fbpx

Πώς να σκίσετε το jean σας και να είστε in fashion: 5 πανεύκολα βήματα (photos)!

Τα τελευταία 3-4 χρόνια επανήλθαν δυναμικά στη μόδα τα σκισμένα jeans και δεν νομίζω να φύγουν σύντομα!

Φορέθηκαν περισσότερο αυτά που είναι σκισμένα στο γόνατο. Γι’ αυτό και σήμερα θα σας δείξω πώς να σκίσετε το jean σας, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέυεστε να πάρετε ένα καινούριο που είναι ήδη σκισμένο.

Θα κάνουμε το λεγόμενο D.I.Y. , δηλαδή Do It Yourself!

Σίγουρα θα πετύχουν, γιατί σχεδόν όλα τα δικά μου jeans εγώ τα έσκισα… Κατ’ ακρίβειαν όχι εγώ, αλλά είναι σαν να τα έσκιζα εγώ 🙂

Δείτε δύο παραδείγματα από δικά μου jeans:

Θα χρειαστούμε:

  • Ψαλίδι
  • Ξυραφάκι ή γυαλόχαρτο
  • Μαχαίρι (δεν είναι απαραίτητο)

 

Είναι 5 πάρααα πολύ απλά βήματα:

Βήμα 1:

Αφού επιλέξουμε το jean που θέλουμε να σκίσουμε, το στερεώνουμε σε μια καρέκλα ή τραπέζι. Όσο πιο τεντωμένο, είναι τόσο ευκολότερα σκίζεται και τόσο πιο ασφαλές είναι για εσάς να μην μπερδευτείτε καθώς το σκίζετε.

(Το συγκεκριμένο jean είναι αντρικό και το στερέωσα σε μια καρέκλα με 4 μανταλάκια)

Βήμα 2:

Σημαδεύουμε με tipex σε ποια σημεία θέλουμε να σκίσουμε το παντελόνι. Αν θέλετε να το σκίσετε σε διάφορα και τυχαία σημεία, τότε σημαδεύετε, αφού στερεώσετε. Αν από την άλλη θέλετε να το σκίσετε συγκεκριμένα στο γόνατο, τότε καλύτερα πριν το στερεώσετε στην καρέκλα, να το φορέσετε και να το σημαδέψετε καθώς το φοράτε. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τυχόν λάθη.

Βήμα 3:

Κάνουμε με τη λεπίδα ή το ψαλίδι 3 γραμμές πάνω στο παντελόνι – κατ’ακρίβειαν το σκίζουμε ελαφρά. Οι γραμμές πρέπει να είναι λίγο πιο μικρές από το μέγεθος του σκίσματος που θέλουμε να κάνουμε. Μπορούμε να βγάλουμε πολύ μικρές τρύπες με το ψαλίδι πάνω στο παντελόνι, αντί γραμμές.

Βήμα 4:

Ετοιμαστείτε να εκτονωθείτε, γιατί ξεκινά το ξύσιμο με το ξυραφάκι (ή γυαλόχαρτο ανάλογα με το τι έχουμε σπίτι).. Αν θέλετε βάλτε και Παντελίδη στο Youtube για να μπείτε στο mood 😉 Αλλά με προσοχή, γιατί μην ξεχνάτε κρατάμε ξυραφάκι! Αν θέλετε να βγάλετε τρύπα στο jean μπορείτε να ξύζετε προς όποια κατεύθυνση θέλετε μεταξύ των γραμμών. Αν όμως θέλετε να φαίνονται οι κλωστές και να μην είναι εντελώς τρύπα, καλύτερα είναι να ξύζετε προς την ίδια κατεύθυνση, μπρος-πίσω.

Βήμα 5:

Αφού βλέπουμε το σκίσιμο, αρχίζουμε να το επεξεργαζόμαστε λίγο με τα χέρια μας, να τραβούμε λίγες κλωστές από εδώ λίγες από εκεί για να το κάνουμε όπως θέλουμε. Αν έχουμε τσιμπίδα ακόμα καλύτερα, τραβάμε τις κλωστές με αυτή.

Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει.

Αν για κάποιο περίεργο λόγο δεν σας άρεσε το αποτέλεσμα, τότε μπορούμε απλώς να βρούμε ένα άλλο παλιό jean που δεν φοράμε, να κόψουμε λίγο από την άκρια του και να το ράψουμε από πάνω. Πάλι in fashion θα είστε, γιατί ήρθαν στη μόδα τα παντελόνια που έχουν πάνω τους διάφορα ραμμένα πράγματα ή άλλα υφάσματα.

Ανδρικό jean, με άλλα κομμάτια από jean ραμμένα πάνω του

More to come! Stay tuned! 

Δες επίσης: Πώς να ντυθείς στο Πανεπιστήμιο; (για φοιτητές και φοιτήτριες)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending