fbpx

5 αποτελεσματικοί τρόποι να ξεκινάς θετικά οποιαδήποτε μέρα σου!

«Η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται» λέει μια λαϊκή παροιμία. Συγκεκριμένα, η πρώτη ώρα της ημέρας καθορίζει και την πορεία την υπόλοιπης ημέρας.

Η διάθεση που έχουμε όταν ξυπνάμε το πρωί, κυριαρχεί και ολόκληρη τη μέρα. Έτσι είναι στο χέρι μας να έχουμε θετικές και χαρούμενες μέρες.

Πώς μπορούμε να το καταφέρουμε  αυτό;

1
Ξύπνα λίγο πιο  νωρίς απ’ ότι πρέπει

Αν πρέπει να ξυπνήσεις στις 8:00, βάλε το ξυπνητήρι σου λίγο πιο γρήγορα και ετοίμασε το αγαπημένο σου πρωινό. Απόλαυσε το με την ησυχία σου και όχι στο πόδι. Έτσι, θα προλάβεις να “φορτώσεις” τις μπαταρίες σου  και θα έχεις και χρόνο να ετοιμαστείς με την άνεση σου. Με το να τζοιμηθείς μισή ώρα παραπάνω, εν θα  χορτάσεις πιο πολύ ύπνο, αλλά αν αρκήσεις να ξυπνήσεις, εν να βουράς και εν θα φτάνεις. Θα είσαι αγχωμένος και μέσα στα νεύρα την υπόλοιπη ημέρα.

2
Κάνε γυμναστική

Είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάς τη μέρα σου, αφού η γυμναστική σε γεμίζει με ευεξία και ενέργεια. 20 λεπτά γυμναστικής το πρωί πριν το Πανεπιστήμιο είναι αρκετά, για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σου, να γεμίσεις ενέργεια, να καθαρίσει το μυαλό σου, να αυξηθεί η διανοητική σου αντίληψη και για να ρυθμιστεί η όρεξη σου την υπόλοιπη ημέρα.

3
Άκου μουσική

Eίτε την ώρα που ετοιμάζεσαι, είτε στο αυτοκίνητο την ώρα που πηγαίνεις στο πανεπιστήμιο. Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι στη διαπασών και τραγούδα (όπως μπορείς, δεν θα σε ακούει κανένας) ή χτυπήσου “ασύστολα” στους ρυθμούς του τραγουδιού.

Υ.Γ: Να ξεκαθαρίσω ότι το αγαπημένο τραγούδι που πρότεινα να βάζεις, επιβάλλεται να είναι χαρούμενο και ξεσηκωτικό και όι  π.χ. Παντελίδη και λιώμα σε γκρεμό. Όι μόνο εν θα ξεκινήσει καλά η μέρα σου, αλλά θα είσαι για το υπόλοιπο της μέρας στα… πατώματα που τη μελαγχολία.

4
Νιώσε ευγνώμων

… για ακόμα μια μέρα που ο Θεός δεν ξέχασε να σε ξυπνήσει. Είναι στο χέρι σου να περάσεις μια όμορφη μέρα. Νιώσε ευγνωμοσύνη και χαρά για όλα τα καλά που έχεις στη ζωή σου, για τους ανθρώπους που αγαπάς και νοιώσε περήφανος για όσα έχεις αποκτήσει. Έτσι δεν θα αφήνεις περιθώριο για να επηρεάζεσαι από αρνητικές σκέψεις και βλέποντας τα θετικά στη ζωή σου, σιγά-σιγά αντιλαμβάνεσαι και το πραγματικό νόημα της ζωής. Αλλά επιβάλλεται να το νιώθεις πραγματικά και να μη μένεις μόνο στα λόγια.

5
Βάλε πρόγραμμα

Κάνε μια λίστα με τα πράγματα που έχεις να κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο σωστός προγραμματισμός μειώνει το άγχος και βοηθά στην καλύτερη εξέλιξη της ημέρας. Έτσι, έχεις υπόψη σου ακριβώς τι πρέπει να κάνεις και δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι συνεχώς τις υποχρεώσεις σου, μηπως  ξεχάσεις κάτι. Μην ξεχάσεις όμως να βάλεις στη λίστα σου και χρόνο για χαλάρωση και ξεκούραση, εκτός απο τις υποχρεώσεις.

Ακόμα να πειστείς;
Ξεκίνα θετικά και  άδραξε τη μέρα σου! 

 

Δες επίσης: 4 συμβουλές για όποιο στόχο θέλεις να πετύχεις το 2016, αλλά και γενικά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending