fbpx

Όσα πρέπει να κάνεις και να περιμένεις σε αυτό το εξάμηνο!

Το καινούριο εξάμηνο άρχισε! Θα είναι μια ωραία εμπειρία, σαν να πηγαίναμε τώρα για πρώτη φορά στο πανεπιστήμιο. Διαλέξαμε καινούρια μαθήματα, μπήκαμε σε μια άλλη ρουτίνα διαφορετική και θα μάθουμε τον τρόπο σκέψης τον καινούριων μαθημάτων.

Στο 2ο εξάμηνο θα μπούμε ποιο  δυναμικά, γιατί τώρα μάθαμε από τα λάθη του 1ου εξαμήνου, τα οποία μας κάνουν πιο συνεπείς, έμπειρους, δημιουργικούς. Φυσικά, το γεγονός ότι κάναμε λάθη στο 1ο εξάμηνο, δείχνει ότι δεν είμαστε στάσιμοι σε μια ευθεία γραμμή, αλλά πως η ζωή μας έχεις καμπύλες. Πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε ενεργοί, ζωντανοί!

Μερικές συμβουλές για το 2ο εξάμηνο:

Stack of books with tab organizers

  • Θα ήταν καλό να προγραμματίσετε το χρόνο σας. Για παράδειγμα να ξέρετε ότι κάθε μέρα, η ώρα 4 θα διαβάσω, μετά θα κάνω ένα διάλειμμα κτλ. Γενικά, θέλει προγραμματισμό και να μην αφήνουμε το χρόνο να περνάει άδικα.

 

  • Να παίρνετε σημειώσεις την ώρα του μαθήματος. Ναι, όσο κουραστικό κι αν ακούγεται, χωρίς σημειώσεις δεν θα μπορείτε να τα θυμάστε όλα. Ενώ με τις σημειώσεις, κάτι θα θυμηθείτε και δεν είναι ανάγκη να γράφετε ολόκληρες εκθέσεις. Μονό κάποιες λέξεις-κλειδιά που να παραπέμπουν στο γενικό νόημα. Έτσι δεν θα κουράζεστε, ούτε θα χάνετε χρόνο.

Post-it-Notes

  • Εργασία ή εξέταση; Επίσης θα ήταν καλό αν με το που σαν ανακοινώνουν ότι έχετε την επιλογή να κάνετε μια εργασία σε ένα μάθημα, αντί εξέτασης, να αρχίσετε την ίδια μέρα να ψάχνετε για τη βιβλιογραφία. Ακόμα, αν θεωρήσετε βαρετό το θέμα της εργασίας, μπορεί μετά να έχετε κι άλλες εξετάσεις και να μην μπορείτε να ανταποδώσετε στην εξέταση. Aν τότε αποφασίσετε να ξεκινήσετε την εργασία, θα σας είναι πολύ δύσκολο γιατί θα είστε πιεσμένοι και από τις άλλες εξετάσεις. Άρα μια καλή ιδέα: Αν θέλετε να μαζέψετε υλικό, άσχετα αν θα την κάνετε ή όχι, σε περίπτωση που συμβεί κάτι, και στην τελική θα βγείτε κερδισμένοι.

Ακόμα κι αν δεν κάνετε την εργασία, μάθατε 3 πράγματα:

 

1. Να είστε συνεπείς.

2. Ανακαλύψτε μια καινούρια βιβλιογραφία που ίσως σας χρειαστεί στο μέλλον.

3. Διευρύνετε τις γνώσεις σας.

 

Φυσικά έχετε την κρίση για να κρίνετε αν όντως σας βοηθούν οι πιο πάνω συμβουλές.

think_different_by_ratow

Αν δεν σας βοηθούν δεν υπάρχει πρόβλημα. Φτιάξτε δικές σας που θα αναφέρονται στον εαυτό σας. Σκεφτείτε τι θα ήταν καλό να κάνετε διαφορετικό σε αυτό το εξάμηνο.

 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο εξάμηνο και απολαύστε το, ζήστε το και δείτε το από άλλη ματιά!

 

Δες επίσης: 4+1 τρόποι για καλύτερη οργάνωση της φετινής χρονιάς

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending