fbpx

Είσαι “κάχτος” όταν…

Κάποιοι ακούγοντας τη λέξη κάκτος (κάχτος άλα κυπριακά), πολύ πιθανόν να φέρουν στο μυαλό τους το όμορφο αυτό φυτό που οι περισσότεροι έχουμε στα σπίτια ή στις αυλές μας!

Κάποιοι άλλοι μάλιστα, μπορεί να μην το γνωρίζουν καν ή και να το απεχθάνονται, κυρίως λόγω της εμφάνισής του και των πολλών αγκαθιών που έχει.

Ένα όμως έχω να σας πω! Ο κάχτος είναι ένα από τα πιο αδικημένα φυτά! Πολλές φορές από τα αγκάθια του ανθίζουν τα ωραιότερα λουλούδια!

kaktos4

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι είναι τόσο (μα τόσο) συνηθισμένοι σε αυτή τη λέξη, που μέρα-νύχτα, βρέξει-χιονίσει, η “καχτοσύνη” θα τους ακολουθεί. Με λίγα λόγια, είναι κάχτοι! Και τι εννούμε με τη λέξη “κάχτος ως Κυπραίοι; 

Κάχτος φίλε μου, είσαι όταν όλα σου πάνε στραβά, όταν νιώθεις ότι η ζωή και κυρίως η τύχη, σου παίζει περίεργα παιχνίδια! Τι είπα τώρα; Κάχτος και τύχη πάνε μαζί (ή καλύτερα ατυχία)! Και να σου πω και κάτι; Aν είσαι άτυχος, δεν αλλάζει το πράγμα, ότι και να γίνει.

Mετά από πολλή σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι: Once a κάχτος, always a κάχτος!

Γι’ αυτό, κάχτοι της Κύπρου και του κόσμου όλου, ας ενωθούμε! Μόνο έτσι θα γλυτώσουμε από την “καχτοσύνη”!

Παρακάτω ακολουθούν μερικές ερωτήσεις, γι’ αυτούς που ακόμη βρίσκονται σε αμφιβολία ή και για αυτούς που δεν έχουν καταλάβει ακόμη.

993052_10201442804459053_432243628_n

Οι περισσότεροι θα ταυτιστούν και θα καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους! Τα γεγονότα που ακολουθούν είναι πραγματικές ιστορίες και εμπειρίες – προσωπική μου ζωή, φίλων και γνωστών!

Ας αρχίσουμε λοιπόν!

 

1
Μήπως έχεις κανονίσει και οργανώσει ποτέ κάτι…

… Π.χ. μονοήμερο στις Πλάτρες ή στην Πάφο, ή κάθοδο εσένα και της παρέας σου σε ένα από τα πολλά καφέ της πόλης σου, από μέρες ή και μήνες και την ημέρα που είναι κανονισμένο, ξαφνικά πλημμυρίζει όλη η Κύπρος, γίνεται ανεμοστρόβιλος έξω από το σπίτι σου, τυφώνας Κατρίνα  ή και τσουνάμι που παρασύρει όλη την Κύπρο; Με αποτέλεσμα εσύ να μην μπορείς να βγεις από το σπίτι;

Σου έχω κι άλλο: Κλείνεις εισητήρια, και εντελώς τυχαία, η αεροπορική έχει πρόβλημα και ακυρώνει την πτήση τελευταία στιγμή, ή έρχεται ο αγαπημένος σου καθηγητής και σου βάζει ενδιάμεση εξέταση την οποία δεν αλλάζει κι εσύ δεν μπορείς αναγκαστικά να πας! Συνεπώς, εσύ ο κακομοίρης ακυρώνεις την πτήση! Αν είναι και με την Ryan Air, αποχαιρέτα τα λεφτουδάκια σου που χάνεις, καθώς δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων!

2
Σου έτυχε να ετοιμάζεσαι να βγεις από το σπίτι, να έχεις δει τον ηλιόλουστο καιρό έξω και μόλις βγεις έξω να αρχίσει να βρέχει καταρρακτωδώς; 

Αυτό και αν αποτελεί καχτοσύνη, ιδίως για αυτούς που δεν έχουν αυτοκίνητο και θα περπατήσουν, αφού δεν έχουν άλλο μέσο! Να μην σχολιάσω για εμάς τις κοπέλες που μόλις ισιώσουμε το μαλλί μας και βγούμε έξω, θα αρχίσει να βρέχει! Και άμα δεν έχεις ομπρέλα ή σακάκι με σκoυφάκι, άσ’ τα να πάνε φίλη μου..

Και να πεις είμαστε στην Αγγλία που σχεδόν καθημερινά βρέχει; Είμαστε στην Κύπρο ρε παιδί μου, στην οποία τις περισσότερες μέρες του χρόνου είναι καλοκαίρι!

Top-Beaches-in-Cyprus-and-Cuba2.jog_

Είναι ανάγκη τις λίγες φορές που βρέχει να την πληρώνουμε εμείς; Αχ!

3
Πάμε στα του ποδοσφαίρου τώρα.

Μήπως όποτε πας γήπεδο η αγαπημένη σου ομάδα εντελώς τυχαία, τις πλείστες φορές θα  χάσει στο match; Είσαι από τους τύπους που οι φίλοι σου παρακαλούν να μην πατήσεις το πόδι σου στο γήπεδο; Είσαι με λίγα λόγια ο κάχτος της ομάδας σου;

Ντάξει, εδώ είναι πιο απλά τα πράγματα. Για το καλό της ομάδας, αλλά και το δικό σου, παρακολούθα τον αγώνα από τον καναπέ σου. Θα γλυτώσεις και τα επεισόδια, αλλά και την κατακραυγή από την παρέα σου!

Όσο αφορά την οδήγηση και τα αυτοκίνητα γενικά…

4
Καταρχάς, πόσο εύκολα βρίσκεις parking;

Μόνο και μόνο από την απάντηση αυτή κρίνονται πολλά! Γιατί, το να βρεις χώρο για να σταθμεύσεις κάπου, αποτελεί εντελώς θέμα τύχης.

  • Είσαι από αυτούς που μόλις πάνε σε έναν τόπο, θα βρουν αμέσως ή μετα από 1-2 λεπτάκια χώρο για να παρκάρουν; Αφού είτε θα φεύγει κάποιος εκείνη την ώρα και θα έχουν έτοιμο χώρο ή εντελώς τυχαία βρίσκουν ένα τοπούδι, το οποίο ούτε η άκρη του ματιού μας δεν το βλέπει;
  • Ή είσαι από αυτούς που για να παρκάρουν θέλουν 5-10-15 λεπτά; Μην πω για μισάωρο, αν είσαι κάπου που δεν έχει καν parking, παντού έχει αυτοκίνητα και δίπλα ένα χωράφι που για να σταθμεύσεις θέλει 3 – 3,50 ευρώ. Κι εσύ βέβαια, ως κλασικός Κυπραίος/α, δεν θα παρκάρεις εκεί για να τους δώσεις και λεφτά για 20 λεπτά δουλειά και χτυπάς με το αυτοκίνητο γυρούς, μέχρι να βρεις κι εσύ ένα γέριμο τοπούδι να παρκάρεις!
  • Σου έχει τύχει ποτέ να περιμένεις για να παρκάρεις, καθώς μετά από υπερπροσπάθειες βρήκες ένα αυτοκίνητο να φεύγει: Ξαφνικά ενώ φεύγει ο άλλος, έρχεται ένας από απέναντι και μπαίνει απευθείας όπως τον Michael Schumacher; Μεγάλη αδικία αυτό το πράγμα…

parking_o_523956

  • Ή σου έχει τύχει ποτέ μετά από πολύωρη αναζήτηση να βρήκες χώρο να παρκάρεις και όταν πάεις κοντά να δεις σταθμευμένο ένα smart; Ούτε φαίνεται από μακριά! Μεγάλη απογοήτευση!
  • Να σχολιάσω το parking του Πανεπιστημίου Κύπρου; Μπορεί για 15 λεπτά να μην βρίσκεις χώρο να παρκάρεις (αφού τα περισσότερα είναι παρκαρισμένα όπως να ‘ναι) και το παρκάρεις 100 μέτρα μακριά. Παρόλ’ αυτά, ένας άλλος που ακόμη να καταλάβω πώς, βρίσκει parking ακριβώς έξω από το ΧΩΔ02!

trolling-why-u-no

Πώς γίνεται οέο; Ας μας απαντήσει κάποιος, παρακαλώ!

5
Σου έχει τύχει  να έχεις παρκαρισμένο το αυτοκίνητό σου κάτω από την πολυκατοικία ή  έξω από το σπίτι σου…

… ή και γενικά όπουδήποτε, και κάποιος καλός κυριούλης να έχει παρκάρει με τέτοιο τρόπο που να ΜΗΝ μπορείς να φύγεις; Kαι άντε τώρα να τον βρεις, ιδίως αν είσαι κάπου έξω. Εσύ θα περιμένεις και θα βρίζεις! Έε, κάποτε θα έρθει και αυτός.

Εν τω μεταξύ, ως γνωστόν εμείς οι Κυπραίοι, ως οι “καλύτεροι” οδηγοί του κόσμου, θα έχουμε προσπαθήσει με 1000 τρόπους να βγάλουμε το αυτοκίνητό μας από τον κλοιό που μας έστησαν! Και βέβαια, όταν έρθει ο άλλος θα αρχίσει το βρισίδι, ιδίως αν βιαζόμαστε να φύγουμε και δεν μπορούμε εξαιτίας αυτού!

6
Είσαι από αυτούς που δεν πολυ-χρησιμοποιούν το λεοφωρείο, αλλά όταν το χρησιμοποιήσουν μια φορά, θα χαλάσει η μηχανή του;

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μείνει το λεοφωρείο στο δρόμο και να περιμένεις άλλη τόση ώρα, ώσπου να έρθει άλλο! Και άμα χαλάσει και το άλλο λεοφωρείο, ε καλά! Είσαι κάχτος φίλε μου!

Σου έχω κι άλλο! Μήπως όταν χρησιμοποιείς το λεοφωρείο, στη θέση που κάθεσαι είναι χαλασμένο το air-condition και στάζει νερό από πάνω κι εσύ αναγκαστικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι, γιατί είναι γεμάτο το λεοφωρείο και δεν μπορείς να αλλάξεις θέση;

7
Έχεις πάει ποτέ σε καφέ ή εστιατόριο και παρήγγειλες φαγητό ή καφέ και σε ξέχασαν; 

Τραγικό, κυρίως αν παρήγγειλες φαγητό και πεινάς σαν λύκος! Ιδίως, όταν λες: “εντάξει βρε, θα έρθει σε λίγο” και το λίγο γίνεται μια αιωνιότητα! Πόσο μάλλον όταν  πεις στον σερβιτόρο που είναι το φαγητό σου που άργησε μια ώρα να έρθει  και αυτός έχει χάσει την παραγγελία σου ή την έχει συγχύσει με άλλο τραπέζι και δεν ξέρει τι να πει!

Sorry φίλε μου, αλλά το cheeseburger σου το τρώει το κοριτσάκι στο απέναντι τραπέζι!

Παράλληλα, σου έχει τύχει να θες κάτι τόσο πολύ, π.χ. μια κρέπα με φράουλες και σοκολάτα, να την έχουν παραγγείλει όλοι οι φίλοι σου και όταν παραγγείλεις εσύ τελευταίος, να σου λέει το γκαρσόνι: “δυστυχώς δεν έχουμε άλλες φράουλες για ‘σένα”!

615x200-ehow-images-a00-03-nj-cope-with-anger-800x800

Τι λες ρε φίλε;

8
Καμιά φορά που περπατούσες και δίπλα σου είχε “λιμνούλες” από νερά και λάσπη…

…καθώς προηγουμένως είχε βρέξει, πέρασε κανένα αυτοκίνητο με ταχύτητα φωτός και εσύ έγινες όπως τον βρεγμένο λασπογάτο;

9
Σου έτυχε να αποθηκεύσεις ένα αρχείο στη Word και ξαφνικά να κολλήσει το computer;

Κι έτσι να χαθεί ό,τι έγραψες; Άσ’ τα! Ευτυχώς κάποιες φορές μας σώζει το auto-saved! Ή δεν σου έτυχε να έχεις αποθηκευμένα αρχεία και φωτογραφίες πάνω στο usb σου, το οποίο επειδή το έβαλες σε άλλο computer κόλλησε ιό και χάθηκαν όλα;

10
Και όσον αφορά τα ταξίδια..

Μήπως όταν πήγες στην πανέμορφη Ρώμη για να δεις τη Fontana di Trevi και να ρίξεις το νόμισμά σου κάνοντας μια ευχή, την ώρα που πήγες να ρίξεις το κέρμα συνηδητοποίησες ότι δεν υπήρχε νερό μέσα στο συντριβάνι;; Και όμως, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, το γεγονός αυτό συνέβηκε σε πολλούς και μπορείτε να το διαπιστώσετε και από την παραπάνω φωτογραφία!

Γενικά, όποτε πας ταξίδι σου τυχαίνει τα πιο γνωστά και φημισμένα αξιοθέατα να συντηρούνται εκείνες τις μέρες που βρίσκεσαι εσύ εκεί; Σαν να και δεν υπάρχουν άλλες μέρες να τα συντηρήσουν! Η ακόμη καλύτεραμ να είναι κλειστά; Αν είναι δυνατόν ρε φίλε..

Αποτελέσματα:

  • Αν απάντησες θετικά στις περισσότερες ερωτήσεις (τουλάχιστον στις 5 και πάνω): Τότε τα λόγια είναι περιττά! Είσαι κάχτος! Δεν υπάρχει σωτηρία!
  • Αν απάντησες θετικά σε μία μέχρι και 4 ερωτήσεις: Τότε είσαι στα πρόθυρα! Μπορείς να αλλάξεις την τύχη σου, προσπαθώντας για το καλύτερο!
  • Αν απάντησες αρνητικά σε όλες: Ε τότε μπράβο σου! Είσαι πολύ τυχερός! Η λέξη κάχτος σου είναι παντελώς άγνωστη!

 kaktos7Εσύ ταυτίστηκες με τις πιο πάνω εμπειρίες; Τα έχεις ζήσει ξανά και ξανά; 

Υ.Γ.1: Είπαμε κάχτοι, αλλά προς Θεού δεν σημαίνει τίποτα αυτό το άρθρο, καθώς είναι τελείως χιουμοριστικό! Δεν σημαίνει ότι, όλα αυτά συμβαίνουν σε κάποιο άτομο καθημερινά, αλλά κάποτε ή και κάποιες φορές περισσότερο. Και φυσικά συμβαίνουν στους περισσότερους!

Υ.Γ.2: Όλα είναι μέσα στο μυαλό! Αν θεωρείς ότι είσαι κάχτος και το λες καθημερινά, θα σου συμβαίνουν συνέχεια στραβά πράγματα! Αν προσπαθήσεις να το δεις πιο θετικά, τότε η ατυχία σου θα γυρίσει σε τύχη. Να είσαι σίγουρος! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending