fbpx

Οι 3 πιο βασικές… “δίαιτες” των Κυπραίων!

Οι διατροφολόγοι πιστεύουν ότι η δίαιτα είναι ένας τρόπος απώλειας βάρους. Εμείς όμως, ως λαός που ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τον υπόλοιπο κόσμο γενικά, έτσι και σε αυτό το τομέα γιατί να κάνουμε την εξαίρεση;

ΜΟΝΟ εμείς μπορούμε να “υιοθετήσουμε” και να φέρουμε εις πέρας τις πιο κάτω δίαιτες.

Ποιες είναι λοιπόν οι βασικές “δίαιτες” των Κυπραίων;

 

1
Η δίαιτα της Παναγίας!

1609608_616991305049511_1103064591_n (1)

(προσωπικές φωτογραφίες)

Τι κάνεις σε αυτή την δίαιτα; Πολύ απλό! Τρως και… τρως και… τρως, ώσπου τζιαι σπάζεις που το πολύ φαΐ.…. Τζιαι τότε λαλείς ”Ωχ, Παναγία μου”! Μαγικό ε;

Αποτέλεσμα; Ή να κάνεις συχνές επισκέψεις στην… τουαλέτα ή να σε βουρούμε σε κανένα νοσοκομείο. Άκουσα ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας εν συνηθισμένο σε αυτά τα περιστατικά τζιαι έχουν τζιαι καλές… καθαρίστριες!

Κύπρος: η χώρα, όπου γίνονται όλα.
“Φάτε να φάμε, εν μας θωρούν”.
Σούβλα, σουβλάκια και παϊδάκια τζιαι…
τα παντελόνια δεν σε φορούν!

(απόσπασμα από τραγούδι τίτλου κωμικής σειράς: ”Τα χρυσόψαρα”)

2
Η δίαιτα του… μέτρου!

Όπως έλεγαν και αρχαίοι ημών πρόγονοι μας, ‘‘παν μέτρον άριστον”. Έτσι κι εμείς ως λαός σκεφτήκαμε, αντί να το εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή, να το εφαρμόσουμε ως typical Κυπραίοι στο φαγητό μας.

Π.χ. Παίρνουμε μια μετρική ταινία (μέτρο) τζιαι μετρούμε αυτά που θα φάμε με το… μέτρο. [ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ]. Ας πούμε, η σούβλα που έχει αρκετή περιεκτικότητα σε λίπος, είναι πλήρως υγιεινή, διότι μετρώντας την με το μέτρο, διαπιστώνουμε ως typical Κυπραίοι, ότι πρέπει να σταματήσουμε να τη μετράμε, γιατί εν να κρυώσει και απλά εν θα τρώεται! Άρα τρώεις την τζιαι σιωπάς.

3
Η δίαιτα της απόλαυσης (ή όπως προτιμάω εγώ να τη λέω: ”η δίαιτα του χωρισμένου”!)

Σ’ αυτήν την δίαιτα, υπάρχει ΜΟΝΟ ένας και ΜΟΝΟΣ περιορισμός: Τρως και ο,τιδήποτε τρως, είναι σοκολατένιοΑκόμα και ο γύρος σοκολάτας, που είναι αρκετά δημοφιλής στη Λεμεσό, τήρει τις προϋποθέσεις. Όρεξη να έχεις και όλα τα άλλα είναι περιττά. Επίσης, αυτή η δίαιτα συνηθίζεται να γίνεται στα κυπριακά σπίτια τη μέρα της Κυριακής, όταν μαζεύκεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ η οικογένεια, οι μακρινοί συγγενείς κτλ. Η κάθε οικογένεια εννοείται ότι φέρνει και κανένα γλυκάκι, το οποίο απολαμβάνει ο… ουρανίσκος μας όσο δεν φαντάζεστε! Αν δεν την δοκιμάσετε αυτή τη δίαιτα, εσείς θα χάσετε (γεύση, όχι κιλά)!

Εσύ ποιαν από τις πιο πάνω δίαιτες θα επέλεγες;

Δες επίσης: 5+1 τροφές που μπορούν πράγματι να σε κάνουν πιο χαρούμενο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending