fbpx

Οι πιο βασικές διαφορές ανδρών και γυναικών (Cypriot version)!

Άνδρες VS Γυναίκες. Από μικρή θυμάμαι στο σχολείο να υπάρχει ο αιώνιος πόλεμος μεταξύ των δύο φύλων.

Συχνά σκεφτούμαστε αν προερχόμαστε που διαφορετικούς πλανήτες, γιατί πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες διαφέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ποιες είναι οι όμως οι κυριότερες (και αστείες) διαφορές μεταξύ τους (ειδικότερα στην Κυπριακή κοινωνία):

1
Ρούχα

freepik.com/wayhomestudio

Άνδρες: Το ερμάρι τους περιέχει -κατά μέσο όρο- λλία τζιν, λια φούτερ, μερικά πουκάμισα και ένα ζευγάρι παπούτσια.

Εν κάμνουν κανένα παράπονο, ούτε έχουν πρόβλημα να φορούν το ίδιο πουκάμισο κάθε 15 μέρες. Κάποτε καταφέρνουν τζιόλας να τα συνδυάζουν μεταξύ τους, για να φαίνουνται διαφορετικά. Μηδέν άγχος για τα ρούχα! Έτσι καταφέρνουν να ετοιμάζουνται και σε 10 λεπτά, όπως θα δούμε παρακάτω.

Γυναίκες: Σίουρα έχουν 25 φανέλες, 20 φούστες, 10 τζιν σε στενή γραμμή, 13 τζιν ψηλόμεσα, 5 τζιν boyfriend, 10 πουλόβερ, 15 τρικά, 5 κολάν δερμάτινα, 15 φόρμες γυμναστικής, ζακέτες, σακάκια, παλτά κλπ. Χρειάζουνται 6 ερμάρια να βάλουν τα ρούχα τους, αλλά ΠΟΤΕ εν έχουν ρούχα να φορήσουν!

Αν τύχει και βάλουν καμιά φανελούα, μετά από ένα εξάμηνο ΜΠΟΡΕΙ να την ξαναφορήσουν, επειδή σίουρα θυμούνται ούλλοι ότι την εφορήσαν τζείνη την συννεφιασμένη μέρα στο Πανεπιστήμιο.

2
Πώς βλέπουν τα χρώματα:

Άνδρες: Αναγνωρίζουν  τα 7 βασικά χρώματα: κόκκινο, μωβ, ροζ, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο και μπλε. Ούλλα τα άλλα φαίνουνται  τους τα ίδια τζιαι θεωρούν χάσιμο χρόνου να κάτσουν να μάθουν τα υπόλοιπα χρώματα. Ούτε για να μας κάμνουν σωστά κομπλιμέντα (τέλος πάντων). Π.χ.

Άνδρας: – Αγάπη μου εν τέλειο το κοκκινάδι που φορείς. Πάει σου πολλά το καφέ.

Γυναίκα: – Ρε αγάπη ένεν καφέ, εν μπορντό. Το καφέ χλωμιάζει με και μικραίνει τα χείλη μου. Είπα σου 100 φορές ότι ονομάζεται μπορντό ΤΟ ΓΕΡΙΜΟ.

Αμέσως εχάθηκε η στιγμή.

Γυναίκες: Αναγνωρίζουν κάθε χρώμα με διαφορετική (φυσικά) ονομασία και είναι σε θέση να ξεχωρίσουν ακόμα και τις 50 Αποχρώσεις του γκρι.

3
Πόση ώρα θέλουν να σαστούν;

Άνδρες: Ανοίγουν τα μάθκια τους, αμέσως σηκώνουνται που το κρεβάτι, βάλλουν ένα τυχαίο παντελόνι και ένα τυχαίο τρικούι, (όι εν έσσιει πρόβλημα που το παντελόνι εν κίτρινο και το τρικό πράσινο). Μπορεί να σάσουν και λλίο το μαλλούι και είναι έτοιμοι. Τούτα ούλλα, κάμνουν τα στο 10λεπτο, μιλούμε για ρεκόρ ταχύτητας.

Να επισημάνω ότι μιλώ για τον μέσο όρο Κυπραίων αντρών, γιατί τον τελευταίο τζαιρό ως always in fashion κοινωνία, κάποιοι μπορεί να θέλουν παραπάνω ώρα που τις Κυπραίες να σαστούν.

Γυναίκες: Μέχρι να σηκωστούν με την άνεση τους, σιγά-σιγά, να βάλλουν τις κρεμούες τους για τους μαύρους κύκλους, μετά την κρέμα ημέρας, να βαφτούν, να σάσουν το 1 μέτρο μαλλιά τους, να δουν τι ρούχα θα βάλουν… Να κλάψουν που εν έχουν ρούχα, και στο τέλος να βάλουν ότι να ‘ναι, επειδή εσπάσαν τα νεύρα τους…

Για τούτα ούλλα, θέλουν και το 2ωρο τους.

4
Διάθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας:

Άνδρες: Συνήθως ξυπνούν με καλή διάθεση, χαρούμενοι, χαμογελαστοί και έτσι ακριβώς συνεχίζεται και η υπόλοιπη ημέρα τους, μέχρι την ώρα που θα τζoιμηθούν. Αλλιώς, θα ξυπνήσουν ανάποδα και εν θα θέλουν να δουν μπροστά τους κανένα πάλε μέχρι να τζοιμηθούν. Τουλάχιστον υπάρχει μια σταθερότητα ρε φίλε…

Γυναίκες: Επώδυνο κεφάλαιο η διάθεση των γυναικών. Μπορεί να ξυπνήσουν καλά, να έχουν χαρούμενη διάθεση, να χαμογελούν όλο γλύκα. Αλλά μετά που μια ώρα, να τες πιάσει η κατάθλιψη, χωρίς να γίνει κάτι δυσάρεστο – που εν λογικό ρε παιδί μου. ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. Σαν να και πατάς ένα κουμπί και αλλάσσει το mood. Πιο μετά, ξαναπαθκιέται μαγικά το κουμπούι και μπορεί να αλλάξει η διάθεση τους σε: θυμωμένη, νευρική, γεμάτη αγαπούλες, κλάματα και συνεχίζεται έτσι.

(Σε τούτο το σημείο, χρειάζεται επίσης να επισημάνω ότι, τούτος ούλλος ο κύκλος γίνεται σχεδόν καθημερινά. Στις δύσκολες μέρες του μήνα όμως, μιλούμε για πραγματικά σκαμπανεβάσματα διάθεσης, που οδηγούν τους ανθρώπους γυρώ τους να θέλουν χαππούθκια για να ηρεμήσουν).

5
Πράματα που μπορούν να κάμνουν ταυτόχρονα:

Άνδρες: Πιάνουν τα χέρια τους σε πολλά, φτάνει όμως να ασχολούνται με ένα πράμα μόνο. Επικεντρώνουνται σε τζείνο και φέρνουν το εις πέρας με επιτυχία. Αν τους βάλλεις να κάμνουν 2 πράματα μαζί, όπως να βλέπουν μάππα και να σου απαντήσουν αν επάσσιηνες (ας πούμε), κάτι που τα 2 θα κάμουν λάθος! Ή θα δώκουν λάθος απάντηση και μετά θα παρακολουθούν την μάππα του… χωρισμένοι, ή θα χάσουν το τέλειο γκόλ που μόλις έβαλε η ομάδα τους, επειδή εσκέφτηκαν τι να σου απαντήσουν για να μεν αγκριστείς.

Γυναίκες: Ως γνωστόν, μπορούν ταυτόχρονα να κάμνουν 10 πράματα. Για παράδειγμα, μαεϊρέφκουν βραδινό, στρώνουν το τραπέζι, ενώ παράλληλα παρακολουθούν τηλεόραση, ταυτόχρονα βάφουν τα νύχια τους, ενώ μιλούν στο τηλέφωνο με την κολλητή τους, διαβάζοντας το email που τη δουλειά και απαντούν, καθώς κλείουν και εισητήριο για Αθήνα να παν μπουζούκια.

6
Πώς βλέπουν τον εαυτό τους:

 Άνδρες: Έχουν την τάση να βλέπουν την αντανάκλαση τους στον καθρέφτη και να του φτύνουν να μεν μαθκιαστούν. Θεωρούν ότι έχουν κορμάρες, ενώ η τζιλιούα που τις μπύρες εν εμφανέστατη.

Γυναίκες: Αντίθετα οι γυναίκες μπορεί να έχουν ΤΟ κορμί και να βλέπουν τον εαυτό τους στο καθρέφτη με τζιλιούα, περιφέρεια, ψωμούθκια, και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Μια ζωή κάμνουν δίαιτα και συνέχεια βλέπουν ότι επασσίηναν.

Παρ’ όλες όμως τις διαφορές των δύο φύλων, δεν μπορούμε να ζήσουμε ο ένας χωρίς τον άλλο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending