fbpx

Αυτές είναι οι ομοιότητες που έχουμε ως φοιτητές με τον… Οδυσσέα!

Σκέφτηκες ποτέ πως ο Οδυσσέας έχει αρκετές ομοιότητες με εμάς τους φοιτητές; Ένα πτυχίο η δική μας Ιθάκη και ξεκινάμε το ταξίδιΑισίως αρχίζει κάθε εξάμηνο, αφού περάσεις τις προηγούμενες “Ποσειδώνιες” εξετάσεις  γλυτώνοντας από τη… Χάρυβδη.

Ικανοποιημένος/η ή όχι από τους βαθμούς, με δυνάμεις ή χωρίς , το “καράβι” σε περιμένει να συνεχίσεις.

 

Τι κάνεις (και τι δεν πρέπει να κάνεις) από αυτά που έζησε κι ο Οδυσσέας;

 

1. Κλείσε τα αυτιά

Loud-Noise-Result-No-Noise-All

Με την έναρξη των μαθημάτων ξεκινά τζιαι ο βομβαρδισμός για διάφορες εκδηλώσεις, από τους γύρω σου ή μέσω μηνυμάτων. Συναυλίες, κλαμπ αλλά κυρίως φοιτητικές βραδιές σε μουσικές σκηνές είναι μερικοί από τους “πειρασμούς” που καλείσαι να ενδώσεις. Όσο τζιαι να προσπαθείς όμως να περιορίσεις την καθημερινή νυχτερινή έξοδο, σαν κοινωνικό άτομο αισθάνεσαι την ανάγκη να  ακολουθήσεις την παρέα τζιαι  υποκύπτεις  στις… ”Σειρήνες”.

Αν η φωνή εν μελωδική τζιαι η μουσική εν καλή, είσαι τυχερός. Απλά θέλεις  να αποχωρήσεις πριν ξημερώσει, αλλιώς  αναζητάς τζιαι εσύ έναν/μια καλό/ή φίλο/η να σου βουλώσει τα αυτιά, να τελειώσει το μαρτύριο.
2. Κλείσε το στόμα!
>
drinking

Παράλληλα εφόσον δυκολεύκεσαι να φύεις από τις ”Σειρήνες” νωρίς, πίνεις τζιαι το ποτό σου . Μπυρούα γιατί είσαι τυπάς, σαγκριά γιατί ζητάς κάτι ελαφρύ, ένα ούζο γιατί εν all-time-classic ή τζιαι ούλλα μαζί. Έρκεται η ώρα να πάεις σπίτι, αν είσαι ικανός προσεκτικά – αλλιώς με το ταξί γιατί είσαι μάγκας.

Το ωραίο εν την επόμενη μέρα όμως, που ξυπνάς τζιαι νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο… νησί των λωτοφάγων. Δεν ξέρεις πού πάνε τα τέσσερα σου… Αν έσσιεις μάθημα, μπαίνεις στην τάξη τζαι δεν ξέρεις αν είσαι στη σωστή. Αν πάλε ξημερώνει Σ/κ χάνεις τη μέρα ώσπου να φέρεις τα μίλια σου.
3. Απέφυγε τις… ματιές!

tumblr_inline_nq9r3qcwcP1qjo5dp_250

Ακόμα τζιαι μια καθημερινή στο πανεπιστήμιο, με τους καθηγητές στο έδρανο να σε παρακολουθούν με το μάτι του Κύκλωπα, απαρατήρητος δεν περνάς. Τhe big cyclops is watching you! Αν είσαι λλίο πιο χαλαρός τύπος τζιαι  δεν παρευρίσκεσαι καθημερινά στο μάθημα, έρχεσαι αντιμέτωπος με τη συνηθισμένη ερώτηση. “Ποιος/α είσαι; To όνομα σου;”.

Βέβαια εσύ σαν πολυμήχανος/η Οδυσσέας, είσαι έτοιμος/η τζαι απαντάς  με ευθύτητα. ”Είμαι ο Κανένας! ”  Εντάξει τώρα, να μεν επεκταθώ… Η τάξη γελά,  ο καθηγητής δεν ανταποκρίνεται. Εεε εγλύτωσες την τζιαι για σήμερα. Κάτσε τζιαι προσπάθησε να μεν γίνεσαι στόχος.
4. Έλεγξε τις αισθήσεις σου!

H χρονιά προχωρά τζιαι τα μαθήματα έχουν τις απαιτήσεις τους. ‘Έρχεται η στιγμή που το παίρνεις απόφαση ότι πρέπει να διαβάσεις. Κάθεσαι στο γραφειούι σου, ανοίγοντας βιβλία, τετράδια σημειώσεις. Μια σελίδα, δυο σελίδες, τρρρρ… η τεχνολογία  σε καλεί κοντά της.

Κοιτάζεις 2 λεπτά το κινητό να στείλεις μήνυμα,  ανάφκεις 5 λεπτά την τηλεόραση να δεις κάτι που παίζει τζιαι σε 2 ώρες είσαι ξανά πίσω στο γραφείο σου. Έτοιμος/η να συνεχίσεις, αλλά η διαδικασία επαναλαμβάνεται, αφού σαν ”υποχείριο” της τεχνολογίας άλλης Μάγισσας Κίρκης, αρνείσαι να συγκεντρωθείς.

5. Συγκεντρώσου στο στόχο σου!

SetAndReachGoals

Ο σκοπός  σου είναι ένας: να τα καταφέρεις όσο καλύτερα μπορείς. Έχεις τα εφόδια, φτάνει να είσαι επιλεκτικός με τις Σειρήνες, συγκρατημένος με τους λωτούς, να ξεγελάς αλλά να παρακολουθείς τον Κύκλωπα και κυρίως να ξέρεις να χειρίζεσαι ΕΣΥ την Κίρκη.

 

Κοίταξε να  απολαύσεις (όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται) το ταξίδι, αλλά μην ξεχνάς τον προορισμός σου γιατί, οι μνηστήρες… παραμονεύουν!

Δες επίσης: Γιατί αξίζει πάντα να βγαίνεις από το “comfort zone” σου;

images

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending