fbpx

5 + 1 (ενοχλητικές) καταστάσεις των οδηγών και δρόμων της Λευκωσίας που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις!

Εν ξέρω τι παθαίνουν οι χωραΐτες  όταν οδηγούν… Αν τζιαι έπιασα την άδεια οδήγησης μου στη Λευκωσία, βλέπω πολλές διαφορές στο τρόπο που οδηγούν στη πόλη μου, Λάρνακα. Στη Σκάλα λοιπόν οδηγούν ήρεμα σε σύγκριση με τους Χωραΐτες που οδηγούν τόσο επιθετικά.

Εν ξέρω τι μας κάμει πιο ήρεμους:

  • εν τα φλαμίγκο;
  • η θάλασσα;
  • το ότι θωρούμε τα αεροπλάνα να πετούν;

Η διαφορά πάντως εν μεγάλη! Τωρά για τις άλλες πόλεις εν μπορώ να μιλήσω, γιατί εν έζησα ή οδήγησα αρκετά τζιαμέ (αν τζιαι ξέρω ότι τζιαι οι Λεμεσσιανοί έχουν ένα ιδιαίτερο τρόπο οδήγησης).

Θέλω όμως να επικεντρωθώ στη “Χώρα”στη πρωτεύουσα μας, στη καρκιά του νησιού μας – τζιαι να αναφέρω κάποιες (ενοχλητικές) καταστάσεις που γίνονται στους δρόμους, που νομίζω κάθε οδηγός στη Λευκωσία επαρατήρησε τα. Ελπίζω να προετοιμάσω, εσάς τους μη “πρωτευουσιάνους” οδηγούς, για το τι θα αντικρίσετε στη “Χώρα” ως οδηγοί.

 

1. ΠΙ ΠΙ ΠΙΙΙΙΙΙΙΙ! Άκου τη θυμωμένη πουρού!

An irritated young man driving a vehicle is expressing his road rage.

  • Είσαι στα φώτα. Εν κόκκινο. Περιμένεις. Ξαφνικά γίνεται πορτοκαλί… και πράσινο ΠΙ, ΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ. Άκου την θυμωμένη πουρούύύ… Ναι, εσύ φταίεις επειδή επέρασε ένα κλάσμα δευτερολέπτου, ενώ ήταν πράσινο τζιαι ακόμα εν εξεκίνησες! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. Μόλις δεις το πορτοκαλί, τράβα μπρος!
  • Είσαι σε γειτονιές. Κατοικημένη περιοχή. Πάεις με 25-30 khm/h… ΠΙ, ΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ. Άκου την θυμωμένη πουρούύύ… Παίζει την πουρού καθώς σε προσπερνά ,πατώντας φουλ το γκάζι τζιαι γυρίζει να σε θωρεί με ύφοςI will find you and I will kill you“… Ναι, εσύ φταίεις, επειδή επίενες πολλά αργά, άσχετο αν εν κατοικημένη περιοχή. ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΒΟΥΡΑΣ. ΝΟ MATTER WHAT. RUN, FOREST, RUN.
  • Είσαι πίσω που λεωφορείο. Το λεωφορείο σταματά για να πιάσει 1-2 επιβάτες… ΠΙ, ΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ. Άκου την θυμωμένη πουρουυυ… Ναι, εσύ φταίεις επειδή έπρεπε να το προσπεράσεις. Τι τζιαι αν δεν έχει χώρο; Τι τζιαι αν δεν βλέπεις την αντίθετη λωρίδα… Έπρεπε να προσπεράσεις. Τωρά πώς; Εν ξέρω, πρέπει να πετάς! ΠΕΤΑ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ ΠΕΤΑ (ΤΖΙΑΙ ΓΕΛΑ).
  • Είσαι στο αλτ για να φκεις σε λεωφόρο (ας πούμε π.χ. τη Λάρνακος). Εν σταματούν τα αυτοκίνητα να περνούν. Εσύ θέλεις να είσαι σίουρος ότι προλαμβαίνεις να φκεις. ΠΙ, ΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ. Άκου την θυμωμένη πουρουυυ…  Ναι, εσύ φταίεις επειδή έπρεπε να φκεις. Είσαι εν εισαι σίουρος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΗΧΤΕΙΣ. ΤΖΙΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.

(Μα ό,τι κάμουμεν εν λάθος;! Ναι, Φουτούλλη μου, ό,τι κάμουμεν εν λάθος!)

 

2.  Πώς τα καταφέρνουν τζιαι προσπερνούν;;; ΤΡΟΠΟΣ – ΧΩΡΟΣ – ΘΑΡΡΟΣ – ΘΡΑΣΟΣ!

images (2)

Όπως, περιμένουν που εσένα να μπηχτείς, έτσι μπίουνται τζιαι τζιείνοι στις λεωφόρους κτλ. ‘Εχε τα μάτια σου ανοικτά, βράδυ-πρωί… ΕΧΕ ΤΑ ΜΑΘΚΙΑ ΣΟΥ 300! ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ. Σε προειδοποιώ: Εν να μπηχτούν τζιαμέ που ΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ!

…τζιαι τζιαμέ ΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. Τείνουν να προσπερνούν, no matter what. Έχει εν έχει χώρο, εν να προσπεράσουν.. Που τα δεξιά; Που τα αριστερά; Εν εχει καμιά σημασία. ΕΝ ΝΑ ΕΥΡΟΥΝ: τον τρόπο, το χώρο και το θάρρος (a.k.a. ΘΡΑΣΟΣ).

…τζιαι ΣΤΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ που εν γεμάτες παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο δρόμο, στα πεζοδρόμια τζιαι όπου εύρουν. Ο απέναντι ΕΝθα σταματήσει να σε περιμένει να περάσεις αν δεν σας χωρεί τζιαι τους δύο. ΕΝ ΝΑ ΕΥΡΕΙ ΠΑΛΕ: τον τρόπο, το χώρο και το θάρρος (a.k.a. ΘΡΑΣΟΣ). Τούτο σημαίνει ότι θα υπάρχουν θύματα… Θύμα μπορεί να είναι το καθρεφτάκι σου, το καθρεφτάκι του, ή το καθρεφτάκι του παρκαρισμένου.

 

3. PARKING: Παρκάρω όπου εύρω – μα ΟΠΟΥ εύρω- τζιαι ΟΠΩΣ εύρω!

Lazy_Pathetic_Cypriot-gallery

Yes, this is Cyprus my friend. Εν αλήθκεια ότι σε ούλλες τις πόλεις παρκάρουμε όπου εύρουμε… Στα πεζοδρόμια, μες το δρόμο, πολλοί (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) σε πάρκινγκ αναπήρων… Αλλά στη Λευκωσία εν πιο έντονο.

Κάμε μια βόλτα στους δρόμους της Παλιάς Λευκωσίας τζιαι εν να δεις κάτι θεόστενους δρόμους, που ίσσια που φορεί ένα αυτοκίνητο να περάσει. Εν να δεις τζιαμέ ζαβόπαρκαρισμένα BMW και AUDI.

Καλά ρε φίλε, εν σκέφτεσαι τα λεφτά που έδωκες για να το ‘γοράσεις τζιαι πετάσSεις το έτσι απλά, για να μεν πληρώσεις parking;;!

Εν να επίενεν να τους τα εφακκούσεν κάποιος τζιαι να έφεφκε, έτσι για να σκέφτουνται καλύτερα που να “το πετάξουν” την επόμενη φορά. Να θυμάσαι: το ότι κρατάς ακριβό αυτοκίνητο, εν σημαίνει ότι ανήκει σου τζιαι ο δρόμος! Κάμε τζιαι μια βόλτα σε χώρους στάθμευσης – οπουδήποτε– τζιαι σίουρα εν να δεις αυτοκίνητα να πιάνουν δύο θέσεις. THEY JUST DON’T CARE, DUDE!

 

4. Ώρες αιχμής: Το μεγαλύτερο λάθος της ζ ωής σου!

unnamed-37-63d3sudywzusu70xt81zc6ne1h1o4a7ztptbqap6ym6

Ναι, σαν την κίνηση της ΧΩΡΑΣ, εν θα εύρεις αλλού σε ούλλη τη ΧΩΡΑ (Κύπρο)! Ίσως γι’ αυτό να είναι τζιαι τόσο δύσπιροι τζιαι “επιθετικοί” οι οδηγοί τζιαμέ…

7-9:00 π.μ.: Η κίνηση ξεκινά που το high-way τζιαι περιμένεις να φτάσεις –τζιαι να περάσεις– τζείνα τα καταραμένα φώτα του Καλησπέρα.

Ίσως γι’ αυτό τα ονομάσαν “καλησπέρα”.. Γιατί ώσπου να φτάσεις τζιαμέ που καλή – μέρα νιώθεις ότι φτάνεις σε καλή – σπέρα.

 

Αν πρέπει να πιένεις δουλειά έτσι ώρα, τότε πρέπει να υποστείς τούτο το βασανιστήριο κάθε μέρα. Προτείνω να έχεις μαζί σου κανένα μαξιλαρούι, όσο περιμένεις. Να κοιμηθείς λλίο, να κόφκεις τζιαι κανένα κουρούδιν. Αν είσαι φοιτητής όμως, τζιαι ήρτε σου η φαεινή ιδέα να έρτεις γλήορα το πρωί στο Πανεπιστήμιο τότε ναι, εν να καταλάβεις ότι ΕΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.

Τούτο συμβαίνει τζιαι το μεσημέρι κατά τη 1 μ.μ. ή το απόγευμα κατά τις 4 μ.μ., σε κεντρικές λεωφόρους κυρίως όπως: η Μακαρίου, Γρίβα Διγενή, Διγενή Ακρίτα. Αν θέλεις να πάεις γυρό ή να κανονίσεις κάτι δουλειές που εν νεν επείγουσες τζείνη την ώρα, JUST DON’T!  Το να μπεις σε κίνηση στη Λευκωσία έννεν αστείο! Εν να το ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ τζιαι εν να είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.

 

5. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ: Εχάθηκες; Ε εν να χαθείς ακόμα παραπάνω!

driving

-Τι έχει η Λευκωσία;

-Μονοδρόμους… Πολλούς μονοδρόμους! Μονόδρομοι EVERYWHERE!

Οι αγαπημένοι μονόδρομοι λοιπόν, κάμνουν δύσκολη τη ζωή μας. Αν χαθείς ή μπεις σε λάθος δρόμο, απλά εν μπορείς να το παίξεις ότι ξέρεις τους δρόμους, ή ότι μπορείς να προσανατολιστείς τζιαι να τα εύρεις. Εν θα τα εύρεις. Κάποιος μονόδρομος εν να βρεθεί μπροστά σου, που εν να σε συγχύσει, τζιαι εν να κάμεις το γυρό του πελλού ώσπου να πεις:

Τέλος. Είμαι πελλός. Αφήνω το αυτοκίνητο δαμέ που είναι τζιαι εν με κόφτει τίποτε πιον. 

(Τζιαι το άσχημο με τη Λευκωσία είναι ότι άμαν χάνεσαι, έχεις τζιαι την έννοια να ΜΕΝ βρεθείς στα κατεχόμενα χωρίς να το καταλάβεις τζιαι να σε πιαν οι Τούρκοι!)

 

6. Λευκωσιάτικο καμάκι – Λευκωσιάτικος γυρός!

driving-damon

Άφηκα το καλύτερο στο τέλος: Έτσι τζιαι εγύρισες να δεις το δίπλα αυτοκίνητοέστω τζιαι αφηρημένα χωρίς να το καταλάβεις – Α Παναγία μου, ο άλλος θα το ερμηνεύσει ότι θέλεις τον! Ότι δηλαδή: “θες να κάνετε σχέση, να περπατάτε αγκαλιά, να σε φιλά στα φανερά, να σε κρατά απ’ τη μέσηηη! Oh fuck, επάτησες την, ακόμα ένα μεγάλο λάθος… Θα μείνει να σε θωρεί τζιαι εσύ εν να μείνεις άγαλμα που το πόσο άβολα νιώθεις. ΌΙ, ΕΝ ΓΥΡΕΦΚΟΥΜΑΙ μες το αυτοκίνητοΕγώ τη δουλειά μου θέλω να κάμω! Πιθανόν ο χωραΐτης εν να κατεβάσει το παράθυρο να σου μιλήσει, ή να σε ακολουθήσει για λλίο, ή να το παλάρει τζιαι να φύει για να σε εντυπωσιάσει (;;!)

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΡΙΣΜΑ;;!! THERE’S NO FUCKING LOGIC!

 

Αλλά τούτο το καμάκι μες το αυτοκίνητο, ξέρετε ούλλοι που πόθεν εξεκίνησε… Φυσικά που τον “λευκωσιάτικο γυρό“. Ντάξει, οφείλω να το ομολογήσω ότι έσσιει πλάκα. Πού εν η περιβαλλοντική συνείδηση; Πιέννετε τζιαι κανένα γυρό με τα πόθκια… Ή πιέννετε για ένα ποτό, σε κανένα μπαράκι αν έχετε όρεξη για φλερτ… Απλά άμαν οδηγείτε, να είσαστε προσεκτικοί!

 

Τούτο ισχύει για ούλλους τους οδηγούς σε κάθε τόπο! Όταν οδηγούμε τα μάτια μας να είναι 14 και η προσοχή μας στο δρόμο!

Δεύτερη ζωή δεν έχει…

 

Δες επίσης: Τα 5 είδη “αχάπαρων” οδηγών που θα πεταχτούν ομπρός σου άμαν βιάζεσαι..

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending