fbpx

Alex Loizou: Ο πρώτος Κύπριος επιχειρηματίας στη λίστα 30 under 30 του Forbes!

Είναι η είδηση των τελευταίων ημερών: Ο Alex Loizou κατάφερε να είναι μέσα στη διεθνή, αλλά και ευρωπαϊκή λίστα 30 under 30 του 2016 στο περιοδικό Forbes που ξεχωρίζει τους πιο λαμπρούς νεαρούς επιχειρηματίες του κόσμου!
Σύμφωνα με το inbusinessnews, ο Alex κατάφερε να μπει στην αμερικανική λίστα του Forbes και να ξεχωρίσει στην κατηγορία καταναλωτική τεχνολογία (consumer tech) και στην ευρωπαϊκή λίστα στην κατηγορία τεχνολογία.

Είναι ο πρώτος νέος Κύπριος επιχειρηματίας, που καταφέρνει να είναι ανάμεσα στους υποψηφίους για τη λίστα 30 under 30 του Forbes.

 

Capture

 

Ανάμεσα σε άλλους 600 νεαρούς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, εξηγεί το τι σημαίνει για τον ίδιο αυτή η συμπερίληψη αυτή, αλλά και αυτά που τον χαρακτηρίζουν ως επιχειρηματία. Ο Alex Loizou και η ομάδα του ξεκίνησαν την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, Streethub, στο Λονδίνο το 2013. Η εταιρεία που διαθέτει τα προϊόντα της μέσω του δικτυακού Trouva εστιάζει περισσότερο στο απευθείας ηλεκτρονικό εμπόριο..

Ο ίδιος είναι CTO και συνιδρυτής του Trouva, όπου διατίθενται προϊόντα από πέραν 350 ανεξάρτητους λιανεμπόρους του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εταιρεία παρέχει διεθνώς τα προϊόντα της και ειδικά στο Λονδίνο παρέχοντας την επιλογή για συναλλαγές με παράδοση μέχρι 90 λεπτά.

Σήμερα έχει μια ομάδα 19 ατόμων και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει $3.8 εκατ χρηματοδοτήσεις από επενδυτές μεταξύ των οποίων οι Octopus Ventures, Index Ventures, PlayFair Capital και επενδυτές από εταιρείες όπως Net-A-Porter, eBay, Jack Wills και Google.

Ξεκινώντας ως επιστήμονας ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο Alex ηγείται της ανάπτυξης της τεχνολογίας που βοηθά τους βρετανούς λιανεμπόρους να ανταγωνίζονται μεγαλύτερες αλυσίδες μέσω του Trouva. Έχει μεταπτυχιακό στα συστήματα διαχείρισης πληροφοριών από το London School of Economics και του Πανεπιστημίου της Κολωνίας στη Γερμανία. Προηγουμένως ήταν μέλος του Entrepreneur First, ενός από τα σημαντικότερα επενδυτικά προγράμματα για άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία και θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Συνέχισε να μας κάνεις περήφανους Alex! 🙂

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending