fbpx

Γιατί πάντα κάποιος θα σε περιμένει να επιστρέψεις στο σπίτι…

Κατά καιρούς ακούμε σημαντικές ειδήσεις που στην αρχή μας σοκάρουν αλλά στην συνέχεια το προσπερνάμε χωρίς να προβληματιστούμε και ιδιαίτερα.

Ακούμε αρκετά συχνά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι σε σχέση με τον πληθυσμό που έχουμε στην Κύπρου,  ο αριθμός των θανατηφόρων δυστυχημάτων από νεαρά άτομα είναι πολύ μεγάλος και δεν λέμε να βάλουμε μυαλό!

 

Τι πρέπει να προσέξουμε σε εμάς ή στους άλλους:

 

Η ταχύτητα!

1h

Όταν είσαι πιο νέος, δεν υπολογίζεις ούτε τον κίνδυνο, ούτε τις επιπτώσεις που μπορεί να σου προκαλέσει. Θεωρούμε πολλές φορές ότι με το να τρέξουμε με το αμάξι, θα πάμε στον προορισμό μας πιο γρήγορα, αλλά μόνο αυτό δεν γίνεται. Όταν δεν είσαι και αρκετά έμπειρος μπορεί να μην είσαι σε θέση να αντιδράσεις ανάλογα σε κάτι που μπορεί να βρεθεί στον δρόμο σου, την ώρα που τρέχεις. Πέραν του ότι βάζουμε σε κίνδυνο τον ίδιο μας τον εαυτό, κινδυνεύουν και οι άλλοι οδηγοί γύρω μας.

 

Η ζώνη!

2η

Επίσης, μερικές φορές αγνοούμε το γεγονός ότι πρέπει να φοράμε τη ζώνη μας, είτε θα διανύσουμε κοντινή απόσταση, είτε επειδή μας ενοχλεί. Μια κίνηση είναι, με το που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο! Ας μην ξεχνάμε πόσες φορές αυτή η ζώνη, έσωσε πολλές ανθρώπινες ζωές.

 

Το αλκοόλ!

3η

Το αλκοόλ που το βάζεις; Βγαίνουμε έξω να διασκεδάσουμε και δεν έχουμε μέτρο στο πόσο ποτό θα πιούμε εφόσον γνωρίζουμε ότι εμείς οδηγούμε το αυτοκίνητο. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να μην βρούμε αστυνομία στον δρόμο και πληρώσουμε πρόστιμο. Το να είναι κάποιος μεθυσμένος όμως και να μην βλέπει μπροστά του την ώρα που οδηγεί, το σκέφτηκες;

 

Το κινητό!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κρατάμε τόσες ώρες το κινητό και ούτε την ώρα που οδηγούμε δεν το αποχωριζόμαστε. Κρίμα είναι να μην καταλαβαίνουμε ότι μας αποσπά την προσοχή μας, το να στέλνουμε μηνύματα ενώ οδηγούμε ή να παίρνουμε τηλέφωνα. Έστω τα hands-free γιατί τα έχουμε ρε παιδιά;

 

Κάποιοι ανησυχούν για εσένα!

5h

Εσύ σκέφτηκες καθόλου μετά από όλα αυτά που μπορεί να κάνεις, ότι υπάρχει και μια μάνα, ένας πατέρας, μια οικογένεια στο σπίτι που σε περιμένει να επιστρέψεις όπως ακριβώς έφυγες; Μας έφεραν στην ζωή, μας μεγάλωναν μια εικοσαετία για να πάθουμε κάτι μέσα στα σίδερα ενός αυτοκινήτου; Πάντα πριν φύγουμε από το σπίτι ακούμε έναπρόσεχε παιδί μου, αλλά δεν υπολογίζουμε πόσο σημαντικό μπορεί να είναι αυτό που μόλις ακούσαμε. Όσο περνά από το χέρι μας, δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο! Σκέψου πόσο ανησυχούν αυτά τα άτομα για εμάς κάθε φορά που λείπουμε από το σπίτι!

Δεν νομίζω να το θέλει κανείς αυτό. Δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι και πολύ! Να είσαι περισσότερο προσεκτικός και να μην αγνοείς τους κινδύνους που υπάρχουν.

 

Γιατί στην τελική, αυτός που φοβάται έστω και λίγο, δεν παθαίνει τίποτα!

 

Δες επίσης: “Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι ήταν τόσο επικίνδυνο…”

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending