fbpx

Τα παιθκιά των Ανθρωπιστικών σπουδών Vs. ο υπόλοιπος κόσμος!

Σαν 4οετής φοιτήτρια Αγγλικής Φιλολογίας έχω ακούσει αρκετά σχόλια που τον κόσμο για τούτη την επιλογή μου.

Νομίζω τα παιθκιά των Ανθρωπιστικών Σπουδών* μπορούν να ταυτιστούν ως ένα σημείο, με τις συχνές αντιδράσεις που παρατήρησα, σε όσους λαλώ για πρώτη φορά ότι σπουδάζω Αγγλική Φιλολογία.

*ανθρωπιστικών:  όλοι όσοι ΕΝΕΝ των Θετικών επιστημών, των Χρηματοοικονομικών, της Πολυτεχνικής τζιαι της Νομικής σχολής.

 

Ποιες είναι οι κυριότερες αντιδράσεις;

 

Η πρώτη αντίδραση: Παγωμένο χαμόγελο.
54705910

Βασικά μόλις πω ότι σπουδάζω Αγγλική Φιλολογία, το χαμόγελο του συνομιλητή για κλάσματα δευτερολέπτων κάπως παγώνει, σαν πως τζιαι είπα του ότι είμαι άστεγη τζιαι πουλώ σπίρτα για να ζήσω (που, ναι, εν το αποκλείω. Εν ένα πιθανό σενάριο για τη μελλοντική μου καριέρα!).

 

Η δεύτερη αντίδραση: Fake ενθουσιασμός.

56370065

Τέλος πάντων, για να προσπαθήσει να κρύψει το ύφος λύπησης τζιαι απογοήτευσης με τούτο που άκουσε για ‘μένα, κάμνει ότι ενθουσιάστηκε: “Οοοοο, αλήθκεια; Aγγλική φιλολογία;;; Ουάουυ”. Εν ξέρει τι άλλο να πει τζιαι έτσι κερδίζει λλία δευτερόλεπτα, για να σκεφτεί τι να πει, καθώς εν θέλει να εκφωνήσει τις πραγματικές του σκέψεις, που εν κάπως όπως την εικόνα πάνω.

 

 

Πλοτ τουίστ: Όταν ο δίπλα σου σπουδάζει Νομική τζιαι πρέπει να συστηθείτε τζιαι οι 2 – ο άλλος απλά εν θα ασχοληθεί καν με εσένα.

fake-smile2  313696_1345417880_vintage-lawyers-1

Απλά εν να γυαλίσουν τα μάθκια του μόλις ακούσει τη λέξη “Noμική” τζιαι εν να ξεκινήσει: “Μα σοβαρά σπουδάζεις Νομική;; Ουυ, πρέπει να ήσουν πολλά καλή μαθήτρια για να επέρασες. Φαντάζουμαι εν πολλά δύσκολα στο πανεπιστήμιο. Πρέπει να έσσιει καμπόσο θκιάβασμα α! Ουυ, πρέπει να είσαι τζιαι πολλά έξυπνη. Εν να εύρεις τζιαι δουλειά ευτυχώς“. Ε τζιαι εσύ μινήσκεις τζιαι θωρείς γυρών, πέρκει περάσει η ώρα.

Μα να σου πω, που μέσα σου χαίρεσαι που ούλλη η συζήτηση επήε στη Νομική τζιαι εν εσυνεχίστηκε στο ότι σπουδάζεις Αγγλική Φιλολογία (ή κάτι που τις Ανθρωπιστικές), γιατί μετά που την δεύτερη αντίδραση έρκεται

 

Η τρίτη αντίδραση: Εργοδότηση.

download (2)

Μετά που τζιείνον ούλλον τον “ενθουσιασμό” έρκεται το  ενδιαφέρον για την εργοδότηση.

Α, μπράβο! Με την Αγγλική Φιλολογία φαντάζουμαι μετά εν να κάμεις ιδιαίτερα, να πιάννεις το κάτιτις σου..” (καποιοι θαραλλέοι, μπορεί να το συνεχίσουν) “…ώσπου να διοριστείς στα σχολεία”. 

Αν τους πεις ότι,ρε κουμπάρε, μπορεί να μεν έχω σκοπό να διδάσκω αλλά μετά που τούν’ το το πτυχίο (θέλω να πιστεύκω) εν να συνεχίσω με ο,τιδήποτε θέλω“, μετά εν να περιπλέξεις τα πράματα…

Μα μπορείς; Δηλαδή εν κάμετε μόνο γραμματική;; Μα δηλαδή εν σας βάλλουν να μαθέτεε το Όξφορρ ττίξσιονναρρι, τζιαι το Ρρωμαίο τζιαι την Ιουλλιέττα π’ όξω τζιαι νεκατωτά;;”

 

Πού να εξηγήσεις τωρά τι κάμεις στο πανεπιστήμιο…

images (4)

…Τζιαι το ότι μπορεί να ξεκινάς το πτυχίο σου που τις Ανθρωπιστικές, αλλά έσσιεις σκοπό να αλλάξεις τον κόσμο. Πού ξέρεις δηλαδή; Εμείς, τα παιθκιά των Ανθρωπιστικών σπουδών μπορεί να είμαστε οι επόμενοι: Andrea Jung, J. K. Rowling, Conan O’Brien, Steven Spielberg.

 

Εν θα αρνηθώ όμως ότι οι πιθανότητες εν με το μέρος της σκληρής πραγματικότητας, που δείχνει η πιο κάτω εικόνα:

i-dont-always-talk-to-english-majors

Όμως, παιθκιά των Ανθρωπιστικών σπουδών, ας μην απογοητευκούμαστε. Ας κρατήσουμε τις γνώσεις που αποκτούμε που τούτο το πτύχιο τζιαι ας τις χρησιμοποιήσουμε με τον καλλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

Ταυτίζεσαι με τις πιο πάνω αντιδράσεις; Πώς αντιδρούν όταν τους λες εσύ τι σπουδάζεις;

Τι άποψη έχεις για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές;

 

Stay tuned για σοβαρό άρθρο σχετικά με τη γνώμη μου “Γιατί οι Ανθρωπιστικές Σπουδές είναι σημντικές σήμερα;”

 

Δες επίσης: 5 everyday facts φοιτητών VS φοιτητών αρχιτεκτονικής (ΑΡΗανών)

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending