσεις πραγματικά και τους άλλους.

how-to-love-myself

Εφόσον θα πιστέψεις σε ‘σένα και στις δυνάμεις σου, επακόλουθο αυτού θα είναι φυσικό να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου, με τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματά του.  Ξέρω ότι, σου ακούγεται λίγο κουφό, αλλά δεν είναι!  Απλά έχουμε συνηθίσει να ακούμε ότι: αγαπώ τον τάδε ή την τάδε, τον Αχιλλέα ή την Αγάπη, τον σκύλο ή την γάτα μου, τα λατρεμένα μου μέρη και πράγματα.

 

Έχουμε ακούσει ποτέ κάποιον να λέει “ΜΕ ΑΓΑΠΩ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ”;

κατάλογος

 Όχι! Γιατί αν τον ακούσουμε να το λέει, το πιο πιθανό να τον θεωρήσουμε ηλίθιο και ναρκισσιστή.  Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι έτσι, γιατί πολύ απλά, έχει αποδεχθεί τον εαυτό του, την εικόνα του και τον χαρακτήρα του όπως είναι – τον έχει αγαπήσει και έτσι μπορεί να προχωρήσει στη ζωή του, πολύ πιο εύκολα από κάποιον που καθημερινά παλεύει να αποδεχθεί την εμφάνισή του, τον χαρακτήρα ή και τα πιστεύω του, λόγω κοινωνικών και μη στερεοτύπων.
 

Και να ξέρετε ότι, όταν φτάσετε στο σημείο να αποδεχθείτε τον εαυτό σας και να τον αγαπήσετε, στη συνέχεια θα αγαπήσετε πραγματικά και τους γύρω σας και, πολύ περισσότερο, θα σας αγαπήσουν εσάς πιο πολύ από ποτέ, γιατί εσείς θα εκπέμπετε αυτή τη μοναδική αγάπη!

 

3. Προγραμμάτισε λιγάκι τη ζωή σου, βάλε κάποια πλάνα, θέσε στόχους και κάνε όνειρα.

goal-list

Λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο που οι περισσότεροι μισούν, λόγω κυρίως του προγραμματισμού.  Δεν γίνεται όμως φίλε, να πιστέψεις σε ‘σένα για το ακατόρθωτο, να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να μην θέσεις κάποιους στόχους!

Δεν σου ζητώ πολλά. Πιάσε απλά μια κόλα χαρτιού και αρίθμησε τους στόχους σου για το 2016 μέσα σε 10 λεπτάΔεν χρειάζεται να γράψεις την ιστορία της ζωής σου και δεν θα κριθούν οι στόχοι σου από κανέναν άλλο, εκτός από εσένα. Άρα, ότι και να γράψεις θα είναι σωστό, ενώ οι στόχοι σου μπορεί να είναι από ένας μέχρι και χίλιοι. 

Μπορείς να βάλεις στόχο να χάσεις κάποια κιλά, να πηγαίνεις περισσότερο γυμναστήριο, να πας περισσότερα ταξίδια, να κάνεις το tattoo που πάντα ήθελες, να αγοράσεις το πανάκριβο τελευταίο μοντέλο κινητού που θες, να τα καταφέρεις με τα μαθήματά σου στο πανεπιστήμιο, να βρίσκεις πιο πολύ χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάς, ή να πάρει η ομάδα σου το πρωτάθλημα! Οι στόχοι είναι αμέτρητοι και για τον καθένα ξεχωριστοί.

 

Πίστεψε με, όταν τους σκεφτείς και τους γράψεις, θα έχεις στο μυαλό σου κατά τη διάρκεια του χρόνου τους στόχους αυτούς, και θα ξέρεις ότι πρέπει να τους υλοποιήσεις, πρώτα για ‘σένα και μετά για τους άλλους.  Η χαρά που θα νιώσεις στο τέλος του χρόνου, όταν θα δεις ότι τους πραγματοποίησες, είναι απερίγραπτη. Κι αν κάποιοι δεν υλοποιηθούν, δεν πειράζει, θα παλέψεις περισσότερο γι’αυτούς. Το πρόβλημα θα ήταν να μην υλοποιείτο κανένας.

 

Στους στόχους που θα θέσεις για τη χρονιά μπορείς να συμπεριλάβεις και πιο μακροπρόθεσμους στόχους.

SetAndReachGoals

Όπως το να πάρεις πτυχίο στα χρόνια που πρέπει (!), ή όταν γίνεις 25-30 να κάνεις το γύρο του κόσμου. Πάλι στόχοι είναι. Μπορείς όμως και να κάνεις όνειρα για πράγματα που ξέρεις ότι είναι ακατόρθωτα, αλλά εσύ τα θέλεις στη ζωή σου. Δικαίωμα στα όνειρα έχουμε όλοι ανεξαιρέτως.

Όσο αφορά τον προγραμματισμό, αυτό είναι προαιρετικό. Μπορείς αν θες να προγραμματίσεις λίγο τη ζωή σου. Δεν σου λέω να πεις τι θα φας σε 10 μέρες, αλλά τουλάχιστον να ξυπνήσεις το πρωί και να πεις “σήμερα θα κάνω αυτό και αυτό” και όντως να τα κάνεις. Μην χουζουρεύεις όλη μέρα. Καλό είναι και το απρογραμμάτιστο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει ο Θεός, αλλά κάποια πράγματα είναι καλό να τα προγραμματίζεις έγκαιρα.

 

4. Βρες ΤΙ σου αρέσει και σε ενθουσιάζει και κάνε το τακτικά

do-what-you-love

Τέλος, αφού τα κάνεις όλα αυτά θα κατάλαβες και τι σου αρέσει περισσότερο, τι σε εξιτάρει πιο πολύ! Ό,τι και αν είναι αυτό, κυνήγα το, ακολούθησέ το.

  • Είναι τρόπος ζωής για ‘σένα η γυμναστική; Σε ενθουσιάζει η άσκηση και το fitness; Κάνε γυμναστική κάθε μέρα, ή όσο περισσότερο μπορείς και επιτρέπεται.
  • Σου αρέσει ο χορός; Χόρευε μόνος στο σπίτι ή έξω όποτε βγαίνεις – αν δεν σε ικανοποιεί γράψου σε κάποια σχολή χορού ή σε κάποιο χορευτικό όμιλο!
  • Σου αρέσουν τα βιβλία; Διάβασε κι άλλα, ώσπου να κουραστείς!
  • Είσαι fan των τανιών και των σειρών; Βρες χρόνο και δες περισσότερες!

 

Γενικά, όποια δραστηριότητα σου αρέσει και σε ενθουσιάζει, είναι καλό να την επαναλαμβάνεις τακτικά.

smile happy

Εδώ, θα ήταν παράλειψή μου, να μην αναφέρω ότι συμπεριλαμβάνονται βεβαίως και όλα τα αγαπημένα μέρη και ανθρώποι.  Επίσης, αν σου αρέσει τόσο πολύ η θάλασσα και σε ηρεμεί, πήγαινε πιο συχνά κοντά σε αυτή, ενώ αν έχει καιρό να δεις τον παππού και τη γιαγιά που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακριά – πήγαινε για μια ώρα σήμερα και κάνε τους έκπληξη! Να ξέρεις ειδικά για τους αγαπημένους σου ανθρώπους ότι, δεν θα είναι πάντα εκεί. Γι’ αυτό αν τους αγαπάς, να τους βλέπεις πιο συχνά τώρα που μπορείς.

Αν κατάφερα να σε πείσω να κάνεις τουλάχιστον μία από τις πιο πάνω συμβουλές θα είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση! Δεν είμαι ούτε εγώ τέλεια, ούτε κατάφερα ακόμη το ακατόρθωτο, αλλά πιστεύω πάρα πολύ ότι, αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να απαντήσεις αν όχι όλα, έστω εν μέρει τα ερωτήματα που σε βασανίζουν.

 

Γιατί ως γνωστόν, όλα ξεκινούν από εσένα!

 

Υ.Γ. Από μικρή ήθελα να αλλάξω τον κόσμο, να τον καλυτερέψω.
Μεγαλώνοντας, κατάλαβα ότι, ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, αν δεν αλλάξεις πρώτα εσύ ο ίδιος.
Γι’αυτό ας αλλάξουμε προς το καλύτερο τους εαυτούς μας και μετά θα καταφέρουμε και την αλλαγή που θέλουμε στον κόσμο!

 

Δες επίσης: Οι καλύτερες συμβουλές που ειπώθηκαν για να αντέχεις στα δύσκολα!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending